Πάτρα - Ιατροδικαστής Κούτσης: Τα ευρήματα έχουν αποκλείσει τα παθολογικά αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας

Πάτρα - Ιατροδικαστής Κούτσης: Τα ευρήματα έχουν αποκλείσει τα παθολογικά αίτια θανάτου της Τζωρτζίνας

«Δεν έχουν μείνει σε μια απλή έκθεση νεκροψίας-νεκροτομής, κοιτούν και άλλα πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε» λέει ο ιατροδικαστής για την υπόθεση θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας - Συγκλονίζει γειτόνισσα του ζευγαριού που έχει βιώσει τους θανάτους και των τριών παιδιών - Όπως λέει, την ημέρα που απεβίωσε η 7 μηνών Ίριδα, τον Μάρτιο του 2021, ήταν μπροστά και θυμάται τη μικρή Τζωρτζίνα να κλαίει με αναφιλητά

patra_oikogeneiaki_tragwdia_xr__1_
«Μέχρι αυτή τη στιγμή, τα ευρήματα έχουν αποκλείσει κάποιες παθολογίες, αυτό δεν σημαίνει ότι έχει σταματήσει η έρευνα» δηλώνει ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης για τις τοξικολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας από την Πάτρα.

«Διαρρέουν στοιχεία συνεχώς, κάποια είναι σημαντικά κάποια όχι, σίγουρα ερμηνεύονται διαφορετικά από τους ιατροδικαστές σε σχέση με την κοινή γνώμη» σημείωσε στο Mega ο κ. Κούτσης, προσθέτοντας το εξής: «δεν είμαι εγώ αυτός, αλλά και όσοι ασχολούμαστε από μακριά, που έχουμε τον πλήρη φάκελο του περιστατικού».

Ειδικότερα, όπως σημείωσε, ο φάκελος των θανάτων των τριών παιδιών θα περιλαμβάνει πέρα από τη νεκροψία – νεκροτομή και ένα πλήρες ιατρικό ιστορικό της οικογένειας.


Κλείσιμο


«Η έρευνα συνεχίζεται σε διαφορετικά επίπεδα, καθώς υπάρχει η έρευνα του Ανθρωποκτονιών, αλλά και η άτυπη επιτροπή από κορυφαίους ιατροδικαστές στην Ελλάδα, που σημαίνει ότι δεν έχουν μείνει σε μια απλή έκθεση νεκροψίας – νεκροτομής και κοιτάνε και άλλα πράγματα που δεν τα γνωρίζουμε» συμπλήρωσε ο ιατροδικαστής.

«Ευρήματα βγαίνουν συνέχεια, αυτό που ακούσαμε σήμερα είναι ένα τοξικολογικό εύρημα για μια ουσία, η οποία επιδρά φαρμακευτικά, αλλά είναι σημαντικό να γίνει ένας ποσοτικός προσδιορισμός της συγκεκριμένης ουσίας» ανέφερε ο κ. Κούτσης, εξηγώντας ότι είναι διαφορετική η φαρμακευτική ποσότητα μιας ουσίας, άλλη είναι η τοξική ποσότητα μιας ουσίας και άλλη η μοιραία ποσότητα που μπορεί να επιφέρει το θάνατο άμεσα.

«Βγαίνουν συνέχεια δεδομένα που δεν μπορούμε να τα αξιολογήσουμε αν δεν έχουμε πλήρη στοιχεία» πρόσθεσε ο Χαράλαμπος Κούτσης, ο οποίος υπογράμμισε σχετικά με τα ίχνη των ασφυκτικών θανάτων σε παιδιά μικρής ηλικίας, ότι υπάρχει σαφής περιγραφή στη βιβλιογραφία της ιατροδικαστικής επιστήμης, που αναφέρει ότι στους ασφυκτικούς θανάτους σε παιδιά και βρέφη τα στοιχεία μπορεί να μην είναι τόσο ξεκάθαρα όσο στους ενήλικες.

«Ήμουν μπροστά όταν βρέθηκε το πανάκι»

Βασανιστικά κυλάνε οι ώρες για τα αποτελέσματα των ιστολογικών και παθολογικών εξετάσεων της μικρής Τζωρτζίνας που αναμένεται να δώσουν απαντήσεις, όχι μόνο για τα αίτια θανάτου της 9χρονης, αλλά και για το τι συνέβη και με τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας.
Την ίδια ώρα συγκλονίζει γειτόνισσα του ζευγαριού που έχει στενές σχέσεις με την οικογένεια και έχει βιώσει τους θανάτους και των τριών παιδιών.

Όπως λέει στο Mega, την ημέρα που απεβίωσε η 7 μηνών Ίριδα, τον Μάρτιο του 2021, ήταν μπροστά και θυμάται την μικρή Τζωρτζίνα να κλαίει με αναφιλητά και να παρακαλαεί τον Θεό να μην της πάρει το αδερφάκι της.

«Η Τζωρτζίνα ήταν μπροστά όταν έφυγε η αδερφή της και είναι τραγική η σκηνή, να κοιτάει τον ουρανό με τα χεράκια της ψηλά και να λέει ''μην μου το πάρεις και αυτό» και να κλαίει με αναφιλητά. Μία μάνα να κλαίει και να φωνάζει «όχι αυτό, πάρε εμένα''… Ήμουν μπροστά, το βίωσα», είπε.

Μαρτυρία ιδιαίτερα καθοριστική για το θάνατο του βρέφους, καθώς αργότερα στο σπίτι της οικογένειας η γυναίκα ήταν μπροστά όταν βρέθηκε το πανάκι της Ίριδας στην κούνια της. Όπως λέει η 33χρονη μητέρα είπε αμέσως στην αδερφή της να το πάει στην αστυνομία.

«Προσπαθούσαμε να συνεφέρουμε την Ρούλα και λέει η Δήμητρα (σ.σ: η αδερφή της) ''ωχ, το πανάκι της''. ''Μην το ακουμπάς, βάλτο σε μία σακούλα και πήγαινέ το στην ασφάλεια'', είπε η Ρούλα».

Ωστόσο ερωτηματικά προκαλεί μια άλλη μαρτυρία από το φιλικό περιβάλλον της οικογένειας που ισχυρίζεται ότι την ημέρα που πέθανε η Ιρίδα, η μητέρα της είχε κανονίσει baby sitter για να προσέχει το μωρό και την Τζωρτζίνα.

«Έμαθε ότι την ημέρα που πέθανε η Ίριδα, ήταν προγραμματισμένο να πάει η μπέιμπι σίτερ να την κρατήσει για λίγες ώρες, για να βγει η μητέρα της και η αδελφή της μια βόλτα για καφέ. Της το είχαν ζητήσει από την προηγούμενη μέρα. Εκείνο το πρωινό περίμενε τηλεφώνημα κάπου στις 10 για να της πουν σίγουρα ότι θα την χρειαστούν και ποια ώρα ακριβώς», δήλωσε φίλη της οικογένειας.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία, δύο ημέρες πριν το θάνατο της Ίριδας, το ζευγάρι ήταν σε διάσταση, αλλά εξακολουθούσε να έχει στενές επάφες.


«Ήταν δύο μέρες σε διάσταση. Πριν πεθάνει η Ίριδα βλέπαμε κάθε πρωί τον Μάνο να φεύγει για τη δουλειά του και κάθε βράδυ να έρχεται. Όταν ένα ζευγάρι είναι σε διάσταση ο καθένας είναι στο σπίτι του, όπως τώρα ο Μάνος είναι στους γονείς του», αναφέρει η μαρτυρία στο Mega.

Όπως αποκαλύπτει η γυναίκα, ο 30χρονος πατέρας ο οποίος μετέφερε ο ίδιος τα όργανα του βρέφους στην παθολογοανατόμο στα Γιάννενα, κλήθηκε μετά από λίγες ημέρες να σκάψει και το λάκκο του ίδιου του παιδιού, καθώς επιθυμία της οικογένειας ήταν να ταφεί κοντά στην αδερφούλα της την Μαλένα.

«Είναι τραγική στιγμή όταν στην ταφή του μωρού ο ίδιος ο πατέρας έσκαψε τον λάκκο της μπέμπας… Ο Μάνος έσκαψε ένα μικρό λάκκο κοντά στην Μαλένα για να είναι κοντά τα παιδιά», δήλωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Στοπ στην προώθηση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ θέλει να βάλει ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας

Η Ρωσία θα περιορίσει τις βίζες για τους πολίτες των «μη φιλικών χωρών», λέει ο Λαβρόφ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης