Γερμανία: Συνεχίζεται η δημοσκοπική πτώση του SPD - Οι Πράσινοι παγιώνονται στη δεύτερη θέση

Γερμανία: Συνεχίζεται η δημοσκοπική πτώση του SPD - Οι Πράσινοι παγιώνονται στη δεύτερη θέση

Στο ερώτημα για την απευθείας επιλογή καγκελάριου μεταξύ Σολτς, Χάμπεκ, και  Μερτς, προηγείται ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας με 28%

043_dpa-pa_220729-99-207417_dpai
To Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) συνεχίζει τη δημοσκοπική πτώση του, ενώ η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) ενισχύει το προβάδισμά της και οι Πράσινοι παγιώνονται ως δεύτερη δύναμη.

Στην τελευταία δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Forsa για λογαριασμό των τηλεοπτικών σταθμών RTL και ntv, CDU/CSU προηγούνται με 27% (+1), ακολουθούν οι Πράσινοι χωρίς μεταβολή με 24%, ενώ το SPD περιορίζεται στο 18% (-1). Η Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) παραμένει στο 10% και στην τέταρτη θέση, το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) φθάνει στο 7% (+1) και η Αριστερά εξακολουθεί να βρίσκεται στο όριο του εκλογικού μέτρου με 5%.

Στο ερώτημα για την απευθείας επιλογή καγκελάριου μεταξύ του Όλαφ Σολτς (SPD), του σημερινού αντικαγκελάριου και υπουργού Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ (Πράσινοι) και του αρχηγού του CDU Φρίντριχ Μερτς, προηγείται ο κ. Χάμπεκ με 28% (+2) και ακολουθούν ο κ. Σολτς με 23% (-2) και ο κ. Μερτς με 18% (+1).

Σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη στις πολιτικές ικανότητες κάθε κόμματος, οι Πράσινοι προηγούνται με 20%, ενώ το SPD εμπιστεύεται το 10% και την Ένωση το 9%. Το 53% πάντως δηλώνει ότι δεν θεωρεί κανένα κόμμα ικανό να διαχειριστεί τα σημερινά προβλήματα της Γερμανίας.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


Ειδήσεις σήμερα:

Aλ Ζαουάχρι: Ο Αιγύπτιος γιατρός που έγινε ο Νο1 καταζητούμενος τρομοκράτης

Η Μόσχα κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι «αποσταθεροποιούν τον κόσμο» για την ένταση Κίνας - Ταϊβάν

Μητσοτάκης από Κεφαλονιά: Βαίνουμε προς μια τουριστική περίοδο, καλύτερη και από αυτή του 2019
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης