Φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης: Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Φωτιά στο ελληνικό νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης: Τι μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ

Όλα ανεξαιρέτως τα τουρκικά μέσα τονίζουν το μέγεθος της καταστροφής μιλούν για κτήριο με ιστορική σημασία

fotia-balikli__3_
Ευρεία έκταση δίνουν τα τουρκικά ΜΜΕ στην καταστροφική πυρκαγιά που προκλήθηκε το μεσημέρι στο Ελληνικό Νοσοκομείο στου Βαλουκλή στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να εκκενωθεί. Όλα ανεξαιρέτως τα ΜΜΕ τονίζουν το μέγεθος της καταστροφής, κάνοντας λόγο για κτίριο με ιστορική σημασία, παρουσιάζοντας την κινητοποίηση κρατικών Αρχών αλλά και του δήμου Κωνσταντινούπολης.

Με τίτλο : «Μεγάλη φωτιά στο ρωμέϊκο νοσοκομείο του Βαλουκλή. Οι φλόγες φούντωσαν γρήγορα: Οι ασθενείς απομακρύνθηκαν» η ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας Ηurriyet, προβάλλει το συμβάν επισημαίνοντας πως οι πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο κατάφεραν με δυσκολία να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά, ενώ παρουσιάζει τις δηλώσεις του νομάρχη Κωνσταντινούπολης Αλί Γερλίκαγια, ο οποίος δήλωσε πως 104 πολίτες, ασθενείς και προσωπικό, απομακρύνθηκαν από το εσωτερικό του νοσοκομείου.



xouriet_kwnst
Κλείσιμο



«Μεγάλος αριθμός πυροσβεστών στην πυρκαγιά που ξέσπασε ρωμέϊκο νοσοκομείο του Βαλουκλή» σχολιάζει δημοσίευμα της εφημερίδας Akit. «Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο ρωμέϊκο νοσοκομείο του Βαλουκλή» αναφέρει ρεπορτάζ του δικτύου TELE1, σημειώνοντας την παρουσία του δημάρχου Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου στο χώρο και πως «οι καπνοί από τη φωτιά στο ιστορικό κτίριο φαίνονταν από πολλές συνοικίες της Κωνσταντινούπολης».


«Φωτιά ξέσπασε στο ρωμέϊκο νοσοκομείο του Βαλουκλή. Ενώ οι ασθενείς απομακρύνθηκαν, πολλοί πυροσβέστες στάλθηκαν στο σημείο. Δεν υπήρξαν θύματα από τη φωτιά, στην οποία υπέστη σοβαρές ζημιές το ιστορικό κτίριο» σχολιάζει η τουρκική έκδοση της DW.




«Φωτιά στο ρωμέϊκο νοσοκομείο του Βαλουκλή» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της εφημερίδας Sozcu, που παρουσιάζει όλες τις πληροφορίες για τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς που κινητοποίησε άμεσα τον κρατικό μηχανισμό στην Κωνσταντινούπολη.

Στο ίδιο κλίμα και το δημοσίευμα της εφημερίδας Takvim, που εκτός από όλες τις πληροφορίες γύρω από την πυρκαγιά και την μεγάλη καταστροφή, παρουσιάζει και την ιστορία του κορυφαίου ιδρύματος της ομογένειας στην Πόλη.

Τα περισσότερα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα είχαν ζωντανές συνδέσεις με τον τόπο της καταστροφής, όπως το 24TV που μετέδωσε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις.





Ειδήσεις σήμερα:

Προφυλακίστηκε ο αξιωματικός της Πυροσβεστικής που κατηγορείται για παιδική πορνογραφία


Την Τρίτη οι «καμπάνες» της ΡΑΕ στους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας


Στα 39 τα κρούσματα ευλογιάς των πιθήκων στην Ελλάδα - Όλοι οι ασθενείς είναι άνδρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης