Βραζιλία: Νύχτα «μάχης» για επίδοξους ληστές και αστυνομικούς - Δείτε βίντεο

Βραζιλία: Νύχτα «μάχης» για επίδοξους ληστές και αστυνομικούς - Δείτε βίντεο

Με θωρακισμένα οχήματα και χρησιμοποιώντας ομήρους ως ασπίδες αποπειράθηκαν να φτάσουν στο χρηματοκιβώτιο της εταιρείας - Τρεις  τραυματίες από την ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία - Έχουν επιστρατευτεί ελικόπτερα για τον εντοπισμό των δραστών

_78927678_78927677
Ληστές οπλισμένοι με μυδραλιοβόλα έσπειραν τον τρόμο στην Γκουαραπουάβα, μια κωμόπολη της νότιας Βραζιλίας, τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα, τραυματίζοντας τρεις ανθρώπους στην ανεπιτυχή προσπάθειά τους να διαρρήξουν μια εταιρεία μεταφοράς κεφαλαίων.

Οι δράστες διέφυγαν, έπειτα από σφοδρή ανταλλαγή πυρών με την αστυνομία. Οι έρευνες για τον εντοπισμό τους συνεχίζονται, με τη συνδρομή ελικοπτέρων, σε μια αγροτική περιοχή κοντά στην πόλη των 183.000 κατοίκων, στην Πολιτεία Παρανά.

«Δεν κατάφεραν να φτάσουν στα χρηματοκιβώτια της εταιρείας για να κλέψουν τα χρήματα» διαβεβαίωσε ο Ρομούλο Σοάρες, ο αρμόδιος υπουργός Ασφαλείας της Παρανά.



Δύο αστυνομικοί τραυματίστηκαν από τα πυρά, ο ένας στο πρόσωπο και ο άλλος στο πόδι, αλλά η ζωή τους δεν διατρέχει κίνδυνο. Τραυματίστηκε επίσης ένας κάτοικος, ωστόσο οι αρχές δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για την κατάστασή του.

Πολλά βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν κατοίκους, τρομοκρατημένους από τις ριπές. Για να εμποδίσουν την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων οι ληστές πυρπόλησαν πολλά οχήματα σε διάφορα στρατηγικά σημεία, όπως μπροστά από την τοπική αστυνομική διεύθυνση.

Κλείσιμο


Ο Νέιθαν Σάντος, 16 ετών, είπε στον ενημερωτικό ιστότοπο G1 ότι έβγαινε από ένα εμπορικό κέντρο όταν ξέσπασαν τα πυρά. «Μια κυρία μας επέτρεψε να καταφύγουμε στο σπίτι της, ακούγαμε για ώρα τα πυρά, κραυγές ανθρώπων στους δρόμους. Πυροβολούσαν τις κολώνες (σ.σ. του ηλεκτρικού) για να βυθιστούν οι δρόμοι στο σκοτάδι», αφηγήθηκε.



Σύμφωνα με τις αρχές, οι δράστες χρησιμοποίησαν από οκτώ έως δέκα οχήματα, τα περισσότερα εκ των οποίων ήταν θωρακισμένα και εξοπλισμένα με μυδραλιοβόλα. Ένα βίντεο δείχνει ότι χρησιμοποιήθηκαν όμηροι ως ανθρώπινες ασπίδες, όμως αυτή η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε από την αστυνομία.



Οι αρχές βρήκαν εκρηκτικές ύλες και αλεξίσφαιρα γιλέκα στα οχήματα που εγκατέλειψαν οι δράστες κατά τη διαφυγή τους.

Τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει παρόμοιες ληστείες σε πολλές κωμοπόλεις της Βραζιλίας.



Ειδήσεις σήμερα:

Το σχέδιο για την ακρίβεια: Ρεύμα σε τιμές προ κρίσης από τον Μάιο

Μακρόν: Με ανοιχτό πουκάμισο που αποκαλύπτει το δασύτριχο στήθος του σε νέες «παρασκηνιακές» φωτογραφίες

Επίδομα βενζίνης: Ανοίγει σε λίγες ημέρες η πλατφόρμα, πώς θα κάνετε την αίτηση
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης