Πόλεμος στην Ουκρανία - Σολτς: Εγκλήματα πολέμου οι σφαγές αμάχων στη Μπούτσα - Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι

Πόλεμος στην Ουκρανία - Σολτς: Εγκλήματα πολέμου οι σφαγές αμάχων στη Μπούτσα - Να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι

Ο Γερμανός καγκελάριος ξεκαθάρισε πως η Γερμανία θα συνεχίσει να εφοδιάζει την Ουκρανία με αμυντικά όπλα για να στείλει το μήνυμα ότι είναι δεσμευμένη στην προστασία της ακεραιότητας των ευρωπαϊκών κρατών

scholz_german
Εκείνοι που διέπραξαν θανάτους αμάχων στην ουκρανική πόλη Μπούτσα είναι ένοχοι για εγκλήματα πολέμου και πρέπει να λογοδοτήσουν, δήλωσε σήμερα ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

"Είναι κάτι που δεν μπορούμε να ξεχάσουμε", δήλωσε ο Σολτς, αναφερόμενος στους θανάτους αμάχων στην πόλη στα  βορειοδυτικά του Κιέβου.

"Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι αυτό είναι ένα έγκλημα. Αυτά είναι εγκλήματα πολέμου που δεν θα δεχθούμε... εκείνοι που το έκαναν πρέπει να λογοδοτήσουν."

Αφότου τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από την Μπούτσα την περασμένη εβδομάδα, Ουκρανοί αξιωματούχοι λένε πως εκατοντάδες άμαχοι έχουν βρεθεί νεκροί. Ο αντιδήμαρχος της Μπούτσα δήλωσε πως τουλάχιστον 360 άμαχοι σκοτώθηκαν και 260-280 τάφηκαν σε ομαδικό τάφο από άλλους κατοίκους.

Η Ρωσία αποκαλεί "αποκρουστική πλαστογραφία" τους ισχυρισμούς ότι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν αμάχους στην Μπούτσα την περίοδο της κατάληψης της πόλης, με σκοπό τη δυσφήμιση του ρωσικού στρατού.

Μιλώντας σε μια συγκέντρωση πριν από τις εκλογές στο βόρειο κρατίδιο Σλέσβιχ-Χολστάιν, ο Σολτς είπε πως η Γερμανία θα συνεχίσει να εφοδιάζει την Ουκρανία με αμυντικά όπλα για να στείλει το μήνυμα ότι είναι δεσμευμένη στην προστασία της ακεραιότητας των ευρωπαϊκών κρατών.

"Τα ευρωπαϊκά σύνορα πρέπει να παραμείνουν ανέγγιχτα", είπε.

Η Ρωσία αποκαλεί τις ενέργειές της "ειδική στρατιωτική επιχείρηση" για την αποστρατιωτικοποίηση και "αποναζιστικοποίηση" της γειτονικής της χώρας. Η Ουκρανία και η Δύση λένε πως η εισβολή είναι παράνομη κα αδικαιολόγητη.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο «αόρατος» άνθρωπος της Αθήνας: Ζούσε για 64 ολόκληρα χρόνια χωρίς ταυτότητα, ΑΜΚΑ και ΑΦΜ

Με συγγενή του Δασκαλάκη η εξωσυζυγική σχέση της Πισπιρίγκου - «Την χτυπούσε με παρούσα την Τζωρτζίνα»

Περιοχές του Αιγαίου για ασκήσεις δεσμεύουν, μέσω παράνομης Navtex, οι Τούρκοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης