Οργή στην Παλαιστίνη κατά του Ισραήλ - Χιλιάδες αποχαιρέτησαν τη δημοσιογράφο Σιρίν Ακλεχ

Οργή στην Παλαιστίνη κατά του Ισραήλ - Χιλιάδες αποχαιρέτησαν τη δημοσιογράφο Σιρίν Ακλεχ

Πολίτες, αξιωματούχοι και ξένοι διπλωμάτες στο ύστατο χαίρε στην ανταποκρίτρια του Al Jazeera που σκοτώθηκε από ισραηλινά πυρά στην Τζενίν

akleh
Ενα μεγάλο πλήθος κόσμου, αρκετές χιλιάδες άνθρωποι, αποχαιρέτησαν την Πέμπτη την Παλαιστίνια δημοσιογράφο Σιρίν Αμπού Άκλεχ, η οποία σκοτώθηκε χθες από ισραηλινά πυρά στη Τζενίν.

Την τελετή, που έγινε στη Ραμάλα, παρακολούθησαν Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι και πολίτες, όπως και ξένοι διπλωμάτες. Το φέρετρο ήταν καλυμμένο με την παλαιστινιακή σημαία.

Η κηδεία της 51χρονης, που ήταν Χριστιανή Παλαιστίνια και είχε την αμερικανική υπηκοότητα, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή σε εκκλησία της Ιερουσαλήμ, της πόλης στην οποία μεγάλωσε.

Η Ακλεχ, η οποία εργαζόταν στο Al Jazeera, σκοτώθηκε από σφαίρα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης, προκαλώντας οργή στους Παλαιστίνιους που ζητούν απαντήσεις για τις συνθήκες θανάτου.

Κλείσιμο


Η Παλαιστινιακή Αρχή έχει απορρίψει τις εκκλήσεις για κοινή έρευνα με το Ισραήλ για τον θάνατο της δημοσιογράφου. Κατά την τελετή, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς θεώρησε τις «ισραηλινές αρχές κατοχής πλήρως υπεύθυνες για το θάνατό της». Πρόσθεσε ότι «οι ισραηλινές αρχές διέπραξαν αυτό το έγκλημα και δεν τις εμπιστευόμαστε» για την έρευνα ενώ δήλωσε ότι θέλει να προσφύγει στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο.

Το Al Jazeera, η Παλαιστινιακή Αρχή και οι αραβικές χώρες στον ΟΗΕ κατηγόρησαν τον ισραηλινό στρατό για τον θάνατο. Από την πλευρά του το Ισραήλ, αρχικά μίλησε για παλαιστινιακές ευθύνες αλλά στη συνέχεια δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η σφαίρα να προήλθε από τους στρατιώτες του.

Εν τω μεταξύ, οι Ηνωμένες Πολιτείες «καταδίκασαν κατηγορηματικά τον φόνο της αμερικανίδας δημοσιογράφου» και ζήτησαν να πραγματοποιηθεί «διαφανής» έρευνα, κατά προτίμηση από κοινού από τους Ισραηλινούς και τους Παλαιστινίους. Ο ΟΗΕ και η Ευρωπαϊκή Ένωση απηύθυναν έκκληση για «ανεξάρτητη» έρευνα, όπως και η ομάδα των αραβικών χωρών στον ΟΗΕ ζήτησαν να διεξαχθεί «διεθνής έρευνα» γι’ «αυτή την εγκληματική πράξη».



Ειδήσεις σήμερα:

Παγκόσμιος τρόμος για μια «μεγάλη ύφεση»: Bουτιά στις αγορές, τριγμοί στην ΕΕ και «γκρίζες ζώνες» στις κυρώσεις


Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Το θέατρο διάρκειας 10 ωρών της απολογίας του - Γιατί η έδρα τον «ξετίναξε» με ερωτήσεις


Κυριάκος Μητσοτάκης: Καθαρές θέσεις για τη γεωπολιτική θέση της χώρας και τις σχέσεις με ΗΠΑ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης