Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη: Δύο παιδιά δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή - «Βόμβες πέφτουν κάθε 10 λεπτά»

Πόλεμος στην Ουκρανία - Μαριούπολη: Δύο παιδιά δίνουν μάχη να κρατηθούν στη ζωή - «Βόμβες πέφτουν κάθε 10 λεπτά»

Τα παιδιά τραυματίστηκαν από ρωσικά πυρά στη διάρκεια της διαδρομής με την οικογένειά τους, σε όχημα, από τη Μαριούπολη στη Ζαπορίζια - Τελεσίγραφο είχε στείλει το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ουκρανική κυβέρνηση αναφορικά με την παράδοση της Μαριούπολης - Ο Ζελένσκι το απέρριψε 

mariupoli_polemos_oukrania_neo_xr
Εικόνες που παραπέμπουν σε Β' Παγκόσμιο Πόλεμο διακρίνονται στη Μαριούπολη, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας έχει καταστραφεί από τα ρωσικά πυρά.  Σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις, κάθε 10 λεπτά πέφτουν βόμβες στη Μαριούπολη, ενώ παγκόσμια ανησυχία εγείρει το γεγονός ότι δύο παιδιά έχουν τραυματιστεί σοβαρά, με την κατάσταση της υγείας τους να κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη. 

Όπως αναφέρει Ουκρανός αξιωματούχος, δύο παιδιά δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Τραυματίστηκαν από ρωσικά πυρά στη διάρκεια της διαδρομής με την οικογένειά τους, σε όχημα, από τη Μαριούπολη στη Ζαπορίζια. 






Κλείσιμο
Τελεσίγραφο έστειλε προς ενός 24ωρου  το ρωσικό υπουργείο Άμυνας στην ουκρανική κυβέρνηση αναφορικά με την παράδοση της Μαριούπολης. Συγκεκριμένα, οι Ρώσοι κάλεσαν τους «εθνικιστές μέσα στην πόλη» να παραδώσουν τα όπλα, σημειώνοντας ότι θα τους προσφέρουν ασφαλές πέρασμα τη Δευτέρα.

Στη συνέχεια ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, απέρριψε το τελεσίγραφο λέγοντας τα εξής: «Η Ουκρανία δεν θα υποκύψει ποτέ σε τελεσίγραφα από τη Ρωσία και πόλεις όπως το Κίεβο, η Μαριούπολη ή το Χάρκοβο δεν θα αποδεχτούν τη ρωσική κατοχή».

«Μας έχουν αφήσει ένα τελεσίγραφο με διάφορα σημεία. "Ακολουθήστε το και τότε θα τελειώσουμε τον πόλεμο" μας λένε», είπε ο Ουκρανός πρόεδρος και συνέχισε: «Η Ουκρανία δεν μπορεί να αποδεχτεί το τελεσίγραφο της Ρωσίας».






«Η Ρωσία θεωρεί πως είναι απαραίτητο να μας καταστρέψει όλους, τότε θα εκπληρωθεί το τελεσίγραφό της. Για παράδειγμα, λένε "δώστε μας το Χάρκοβο, τη Μαριούπολη ή το Κίεβο". Ούτε το Χάρκοβο ούτε η Μαριούπολη ούτε το Κίεβο ούτε εγώ, ο πρόεδρος, μπορούμε να το αποδεχτούμε. Ο ίδιος ο λαός προστατεύει το κράτος μας», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Περισσότεροι από 2.100 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στην Μαριούπολη από την έναρξη της ρωσικής επίθεσης στις 24 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το Κίεβο.

Οι επιζώντες έχουν καταφύγει σε υπόγεια και αντιμετωπίζουν πλήθος ελλείψεων. Κάτοικοι που διέφυγαν από την Μαριούπολη μιλούν για πτώματα που κείτονται επί μέρες στους δρόμους, για την πείνα, την δίψα και το δριμύ ψύχος.

Η Μαριούπολη έχει για το Κρεμλίνο στρατηγική σημασία αφού η κατάληψή της θα επιτρέψει την εδαφική συνέχεια ανάμεσα στην προσαρτημένη από την Μόσχα ουκρανική χερσόνησο της Κριμαίας και το Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, αποκλείοντας παράλληλα την Ουκρανία από την πρόσβαση στην Αζοφική Θάλασσα.


Ειδήσεις σήμερα:

Στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων με ρεαλιστικές προτάσεις - Σε δύο εβδομάδες η πλατφόρμα για τα καύσιμα, λέει ο Οικοόμου

«Τεράστιος κίνδυνος» παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία να πέσουν θύματα διακινητών

Συγκλονιστικό βίντεο από Ουκρανία: Οβίδα «σκάει» δίπλα σε κόσμο μέσα σε σούπερ μάρκετ του Χαρκόβου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης