Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι μπορεί να ετοιμάζουν πυραυλικές επιθέσεις στα εδάφη της Υπερδνειστερίας, λένε οι Ουκρανοί

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι μπορεί να ετοιμάζουν πυραυλικές επιθέσεις στα εδάφη της Υπερδνειστερίας, λένε οι Ουκρανοί

Ρωσικός βομβαρδισμός στις εκβολές του ποταμού Δνείστερου, στα σύνορα Μολδαβίας - Ουκρανίας, κατέστρεψε γέφυρα στρατηγικής σημασίας για την Οδησσό - Οι Ρώσοι στέλνουν fake SMS στους κατοίκους της Υπερδνειστερίας και τους προειδοποιούν για δήθεν επιθέσεις του ουκρανικού στρατού, σύμφωνα το υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας

misiles_ukraine
Πυραυλική επίθεση κατά της Υπερδνειστερίας με θύματα αμάχους, ετοιμάζει η Ρωσία, σύμφωνα με αναφορά της Διεύθυνσης Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας σε τηλεγράφημά της στο Telegram, στο οποίο κάνει λόγο για απόπειρα πρόκλησης πανικού στους κατοίκους της περιοχής μέσω προπαγάνδας.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται από την ουκρανική υπηρεσία, οι κάτοικοι της αποσχισθείσας περιοχής της Μολδαβίας λαμβάνουν SMS που φέρονται να έχουν αποστολέα τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας και τα οποία περιέχουν προειδοποίηση για χτύπημα «πυραύλων και πυροβολικού» στο έδαφος της «περιοχής της Υπερδνειστερίας».

sms_yperdneisteria


«Η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας προτρέπει την εκκένωση της περιοχής και της μετακίνησης των πολιτών σε ασφαλέστερα σημεία. Σας διαβεβαιώνουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας δεν επιθυμούν να βλάψουν τους πολίτες, αλλά οι άνθρωποι που παραμένουν στις πόλεις θα εκληφθούν ως ομάδες σαμποτάζ και θα εξοντωθούν χωρίς προειδοποίηση. Ακριβώς στις 19:00 θα πραγματοποιηθούν βομβαρδισμοί με ρουκέτες και πυροβολικό σε στόχους στο έδαφος της δημοκρατίας», αναφέρεται στο μήνυμα, που χαρακτηρίζεται σαν «fake» από τους Ουκρανούς.

Αυτές οι αναφορές καλύπτονται ενεργά από τους φορείς της ρωσικής προπαγάνδας, λένε αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών της Ουκρανίας, συμπληρώνοντας πως «η Ουκρανία δεν έχει καμία σχέση με αυτές και άλλες παρόμοιες προκλήσεις»,

«Αυτά τα περιστατικά, τα οποία είναι πιθανό να λάβουν χώρα στο έδαφος της περιοχής της Υπερδνειστερίας, δεν είναι τίποτα περισσότερο από άλλη μια πρόκληση των ρωσικών ειδικών υπηρεσιών κατά της Ουκρανίας και της Μολδαβίας», δήλωσε η υπηρεσία πληροφοριών.

Ρωσικός βομβαρδισμός σε γέφυρα στα σύνορα Ουκρανίας - Μολδαβίας

Κλείσιμο
Στο μεταξύ, βίντεο που κυκλοφόρησε νωρίτερα, δείχνει τον βομβαρδισμό μιας γέφυρας στρατηγικής σημασίας στην περιοχή Ζατόκα, στις εκβολές του ποταμού Δνείστερου, στα σύνορα της Ουκρανίας με τη Μολδαβία.



Η συγκεκριμένη γέφυρα είναι αυτή που επιτρέπει τον εφοδιασμό της Οδησσού τόσο οδικώς όσο και σιδηροδρομικώς, ενώ κάτοικοι επιβεβαίωσαν τον βομβαρδισμό και την πρόκληση ζημιών μεγάλης κλίμακας.


Ειδήσεις σήμερα:

Πούτιν σε Ερντογάν: Δεν διεξάγονται πλέον στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Μαριούπολη, η πόλη έχει «απελευθερωθεί»

«Μη φυσιολογικά» τα επίπεδα ραδιενέργειας στο Τσέρνομπιλ, λέει η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας

«Για εμένα, δεν ήταν άνθρωποι» λέει για τα θύματά του ο «δολοφόνος κλόουν» σε ανατριχιαστικές ηχογραφήσεις
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης