Πόλεμος στην Ουκρανία: Άρματα μάχης στην Ουκρανία έστειλε η Πολωνία

Πόλεμος στην Ουκρανία: Άρματα μάχης στην Ουκρανία έστειλε η Πολωνία

Η Ουκρανία έχει ζητήσει επανειλημμένως από τη Δύση να της στείλει κατεπειγόντως περισσότερα όπλα, ιδίως βαρέα - Ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι απέφυγε να αποκαλύψει πόσα και τι είδους άρματα έστειλαν οι Πολωνοί στο Κίεβο

tanks1
Η Πολωνία έστειλε άρματα μάχης στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Η Ουκρανία έχει ζητήσει επανειλημμένως από τη Δύση να της στείλει κατεπειγόντως περισσότερα όπλα, ιδίως βαρέα, καθώς οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν τις στρατιωτικές επιχειρήσεις τους στη χώρα.

«Ναι» απάντησε ο Μοραβιέτσκι όταν ρωτήθηκε αν η Πολωνία έστειλε ή θα στείλει άρματα στην Ουκρανία. Απέφυγε να αποκαλύψει πόσα και τι είδους άρματα είναι αυτά.

Τον Μάρτιο η Πολωνία είχε δηλώσει ότι είναι έτοιμη να στείλει όλα τα μαχητικά MiG-29 που σταθμεύουν στην Αεροπορική Βάση Ραμστάιν, στη Γερμανία και να τα θέσει στη διάθεση των Ηνωμένων Πολιτειών, όμως η Ουάσινγκτον απέρριψε την αιφνιδιαστική προσφορά.

«Δεν υπάρχει τέτοια ανάγκη, δεν υπάρχουν τέτοια αιτήματα», είπε ο Μοραβιέτσκι όταν ρωτήθηκε αν εξετάζει ακόμη την πιθανότητα να στείλει αεροπλάνα στην Ουκρανία.


Ειδήσεις σήμερα:

«Πρωτοφανές συμβόλαιο θανάτου» η δολοφονία Σκαφτούρου - Το λάθος των εκτελεστών με την κλεμμένη μηχανή

Σκυλάκι πέθανε από τρόμο για τα βεγγαλικά - Δεκάδες εξαφανίσεις ζώων μετά την Ανάσταση

Στη «μάχη» της αντιγήρανσης ο Τζεφ Μπέζος – Επενδύει στη μακροζωία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης