Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μακρόν προσφέρει καταφύγιο στη δημοσιογράφο που εισέβαλε με πλακάτ στη ρωσική κρατική τηλεόραση

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Μακρόν προσφέρει καταφύγιο στη δημοσιογράφο που εισέβαλε με πλακάτ στη ρωσική κρατική τηλεόραση

Ο Γάλλος πρόεδρος επανέλαβε για ακόμη μία φορά την αντίθεσή του στην επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας.

emmanouelmakron
Την αντίθεσή του στην επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων στον εναέριο χώρο της Ουκρανίας επανέλαβε για ακόμη μία φορά ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος υπερασπίζεται την έξοδο από την κρίση μέσω διαπραγματεύσεων, εξηγώντας ότι: «θα κηρύσσαμε έτσι τον πόλεμο στη Ρωσία».

Σε ότι αφορά τον περιορισμό της γαλλικής κατανάλωσης ενέργειας, ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε: «Πρέπει να προετοιμαστούμε, Γάλλοι, Γαλλίδες και Ευρωπαίοι για όλα τα σενάρια», είπε αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν συστάσεις από το γαλλικό κράτος για λιγότερη κατανάλωση καθώς μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν δεν αποκλείει επίσης να επισκεφθεί το Κίεβο ή τη Μόσχα με στόχο την εξεύρεση λύσης στο Ουκρανικό. «Δεν αποκλείω τίποτα», απαντά ο Γάλλος πρόεδρος αν και τόνισε ότι δεν έχει προγραμματιστεί ένα ταξίδι «τις επόμενες ώρες ή τις επόμενες ημέρες».

Ο ίδιος έσπευσε να ανακοινώσει την «άνευ όρων υποστήριξη της Γαλλίας στους δημοσιογράφους που καλύπτουν τον πόλεμο.

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε επίσης αναφερόμενος στη Ρωσίδα δημοσιογράφο Μαρίνα Οβσιανίκοβα, η οποία αγνοείται μετά τη σύλληψή της αφότου εισέβαλε σε τηλεοπτικό πλατό για να εκφράσει την αντίθεσή της στον ρωσικό πόλεμο: «Διπλωματικές συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη για την τύχη της δημοσιογράφου», είπε και πρόσθεσε ότι της προσφέρει «καταφύγιο στο προξενείο» για να την προστατεύσει.

Σε ότι αφορά τους πρόσφυγες, ο Γάλλος πρόεδρος υποστήριξε ότι η Γαλλία θα υποδεχθεί 100.000 Ουκρανούς πρόσφυγες.




Ειδήσεις σήμερα:

Πόλεμος στην Ουκρανία: Στις φλόγες τρεις πολυκατοικίες στο Κίεβο μετά από νέο «γύρο» ρωσικών βομβαρδισμών

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η υπόγεια συμμαχία Μόσχας - Πεκίνου και το ενδεχόμενο εμπλοκής της Κίνας

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αντρέι Μπιλιέτσκι vs Ραμζάν Καντίροφ - Δύο «μακελάρηδες» μονομαχούν στην ίδια χώρα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης