Πόλεμος στην Ουκρανία: Παύση στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας, συνεχίζονται αύριο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Παύση στις διαπραγματεύσεις Ρωσίας - Ουκρανίας, συνεχίζονται αύριο

Ανάρτηση που δείχνει ότι ο διάλογος των δύο πλευρών έχει αρχίσει να μπαίνει στην ουσία, από σύμβουλο του Ζελένσκι -Θα νικήσουμε και θα αποκαταστήσουμε τη χώρα, είπε o Ζελένσκι

ukraine_russia_synomilies_2
Για «τεχνική παύση» στις διαπραγματεύσεις της ουκρανικής με τη ρωσική αντιπροσωπεία, έκανε λόγο σε ανάρτησή του στο Twitter ο επικεφαλής των Ουκρανών και «δεξί χέρι» του Βολοντιμίρ Ζελένσκι, Μιχαΐλο Ποντόλιακ. Σύμφωνα με τον Ποντόλιακ, οι συζητήσεις, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα συνεχιστούν αύριο Τρίτη.

«Έγινε τεχνική παύση στις διαπραγματεύσεις μέχρι αύριο. Για να γίνει πρόσθετη εργασία στις υποομάδες και διευκρίνιση επιμέρους θεμάτων. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις...» ανέφερε ο Ποντόλιακ.


Νωρίτερα, ο Ποντόλιακ είχε δηλώσει: «Οι πλευρές εκφράζουν ενεργά τις συγκεκριμένες θέσεις τους. Υπάρχει επικοινωνία αν και είναι δύσκολη. Ο λόγος για τη διαφωνία είναι τα πολύ διαφορετικά πολιτικά συστήματα».

Ζελένσκι: Οι Ρώσοι θέλουν να καταστρέψουν την Ουκρανία,  αλλά θα νικήσουμε και θα αποκαταστήσουμε τη χώρα

Νέο μήνυμα μέσω Facebook απηύθυνε νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τονίζοντας πως οι Ρώσοι θέλουν να καταστρέψουν την Ουκρανία.

Κλείσιμο
Όπως λέει ο ίδιος στο βίντεο που δημοσίευσε, όσοι μάχονται «φέρνουν πιο κοντά τη στιγμή της νίκης» τονίζοντας πως «οι Ρώσοι θέλουν να καταστρέψουν την Ουκρανία», ενώ είπε πως η Ουκρανία θέλει μια «έντιμη ειρήνη».

«Θα ξαναχτίσουμε κάθε πόλη», πρόσθεσε ο Ουκρανός πρόεδρος και υπογράμμισε πως αυτό θα γίνει «ταχύτατα». «Θα νικήσουμε όλοι μαζί», είπε κλείνοντας. Ο Ουκρανός πρόεδρος συνεχίζει λέγοντας: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κρατούν γενναία. Και δημιουργικά. Τέτοιες απώλειες προκαλούμε στον εχθρό που δεν ξέρει πια πού αλλού να ψάξει για εφεδρεία. Πού αλλού να αναζητήσει βοήθεια».

Στην συνέχεια ο Ζελένσκι απευθύνει κάλεσμα στις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας και τον λαό, να αντέξουν. «Γι' αυτό πρέπει να κρατηθούμε. Πρέπει να παλέψουμε. Να κερδίσουμε. Να έρθουν στην ειρήνη που αξίζουν οι Ουκρανοί. Δίκαιη ειρήνη. Με εγγυήσεις ασφαλείας για το κράτος μας. Για τους δικούς μας ανθρώπους, που να αποτυπωθεί στο χαρτί, στις διαπραγματεύσεις. Δύσκολες διαπραγματεύσεις».

Μιλώντας για τις συζητήσεις των δύο πλευρών λέει: «Η συνάντηση των αντιπροσωπειών έχει ήδη ξεκινήσει σήμερα. Συνεχίζεται. Όλοι περιμένουν τα νέα. Σίγουρα θα κάνουμε αναφορά το βράδυ».

Δείτε βίντεο:



Στο μήνυμά του ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι σημειώνει: «Η Ρωσία συνεχίζει να καταστρέφει τις υποδομές μας, συνεχίζει να χτυπά τις πόλεις μας. Αλλά θα επαναφέρουμε κάθε δρόμο κάθε πόλη. Κάθε σπίτι, το διαμέρισμα κάθε Ουκρανού. Τώρα που ο κατακτητής είναι ακόμα στη γη μας, πρέπει να τον νικήσουμε όσο μπορούμε. Προστατέψτε τις πόλεις, προστατέψτε τα χωριά, προστατέψτε κάθε μέτρο της γης μας. Και κάθε κομμάτι της καρδιάς μας. Ουκρανική καρδιά. Η ψυχή της Ουκρανίας. Βοηθήστε ο ένας τον άλλον! Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον! Κρατήστε την άμυνα ψηλά! Και προστατέψτε το κράτος! Μαζί θα νικήσουμε. Δόξα στην Ουκρανία!».

Εν τω μεταξύ, σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Ουκρανός πρόεδρος ακύρωσε τη σημερινή του ομιλία στο Συμβούλιο της Ευρώπης το οποίο θα πραγματοποιήσει ο πρωθυπουργός της χώρας, όπως επιβεβαίωσε και ο Angus MacDonald από το Συμβούλιο της Ευρώπης στο protothema.gr.


Ολόκληρο το μήνυμα Ζελένσκι

Σας εύχομαι υγεία, αγαπητοί Ουκρανοί!

Καλός καιρός, τον οποίο τώρα σχεδόν δεν παρατηρούμε. Καθαρός ουρανός... Δεν υπάρχει κάτι τέτοιο πάνω από το Κίεβο σήμερα. Πάνω από το Κίεβο και άλλες πόλεις του κράτους μας. Λόγω χτυπημάτων πυραύλων, ίχνη εχθρικών αεροσκαφών. Οι δρόμοι είναι ήσυχοι, αλλά ξέρω, πιστεύω ότι δεν είναι για πολύ. Όχι για πάντα. Γι' αυτό δουλεύουμε. Γι' αυτό παλεύουμε. Γι' αυτό δεν δίνουμε το είναι μας.

Σήμερα γιορτάζουμε τις καθαρά ουκρανικές διακοπές μας. Ημέρα Εθελοντισμού. Είναι η ικανότητά μας να ενωνόμαστε αμέσως κατά τη διάρκεια των δοκιμασιών, να βρίσκουμε κοινό έδαφος και να πολεμάμε μαζί που δημιουργεί τον χαρακτήρα μας, τον ουκρανικό χαρακτήρα. Μπορεί να μην παρατηρούμε ο ένας τον άλλον στην καθημερινή ζωή. Συμφωνώ, αυτό συμβαίνει σε εμάς.

Αλλά όταν βλέπουμε μια απειλή για τον τρόπο ζωής μας, για το πνεύμα μας, όταν βλέπουμε μια απειλή για την Ουκρανία, το κράτος μας, δεν διστάζουμε ούτε στιγμή. Αν είμαστε Ουκρανοί. Ενωνόμαστε. Κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε αυτό που είναι δικό μας.

Οι Ουκρανοί δεν χρειάζεται να πειστούν να γίνουν εθελοντές. Οι Ουκρανοί δεν χρειάζεται να ενθαρρύνονται να αρχίσουν να βοηθούν ο ένας τον άλλον.

Ισχυρή υποστήριξη για τις Ένοπλες Δυνάμεις από όλο τον λαό της Ουκρανίας, ειλικρινές εθελοντικό κίνημα, μαζική ένταξη στην εδαφική άμυνα, αλληλεγγύη όλου του λαού μας - αυτές είναι οι προϋποθέσεις για τη νίκη. Προϋποθέσεις για την απελευθέρωση ολόκληρης της χώρας μας... Η μόνη και η καλύτερη.

Για εμάς, η Ουκρανία δεν είναι απλώς ένα έδαφος, όπως για τους εισβολείς. Δεν ξεχωρίζουν τίποτα εδώ. Δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Γι' αυτό γι' αυτούς όλα είναι απλώς στόχος. Για εμάς, η Ουκρανία είναι εκατομμύρια ευτυχισμένες στιγμές, γηγενή σύμβολα, αξιομνημόνευτα μέρη.

Νιώθουμε αυτή τη γη. Για εμάς, η Ουκρανία είναι η ζωή μας, και γι' αυτό εκατομμύρια άνθρωποι έχουν υπερασπιστεί σήμερα το κράτος μας. Γι' αυτό σήμερα είμαστε όλοι εθελοντές. Όλοι αυτοί που υπερασπίζονται την Ουκρανία, τα παιδιά μας, αυτοί που υπερασπίζονται το μέλλον μας.

Σε όλους όσοι νιώθουν αυτό το δωρεάν κάλεσμα... Ένα κάλεσμα για την υπεράσπιση της Ουκρανίας... Ποιοι είναι εθελοντές στις μάχες. Ή στα στρατεύματα πληροφοριών. Ποιος προστατεύει δρόμους και πόλεις. Όλοι οι διπλωμάτες - επίσημοι και άτυποι. Όλοι όσοι βοηθούν στην τεχνολογία. Ποιος κρατά την επιχείρηση. Ποιος προμηθεύει τα απαραίτητα αγαθά, προϊόντα. Που σώζει και θεραπεύει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Ποιος εργάζεται στις μεταφορές. Ποιος παρέχει επικοινωνία και επισκευάζει δίκτυα... Είμαι ευγνώμων σε όλους. Και σας συγχαίρω ειλικρινά!

Καθένας από τους εθελοντές. Καθένα από τα εκατομμύρια που εργάζονται μαζί για να κερδίσουν. 19η μέρα της αντίστασής μας.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας κρατούν γενναία. Και δημιουργικά. Τέτοιες απώλειες προκαλούμε στον εχθρό που δεν ξέρει πια πού αλλού να ψάξει για εφεδρεία. Πού αλλού να αναζητήσετε βοήθεια.

Βοήθεια για τον εαυτό του. Βοήθεια για τον εισβολέα. Αυτό είναι αξιολύπητο. Αλλά δεν έχουμε δικαίωμα να χαλαρώσουμε.

Το ρωσικό κράτος προετοιμάζεται για πόλεμο εδώ και δεκαετίες. Έχουν συσσωρεύσει σημαντικούς στρατιωτικούς πόρους. Για το κακό. Για την κατάκτηση των γειτόνων. Και για την καταστροφή της Ουκρανίας, την Ευρώπη, όπως την ξέρουμε, όπως την εκτιμούμε.

Γι' αυτό πρέπει να κρατηθούμε. Πρέπει να παλέψουμε. Να κερδίσει. Να έρθουν στην ειρήνη που αξίζουν οι Ουκρανοί. Δίκαιη ειρήνη. Με εγγυήσεις ασφαλείας για το κράτος μας. Για τους δικούς μας ανθρώπους. Και να το βάλω στο χαρτί. Στις διαπραγματεύσεις. Δύσκολες διαπραγματεύσεις.

Η τηλεσυνάντηση των αντιπροσωπειών έχει ήδη ξεκινήσει σήμερα. Συνεχίζεται. Όλοι περιμένουν τα νέα. Σίγουρα θα κάνουμε αναφορά το βράδυ.

Όσο το κράτος βρίσκεται σε πόλεμο, όσο ο λαός αμύνεται, η οικονομία πρέπει να διατηρηθεί και να αποκατασταθεί. Όσο γίνεται στις σημερινές δύσκολες συνθήκες.

Η ζωή πρέπει να εμφανίζεται στους δρόμους των πόλεων. Όπου το επιτρέπει η ασφάλεια. Όπου οι άνθρωποι μπορούν να το παρέχουν. Φαρμακεία, εμπόριο, οποιαδήποτε επιχείρηση μπορεί να λειτουργήσει. Για να ζήσει η χώρα. Για να ξεκινήσει ήδη η αποκατάσταση της Ουκρανίας. Και εξαρτάται από τον καθένα μας, από τον καθένα μας που είναι ικανός να εργαστεί.

Η οικονομική καταστολή της Ουκρανίας είναι ένα από τα καθήκοντα του πολέμου εναντίον μας. Και πρέπει να αντισταθούμε και από αυτό. Σώστε την οικονομία μας. Σώστε τους ανθρώπους μας.

Ως εκ τούτου, η κυβέρνηση έχει λάβει μια σαφή οδηγία - να επιστρέψει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Αφαιρέστε τυχόν εμπόδια. Μειώστε τους φόρους όσο το δυνατόν περισσότερο, αφαιρέστε όλες τις δυσκολίες, απολύτως όλες. Για να μην πιέζει το σύστημα, για να ξέρει ο κόσμος ότι μπορεί να λειτουργήσει όπως μπορεί. Όπου μπορούν.

Χρειάζεται ένα νέο φορολογικό μοντέλο για τον πόλεμο και για τη μεταπολεμική ανάπτυξη. Οι οικονομικοί κανόνες πρέπει επίσης να ενημερωθούν. Να κάνουν τους ανθρώπους να αισθάνονται ότι μπορούν να είναι ευέλικτοι. Νιώστε ότι όλα τα χρήματα και τα τιμαλφή θα εξοικονομηθούν. Και ότι δεν πρέπει να φοβάστε ότι θα χάσετε κάτι, γιατί το κράτος εγγυάται την ασφάλεια των περιουσιακών στοιχείων και των αποταμιεύσεων.

Το Υπουργικό Συμβούλιο εργάζεται ήδη για τον τρόπο ρύθμισης αυτού. Μια ή δύο μέρες - και θα υπάρξουν λεπτομέρειες.

Ουκρανοί!

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν να καταστρέφουν τις υποδομές μας, συνεχίζουν να καταστρέφουν τις πόλεις μας. Περιοχή Κιέβου, περιοχή Chernihiv, περιοχή Sumy, Kharkiv, νότια, Donbas.

Αλλά ξέρετε - θα ξαναχτίσουμε τα πάντα. Θα αποκαταστήσουμε τα πάντα. Κάθε δρόμος κάθε πόλης. Κάθε σπίτι, κάθε διαμέρισμα κάθε Ουκρανού.

Μετά τον πόλεμο, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να το κάνουμε γρήγορα. Σε αυτό θα κατευθύνουμε όλες τις προσπάθειές μας. Όλη η βοήθεια του κόσμου. Δημιουργούμε ήδη κεφάλαια για να ζήσει η Ουκρανία.

Αλλά τώρα που οι εισβολείς είναι ακόμα στη γη μας, πρέπει να τους νικήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Διώξτε τους με όποιον τρόπο μπορούμε. Υπερασπιστείτε τις πόλεις. Υπερασπιστείτε τα χωριά. Υπερασπιστείτε κάθε μέτρο της γης μας. Και κάθε κομμάτι της καρδιάς μας. Ουκρανική καρδιά. Ουκρανική ψυχή.

Βοηθήστε Ο ένας τον άλλο! Υποστηρίξτε ο ένας τον άλλον! Στηρίξτε την άμυνα! Και προστατέψτε το κράτος!

Μαζί θα κερδίσουμε σίγουρα.

Δόξα στην Ουκρανία!

Ειδήσεις σήμερα:

15 πυρηνικοί εφιάλτες πάνω από την Ευρώπη

Τεράστιες ουρές από τους Ρώσους για το «τελευταίο» burger - Ξεσπούν χορεύοντας οι υπάλληλοι των Mc Donalds

Ισχυρές σεισμικές δονήσεις 6,7 και 6,4 Ρίχτερ σε Ινδονησία και Φιλιππίνες


Ειδήσεις σήμερα:

Ο Έλον Μασκ προκαλεί σε «μονομαχία» τον Βλαντιμίρ Πούτιν με διακύβευμα την Ουκρανία

Θετικός στον κορωνοϊό ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Ανάρτηση στο Instagram

15 πυρηνικοί εφιάλτες πάνω από την Ευρώπη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης