Τζόρτζια Μελόνι... εκτός εαυτού: 10+1 χαρακτηριστικά βίντεο - Τα βάζει με γκέι, μετανάστες, κομμουνιστές

Τζόρτζια Μελόνι... εκτός εαυτού: 10+1 χαρακτηριστικά βίντεο - Τα βάζει με γκέι, μετανάστες, κομμουνιστές

Παρά την προσπάθειά της να επιδείξει... πολιτική ορθότητα, η ακροδεξιά μέλλουσα πρωθυπουργός της Ιταλίας έχει στο βιογραφικό της ουκ ολίγες «εμπρηστικές» εμφανίσεις

meloni_xeri_arthro_2
«Κορώνες», τσιρίδες, γκριμάτσες, έντονες χειρονομίες και εμφατικές επαναλήψεις της ίδιας φράσης ως… θέσφατα. Η -σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις- νέα πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, ξεπέρασε στα θεατράλε τηλεοπτικά ξεσπάσματα και τον μετρ της πολιτικής επικοινωνίας στην Ιταλία και εν μέρει μέντορά της, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, αφήνοντας να φανεί -επιμελώς ατημέλητα- μια άλλη πτυχή του εαυτού της on camera.

Παρά την τριετή στροφή στην πολιτική ορθότητα, μια άλλη Τζόρτζια Μελόνι από αυτή των μοδάτων κοστουμιών, της θηλυκής κόμμωσης και του έντονου -καλά μακιγιαρισμένου- βλέμματος προβάλλει ξαφνικά, όταν τα μάτια της από το πουθενά αρχίζουν να... βγάζουν φωτιές και η βαριά ιταλική προφορά της να αντηχεί επίμονα -σχεδόν απειλητικά- στα τηλεοπτικά στούντιο, αφήνοντας ενίοτε εμβρόντητους και τους παρουσιαστές των τηλεοπτικών εκπομπών.

Πέρα από το φλογερό, ιταλικό ταμπεραμέντο, οι εκρήξεις της Τζόρτζια Μελόνι «ξένισαν μεγάλη» μερίδα του ιταλικού κοινού, καθώς κάθε φορά που η υποψήφια των «Αδελφών της Ιταλίας» ξέφευγε από τα τηλεοπτικά ειωθότα, συγκέντρωνε το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης πάνω της, ξηλώνοντας, ωστόσο, μέρος από το «συστημικό» πουλόβερ, που πασχίζει να φορέσει πάνω της με κάθε τρόπο τα τελευταία χρόνια, προβάλλοντας ως η Ιταλίδα μητέρα και γυναίκα της διπλανής πόρτας, κρύβοντας συστηματικά το νεοφασιστικό παρελθόν της.

Η ίδια, ωστόσο, το 1996 και σε ηλικία μόλις 19 ετών, είχε μιλήσει στο γαλλικό ειδησεογραφικό πρόγραμμα Soir 3 για τον Μπενίτο Μουσολίνι και τον είχε χαρακτηρίσει «καλό πολιτικό». «Αυτό σημαίνει πως ό,τι έκανε, το έκανε για την Ιταλία. Αυτό δεν το βρίσκουμε στους πολιτικούς που είχαμε τα τελευταία 50 χρόνια» είχε πει τότε η Μελόνι, η οποία είχε αυτοσυστηθεί ως «μια πολύ δραστήρια αγωνίστρια της Εθνικής Συμμαχίας, που υιοθετεί νεοφασιστικές ιδέες».

26 χρόνια μετά, η Τζόρτζια Μελόνι κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια να ηχήσει ως κανονική πολιτικός στα αυτιά του μέσου Ιταλού πολίτη, στέκοντας κατά την προεκλογική περίοδο δίπλα στα άγχη και τις αγωνίες του. Μόνο που οι όποιες ασκήσεις μετριοπάθειας και καλών πολιτικών τρόπων πήγαν στράφι, όταν στιγμιότυπα από παλιότερες συμμετοχές της σε πολιτικά talk shows ή κατά καιρούς συνεντεύξεις της αποκάλυπταν μια αθέατη όψη της, που έμοιαζε σαν να έχει... σεληνιαστεί, ξεφεύγοντας σε επιτόνιση και χειρονομίες από κάθε πολιτικά ανεκτή τηλεοπτική νόρμα.

Δείτε ορισμένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα τηλεοπτικών εμφανίσεων και πολιτικών ομιλιών της Μελόνι. Μεταξύ άλλων, τα βάζει ανοιχτά με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα και τους μετανάστες, ενώ αποκαλύπτει τις πολιτικές καταβολές και τη νοοτροπία της:

Italian Politician Giorgia Meloni speaks against LGBT+ (ENGLISH SUBS)



Σε προεκλογική της ομιλία, η Μελόνι υπερασπίζεται με πάθος το μέτρο της κοινωνικής στέγασης, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Στους δήμους, η κοινότητα ANPI (σ.σ. ένωση που ιδρύθηκε από συμμετέχοντες της ιταλικής αντίστασης ενάντια στο ιταλικό φασιστικό καθεστώς και την επακόλουθη ναζιστική ιδεολογία) ψηφίζει μια πρόταση που λέει ότι, αν θέλεις κοινωνική στέγαση, πρέπει να δηλώνεις αντιφασίστας. Έχουμε φτάσει στο σημείο να δίνουμε κοινωνική στέγαση σε όσους σκέφτονται σαν αριστεροί». 
Κλείσιμο

Σε άλλη ομιλία της, όταν παρενέβη για να τη διακόψει ένα μέλος της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ στην Ιταλία, η Μελόνι, αφού τον ευχαρίστησε για την «παρέμβασή» του, του είπε με... ειρωνική διάθεση: «Σας σεβόμαστε, δημοκρατία έχουμε... εσείς έχετε ήδη πολιτικές ενώσεις να σας στηρίζουν».  


Σε αυτή την ομιλία της, υπερασπίζεται με πάθος τα «πιστεύω» της, λέγοντας, μεταξύ άλλων... «ναι στη φυσιολογική οικογένεια, όχι στο λόμπι των ΛΟΑΤΚΙ, ναι στη σεξουαλική ταυτότητα, όχι στην ιδεολογία του φύλου, ναι στις οικουμενικές χριστιανικές αξίες, όχι στη βία των Ισλαμιστών, ναι στα ασφαλή σύνορα, όχι στη μαζική μετανάστευση, ναι στην εργασία για τους πολίτες μας, όχι στη διεθνή οικονομία, ναι στην κυριαρχία του λαού μας, όχι στους γραφειοκράτες των Βρυξελλών».

Σε αυτή τη δήλωσή της, η Μελόνι ξεκαθαρίζει στα ιταλικά και στα αγγλικά, πως, όταν εκλεγεί πρωθυπουργός, δεν σκοπεύει να αποσύρει ή να διαφοροποιήσει το νόμο 194, που ρυθμίζει τo δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση. 
@investart.finance

Giorgia Meloni ha imparato di più facendo la CAMERIERA rispetto a stare in PARLAMENTO #giorgiameloni #meloni #fratelliditalia #parlamentare #parlamento #parlamentari #governo #politica

♬ Violin - Grooving Gecko

Σε τηλεοπτική της συνέντευξη, η Μελόνι είχε δηλώσει για το εργασιακό της παρελθόν... «με έβριζαν για χρόνια επειδή ήμουν σερβιτόρα, αλλά ένας Θεός ξέρει αν το να είμαι σερβιτόρα με δίδαξε περισσότερα από το να είμαι στο κοινοβούλιο».


Σε άλλες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές της παρουσίες, η Μελόνι δεν δίστασε να βάλει τις φωνές, να χειρονομήσει έντονα, να κουνήσει χαρτιά και να βγει εκτός εαυτού για να υπερασπιστεί την ιδεολογία της.

Και στη Βουλή, ωστόσο, δεν διστάζει να ανεβάσει τους τόνους, όταν την κατηγορούν για «φυλετικό ρατσισμό». Μάλιστα, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της, στην οποία άφησε ξανά αιχμές για τους μετανάστες, πέταξε κάτω το μικρόφωνό της.  



Και φυσικά, με βάση το εκρηκτικό της ταμπεραμέντο, μάλλον... δεν προκάλεσε έκπληξη το γεγονός πως, αφού άσκησε το εκλογικό της δικαίωμα, φωτογραφήθηκε με δύο... πεπόνια στα στήθη της. «Τα είπα όλα» έγραψε στη λεζάντα του βίντεο η Μελόνι επιχειρώντας να κάνει ένα λογοπαίγνιο με το επίθετό της και την λέξη «meloni», η οποία στην αργκό μεταφράζεται ως «γυναικεία στήθη».


Ειδήσεις σήμερα

Μηταράκης: «Βρέχει βάρκες στον Έβρο; Δεν ξέρω πώς οι 38 βρήκαν μία βάρκα»

Συνεχίζεται το θρίλερ στην Ευρυτανία με τη 48χρονη - Νοσηλεύτηκε με κακώσεις λίγες ώρες πριν εξαφανιστεί

«Δεν είναι η Ελλάδα η χώρα που απειλεί με casus belli» απάντησε ο Έλληνας πρέσβης στην Άγκυρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης