Πόλεμος στην Ουκρανία: Η πρώτη φωτογραφία της Ρωσίδας δημοσιογράφου μετά τη σύλληψή της

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η πρώτη φωτογραφία της Ρωσίδας δημοσιογράφου μετά τη σύλληψή της

Ο δικηγόρος της δήλωσε πως η Μαρίνα Οβσιάνικοβα απειλείται με κάθειρξη ως και 15 έτη - Το Κρεμλίνο χαρακτήρισε «χουλιγκανισμό» την εμφάνισή της με αντιπολεμικό πλακάτ στη διάρκεια δελτίου ειδήσεων  φιλοκυβερνητικού καναλιού

rwsida-dimosiografos34
Η γυναίκα που εμφανίσθηκε κατά την διάρκεια του τηλεοπτικού δελτίου του προσκείμενου στο Κρεμλίνο Pervy Kanal (1ο Κανάλι) πίσω από την τηλεπαρουσιάστρια, κρατώντας ένα πλακάτ που έγραφε «Οχι στον Πόλεμο. Μην πιστεύετε την προπαγάνδα. Εδώ, σας λένε ψέματα», κινδυνεύει με ποινή κάθειρξης έως και 15 ετών.

«Υποθέτω ότι η πελάτις μου Μαρίνα Οβσιάνικοβα, απειλείται από ποινική και όχι διοικητική δίωξη με βάση τον νέο νόμο που προβλέπει κάθειρξη έως και 15 ετών», δήλωσε ο δικηγόρος της Ντανίιλ Μπέρμαν.



«Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα οι αρχές να την μετατρέψουν σε παράδειγμα για να φιμώσουν άλλους διαμαρτυρόμενους», πρόσθεσε τονίζοντας ότι δεν έχει κατορθώσει να συναντήσει την Μαρίνα Οβσιάνικοβα ούτε γνωρίζει πού ακριβώς κρατείται.

Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν διευκρινίσει τις κατηγορίες που βαρύνουν την 40χρονη Μαρίνα Οβσιάνικοβα που κατάγεται από την Οδησσό και εργαζόταν στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η σκηνή που εκτυλίχθηκε χθες κατά την διάρκεια του τηλεοπτικού δελτίου είναι πρωτοφανής σε μία χώρα όπου η ενημέρωση τελεί υπό δρακόντειο έλεγχο, ο οποίος έχει ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μετά την ρωσική επίθεση στην Ουκρανία.

‘I spread Kremlin propaganda’: Russian TV news protester's pre-recorded statement
Κλείσιμο


Οι ρωσικές αρχές υιοθέτησαν κατά τις πρώτες κιόλας ημέρες της εισβολής νόμο που τιμωρεί με έως και 15 χρόνια φυλακής την δημοσίευση «δυσφημιστικών για τον ρωσικό στρατό πληροφοριών».

Στο πλαίσιο αυτού του νόμου θα ασκηθεί η δίωξη κατά της Μαρίνα Οβσιάνικοβα, μητέρας δύο παιδιών, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ χαρακτήρισε προηγουμένως «χουλιγκανισμό» την πράξη της Μαρίνα Οβσιάνικοβα , ενώ το Pervy Kanal ανακοίνωσε ότι διεξάγεται εσωτερική έρευνα για το «περιστατικό».

Σε βίντεο που έγραψε πριν από την ενέργεια διαμαρτυρίας, η Μαρίνα Οβσιάνικοβα εξηγούσε ότι ο πατέρας της είναι Ουκρανός, η μητέρα της Ρωσίδα και ότι δεν αντέχει την μετάδοση ψεμάτων που μετατρέπουν σε ζόμπι τους Ρώσους.

Εκτοτε έχει λάβει στον λογαριασμό της στο Facebook δεκάδες χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης.


Ειδήσεις σήμερα:

Την ενοχή της Δούρου για τις φονικές πλημμύρες στη Μάνδρα ζήτησε η εισαγγελέας

Ο Ιερώνυμος τηλεφώνησε στον Μητσοτάκη για περαστικά από τον κορωνοϊό

Βαρβιτσιώτης: Καμιά ανοχή σε αυταρχικούς ηγέτες που θέλουν να επαναχαράξουν τα σύνορα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης