Πόλεμος στην Ουκρανία - Newsweek: Δυνάμεις της Υπερδνειστερίας θα ενωθούν με τον στρατό του Πούτιν

Πόλεμος στην Ουκρανία - Newsweek: Δυνάμεις της Υπερδνειστερίας θα ενωθούν με τον στρατό του Πούτιν

Ανησυχία για τυχόν ψευδείς αναφορές για επιθέσεις που θα χρησιμεύσουν στην Μόσχα προκειμένου να δικαιολογήσει παρέμβαση και στη Μολδαβία - Τι αναφέρουν Newsweek και Guardian και το «ψεύτικο» πρωτοσέλιδο που μιλά για επιθέσεις που δεν έχουν γίνει ακόμη!

rwssia_moldavia_xr
Από μία κλωστή φαίνεται πως κρέμεται η ισορροπία του τρόμου που έχει διαμορφωθεί στην περιοχή της Ουκρανίας από την εισβολή της Ρωσίας, καθώς φαίνεται πως η κατάσταση θα εκτραχυνθεί με τις συγκρούσεις να μεταφέρονται ακόμη και στη Μολδαβία.

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό περιοδικό Newsweek, δυνάμεις στην αποσχισθείσα περιοχή της Μολδαβίας, την Υπερδνειστερία ετοιμάζονται να «ενωθούν» με τη Ρωσία στον πόλεμο της εναντίον της Ουκρανίας, σύμφωνα με τις αρχές στο Κίεβο.

Οι αρχές της Ουκρανίας και της Μολδαβίας έχουν προειδοποιήσει ότι οι πρόσφατες εκρήξεις στην αποσχισθείσα περιοχή της Υπερδνειστερίας ήταν μέρος του υποτιθέμενου σχεδίου της Ρωσίας να αποσταθεροποιήσει τη φιλοευρωπαϊκή, φιλοδυτική κυβέρνηση της Μολδαβίας, υπό την ηγεσία της προέδρου Maia Sandu. Επιπλέον, δυτικοί αξιωματούχοι και αμυντικοί αναλυτές είπαν ότι η Υπερδνειστερία θα μπορούσε να κινητοποιήσει τους κατοίκους για τον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

newsweek-1


Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Μολδαβίας, Nicu Popescu, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε ότι η πλειονότητα των Μολδαβών, συμπεριλαμβανομένων εκείνων στην Υπερδνειστερία, ήθελαν να μείνει έξω από τον πόλεμο, αλλά οι πρόσφατες επιθέσεις προκαλούσαν αύξηση της έντασης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Η Υπερδνειστερία είναι μια λωρίδα γης μήκους 249 μιλίων στα σύνορα με την Ουκρανία. Κατοικείται από περίπου 470.000 άτομα και είναι διεθνώς αναγνωρισμένο ως τμήμα της Μολδαβίας, αλλά βρίσκεται υπό τον έλεγχο των αυτονομιστών από το 1992.

Την Κυριακή, η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας δημοσίευσε στη σελίδα της στο Facebook και στον ιστότοπό της- μια εικόνα μιας εφημερίδας της Υπερδνειστερίας, η οποία φαίνεται να αναφέρει άλλες επιθέσεις που έχουν δεν έχει συμβεί ακόμη.


Κλείσιμο


Η εγκυρότητα των αναφορών αυτών όπως αναφέρει το Newsweek τίθεται υπό αμφισβήτηση ενώ δεν φαίνεται να μπορούν να επαληθευθούν ανεξάρτητα. Σύμφωνα με την εφημερίδα της Ουκρανίας «New Voice» η ουκρανική εφημερίδα Segodnya ανέφερε ότι ο αρχισυντάκτης της πραγματικής εφημερίδας της Υπερδνειστερίας, Αλεξάντερ Καρασιόφ, αποκάλεσε την εικόνα της πρώτης σελίδας «ψεύτικη».

Η Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας, η οποία δεν διευκρίνισε πώς βρήκε το εν λόγω χαρτί, φάνηκε να προτείνει ότι το χαρτί που φαίνεται στην εικόνα μπορεί να θεωρηθεί ως προειδοποίηση ότι οι ψευδείς επιθέσεις στην αποσχισθείσα περιοχή θα χρησίμευαν ως δικαιολογία για τοπικές δυνάμεις να ενωθούν με τη Ρωσία στον πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

Ειδήσεις σήμερα


Μετά την Πισπιρίγκου, ήρθε η ώρα να καταθέσει και ο Μάνος για την Ίριδα και τη Μαλένα

Βροχές, καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας σήμερα - Πότε αναμένεται βελτίωση του καιρού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης