Δημοσκόπηση - ΗΠΑ: Ένας στους τέσσερις «ικανός» να εξεγερθεί με όπλα κατά της κυβέρνησης

Δημοσκόπηση - ΗΠΑ: Ένας στους τέσσερις «ικανός» να εξεγερθεί με όπλα κατά της κυβέρνησης

Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί την κυβέρνηση διεφθαρμένη - Πρόκειται για έρευνα του Ινστιτούτου Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο και αποτυπώνει την ακραία πόλωση στην πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών

covid_biden
Περίπου το ένα τέταρτο των Αμερικανών -ήτοι 28%- δήλωσαν ότι «θα μπορούσαν σύντομα να εξεγερθούν κατά της κυβέρνησης με τα όπλα, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, όπως γράφει η εφημερίδα «Guardian».

Από τους ερωτηθέντες που έχουν τάσεις... ανταρσίας, το 37% είναι κάτοχοι όπλων.

Ένα άλλο σημαντικό συμπέρασμα της δημοσκόπησης είναι ότι, η πλειοψηφία των Αμερικανών -Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών- πιστεύει ότι η κυβέρνηση είναι διεφθαρμένη.

Η δημοσκόπηση διεξήχθη σε δείγμα 1.000 ψηφοφόρων των Ηνωμένων Πολιτειών από το Ινστιτούτο Πολιτικής του Πανεπιστημίου του Σικάγο.

Τα αποτελέσματά της υποδηλώνουν ότι η ακραία πόλωση στην πολιτική των ΗΠΑ – και ο αντίκτυπός της στις διαπροσωπικές σχέσεις των Αμερικανών παραμένει ισχυρή, όπως επισημαίνουν πολιτικοί αναλυτές.

Επιπλέον, το ένα τρίτο των Ρεπουμπλικάνων που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση, θεωρούν ότι η ένοπλη εξέγερση κατά της κυβέρνησης μπορεί σύντομα να είναι απαραίτητη, ενώ το ίδιο πιστεύει το 35% των ανεξάρτητων ψηφοφόρων όπως και το 20% των Δημοκρατικών.

Κλείσιμο
Σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες παραδέχθηκαν επίσης ότι αποφεύγουν να μιλούν για πολιτική και το ένα τέταρτο ανέφερε ότι έχει χάσει φίλους ή αποφεύγει φίλους και συγγενείς λόγω πολιτικών πεποιθήσεων.

«Ενώ έχουμε καταγράψει εδώ και χρόνια την κομματική πόλωση στη χώρα, αυτά τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης είναι ίσως η πιο τρανή απόδειξη των βαθύτατων διαιρέσεων στις κομματικές συμπεριφορές που διατρέχουν τη χώρα», επισημαίνει ο δημοσκόπος, Νιλ Νιούχαουζ.

Ειδήσεις σήμερα:

Πλεύρης: Τα μοντέλα δείχνουν πως δεν θα υπάρξει πίεση στο ΕΣΥ ώστε να πάρουμε μέτρα

Καταγγελίες για ακατάλληλες συνθήκες και αμέλεια περίθαλψης σε κτηνιατρείο στη Θεσσαλονίκη - Τι απαντά ο γιατρός

Το πόρισμα για τις δολοφονίες Μαλένας και Ίριδας - Ασφυκτικός ο θάνατος, δεν βρέθηκαν παθολογικά αίτια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης