Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει συμβιβασμούς για να τεθεί τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος, καθώς η Ουκρανία και η Ρωσία ετοιμάζονται για την πρώτες πρόσωπο με πρόσωπο ειρηνευτικές συνομιλίες έπειτα από διάστημα δύο και πλέον εβδομάδων.
«Όλα όσα έχω δει δείχνουν είναι ότι δεν είναι ο πρόθυμος να κάνει συμβιβασμούς σ’ αυτό το σημείο» δήλωσε σήμερα Δευτέρα στο πρακτορείο Reuters ο αμερικανός αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ υπό τον όρο της ανωνυμίας, αφού ο Ουκρανός πρόεδρος σκιαγράφησε το περασμένο Σαββατοκύριακο έναν πιθανό τρόπο τερματισμού αυτής της κρίσης.
Πιθανόν αύριο ξεκινούν οι διαπραγματεύσεις Κιέβου-Μόσχας στην Τουρκία, λέει το Κρεμλίνο
Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες ανάμεσα στην Ουκρανία και τηνΡωσία στην Τουρκία είναι πιθανόν να ξεκινήσουν αύριο και είναι σημαντικό να διεξαχθούν τετ α τετ παρά την απουσία προόδου μέχρι σήμερα.
ΟΒλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν συμφώνησαν κατά την διάρκεια χθεσινής τηλεφωνικής επικοινωνίας για την διεξαγωγή ειρηνευτικών συνομιλιών στην Κωνσταντινούπολη, με την Αγκυρα να ελπίζει ότι μπορεί να οδηγήσουν σε κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία.
Την είδηση επιβεβαίωσαν και οι Ουκρανοί, μέσω του Νταβίντ Αρακαμία, ο οποίος αποτελεί μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας του Κιέβου.
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι δεν έχει γίνει πρόοδος σχετικά με την προοπτική συνάντησης ανάμεσα στον πρόεδρο της ΟυκρανίαςΒολοντίμιρ Ζελένσκικαι τονΒλαντίμιρ Πούτιν και ότι μέχρι σήμερα οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα στις ομάδες της Ουκρανίας και της Ρωσίας δεν έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο.
Για την πιθανή συνάντησηΠούτιν - Ζελένσκι, μίλησε και ο Σεργκέι Λαβρόφ, τονίζοντας πως ο Ρώσος πρόεδρος«ποτέ δεν τις αρνήθηκε, ωστόσο πρέπει να γίνει καλή προετοιμασία», ενώ συμπλήρωσε πωςοι διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας θα επανεκκινήσουν στην Κωνσταντινούπολη σήμερα ή αύριο. Μάλιστα, όπως είπε, αυτή τη φορά «το Κίεβο δεν μπορεί να αρκεστεί μονάχα στην παρουσία... Πρέπει να φύγει από το τραπέζι με κάποιο αποτέλεσμα».
Το Πανεπιστήμιο Keele παρουσιάζει τη νέα επιστημονική ημερίδα του θεσμού Reflections, με τίτλο «Από το Έγκλημα στο Δικαστήριο: Η Επιστήμη στην Υπηρεσία της Δικαιοσύνης»
Οι «Ημέρες ART/ TECH by COSMOTE TELEKOM» στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, με δωρεάν είσοδο και δράσεις για όλους, είναι μια γιορτή τέχνης και τεχνολογίας που προσφέρει σε μικρούς και μεγάλους τη δυνατότητα να συνδημιουργήσουν και να πειραματιστούν μέσα από μία σειρά καινοτόμων διαδραστικών εμπειριών