Αναστασιάδης: Eπιθυμία μας η συνέχιση και εμβάθυνση των σχέσεών μας με το Ηνωμένο Βασίλειο

Αναστασιάδης: Eπιθυμία μας η συνέχιση και εμβάθυνση των σχέσεών μας με το Ηνωμένο Βασίλειο

Εξέφρασε τη  βαθύτατη θλίψη του για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ 

anastasiadis
Την επιθυμία να συνεχίσει η εμβάθυνση των σχέσεων Κύπρου–Ηνωμένου Βασιλείου επανέλαβε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, εκφράζοντας παράλληλα βαθύτατη θλίψη για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’, που ανοίχθηκε στην οικία του Ύπατου Αρμοστή της Βρετανίας Irfan Siddiq Obe, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε πως «εξέφρασα τη βαθύτατη θλίψη του κυπριακού λαού, της Κυπριακής Δημοκρατίας, του ιδίου προσωπικά για τον θάνατο της Βασίλισσας Ελισάβετ.

Βεβαίως είχα την ευκαιρία, σε μια σύντομη συνομιλία με τον Ύπατο Αρμοστή, να επαναλάβω την επιθυμία μας να συνεχίσουμε και να εμβαθύνουμε τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, προκειμένου να μελετηθούν βεβαίως και οι τρόποι εμπλοκής ή και δημιουργίας συνθηκών επανέναρξης των συνομιλιών».

Από την πλευρά του ο Ύπατος Αρμοστής ανέφερε ότι ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ «είναι μια τεράστια απώλεια για τον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου, της Κοινοπολιτείας και για πολλούς άλλους σε όλο τον κόσμο. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο για την πρωτοβουλία του να υπογράψει το βιβλίο συλλυπητηρίων και ελπίζω η επόμενη συνάντησή μας να είναι σε πιο ευχάριστη περίσταση».

Ειδήσεις σήμερα:

Μητσοτάκης: Το δίλημμα «εγώ ή ο Τσίπρας», επίθεση στον Ανδρουλάκη και άνοιγμα στο Κέντρο

Σχολεία: Επιστροφή στα θρανία χωρίς μάσκες και τεστ

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και βροχές στα βορειοανατολικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης