Πόλεμος στην Ουκρανία: Και ξαφνικά... ο Τζόνσον στο Κίεβο - Είδε Ζελένσκι και υπόσχεται όπλα 100 εκατ. λιρών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Και ξαφνικά... ο Τζόνσον στο Κίεβο - Είδε Ζελένσκι και υπόσχεται όπλα 100 εκατ. λιρών

Ο εκπρόσωπος της Downing Street δήλωσε πως ο Τζόνσον συναντήθηκε με τον Ζελένσκι «σε μια ένδειξη αλληλεγγύης με τον ουκρανικό λαό» - Mεταξύ άλλων συζητείται νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία

jo_ze_2

Ταξίδι «έκπληξη» στο Κίεβο, πραγματοποίησε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον ώστε να συναντηθεί με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η φωτογραφία των δύο ηγετών δημοσιεύθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με την Ουκρανική Πρεσβεία στο Λονδίνο να σχολίαζει «έκπληξη» βάζοντας και emoji που κλείνει το μάτι.


Ο εκπρόσωπος της Downing Street, δήλωσε πως ο Τζόνσον συναντήθηκε με τον Ζελένσκι «σε μια ένδειξη αλληλεγγύης με τον ουκρανικό λαό». Επισήμανε μάλιστα, ότι μεταξύ άλλων συζητείται νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία


Οι δύο ηγέτες είχαν συνάντηση τετ-α-τετ, χωρίς όμως, για την ώρα, να έχει γίνει γνωστό τι ακριβώς συζητήθηκαν. Ωστόσο, μόλις χθες, ο βρετανός πρωθυπουργός, συνομίλησε με τον Γερμανό Καγκελάριο Όλαφ Σολτς στον οποίο και ανακοίνωσε ότι η βρετανία θα στείλει κι άλλα όπλα στην Ουκρανία. Η αξία τους μάλιστα ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια λίρες. 

Μετά από την συνάντηση, ο Μπόρις Τζόνσον τουιτάρισε τα εξής: «Σήμερα συνάντησα τον φίλο μου πρόεδρο Ζελένσκι στο  Κίεβο, σε μίοα ένδειξη της αταλάντευτης υποστήριξής μας στον ουκρανικό λαό. Ετοιμάζουμε ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας , που είναι  η απόδειξη της δέσμευσής μας στον αγώνα της χώρας του ενάντια στην βάρβαρη ρωσική εισβολή»

Είναι η πρώτη επίσκεψη ηγέτη από τους G7 από την έναρξη του πολέμου με την Ρωσία.  Ουκρανοί αξιωματούχοι, τονίζουν ότι ο  Τζονσον, θεωρείται ότι είναι από τους ηγέτες που βρίσκονται στην ηγετική ομάδα υποστήριξης της Ουκρανίας και αυτός που έχει εφαρμόσει τις πιο αυστηρές κυρώσεις στην Ρωσία.

Πριν από λίγες ημέρες, ο βρετανός πρωθυπουργός καταδίκασε την τραγωδία στην Μπούτσα, λέγοντας ότι πρόκειται για «συστηματική σφαγή» αθώων ανθρώπων.

«Νομίζω ότι οι άνθρωποι που παρακολουθούν τι συμβαίνει στην Ουκρανία μπορούν να δουν ότι αυτό είναι ένα είδος συστηματικής σφαγής αθώων πολιτών», είπε ο βρετανός πρωθυπουργός.


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Ζελένσκι περιμένει «σθεναρή» παγκόσμια αντίδραση στην επίθεση στο Κραματόρσκ - Τι υποσχέθηκε για την ένταξη της χώρας στην ΕΕ

Άνοιξε ο τάφος της Τζωρτζίνας για να ανακτηθεί το τάμπλετ - Τρισάγιο για τα τρία κοριτσάκια

Η «μυστική» κόρη του Πούτιν έβαλε ενοικιαστήριο στο πολυτελές ρετιρέ της στην Αγία Πετρούπολη

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης