Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν συμφωνεί «επί της αρχής» για απομάκρυνση αμάχων από το εργοστάσιο Azovstal

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Πούτιν συμφωνεί «επί της αρχής» για απομάκρυνση αμάχων από το εργοστάσιο Azovstal

Ζητά να απομακρυνθούν με τη συνδρομή του ΟΗΕ και του Ερυθρού Σταυρού σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών - Θα ακολουθήσουν συζητήσεις μεταξύ του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας

azovstal-0
Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε «επί της αρχής» για την απομάκρυνση αμάχων από το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, στη Μαριούπολη, με τη συνδρομή του ΟΗΕ και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Θα ακολουθήσουν συζητήσεις μεταξύ του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν φέρεται να εξέφρασε στον Γκουτέρες την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις με την ουκρανική πλευρά θα έχουν «θετικό αποτέλεσμα».

Νωρίτερα ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών είχε καλέσει τη Μόσχα και το Κίεβο να εργαστούν σε συντονισμό με τον ΟΗΕ για το άνοιγμα «ανθρωπιστικών διαδρόμων» στην Ουκρανία, με σκοπό την απομάκρυνση του άμαχου πληθυσμού από περιοχές όπου μαίνονται οι εχθροπραξίες.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας Σεργκέι Λαβρόφ απέρριψε πρόταση του Κιέβου για τη διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στη Μαριούπολη.

Προβοκάτσια κατά της Ρωσίας στη Μπούτσα, είπε ο Πούτιν

Η Ρωσία, ως μία από τις ιδρυτικές χώρες του ΟΗΕ, υποστήριζε ανέκαθεν τον οργανισμό αυτό, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, την Τρίτη.

«Η Ρωσία, ως μία από τις ιδρυτικές χώρες των Ηνωμένων Εθνών και μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, υποστήριζε πάντα αυτόν τον παγκόσμιο οργανισμό. Και πιστεύουμε ότι δεν είναι απλώς παγκόσμιος, αλλά μοναδικός στο είδος του», δήλωσε ο Πούτιν, προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει άλλος τέτοιος οργανισμός στη διεθνή κοινότητα».

«Υποστηρίζουμε σθεναρά τις αρχές στις οποίες βασίζεται και σκοπεύουμε να το κάνουμε και στο μέλλον», διαβεβαίωσε ο Πούτιν.

Ειδήσεις σήμερα:

«Μη φυσιολογικά» τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Τσέρνομπιλ, λέει η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας

«Για εμένα, δεν ήταν άνθρωποι» λέει για τα θύματά του ο «δολοφόνος κλόουν» σε ανατριχιαστικές ηχογραφήσεις

Το Πασχαλιάτικο «ξέσπασμα» μετά από δύο χρόνια καραντίνας - Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης