Οι ΗΠΑ αναμένεται να εγκρίνουν ένα πακέτο βοήθειας 13,6 δισεκ. δολαρίων για την Ουκρανία αυτή την εβδομάδα

Οι ΗΠΑ αναμένεται να εγκρίνουν ένα πακέτο βοήθειας 13,6 δισεκ. δολαρίων για την Ουκρανία αυτή την εβδομάδα

Η οικονομική ενίσχυση θα αφορά από στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια μέχρι και για την αντιμετώπισή ζητημάτων κυβερνοασφάλειας και ενέργειας

joe_biden
Οι ΗΠΑ αναμένεται να εγκρίνουν ένα τεράστιο νομοσχέδιο δαπανών αυτή την εβδομάδα που θα προβλέπει εφάπαξ έγχυση στρατιωτικής και ανθρωπιστικής βοήθειας 13,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία που συνεχίζει να αντιστέκεται στην εισβολή της Ρωσίας.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε αργά το βράδυ της Τετάρτης για να εγκρίνει το νόμο πριν περάσει και από την Γερουσία.

Το χρηματικό ποσό που περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για την Ουκρανία αυξήθηκε από τα 10 δισεκατομμύρια δολάρια που είχε ζητήσει ο Λευκός Οίκος την περασμένη εβδομάδα και περιλαμβάνει μεταξύ άλλων περίπου 6,5 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια, περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε ανθρωπιστική βοήθεια για την παροχή υποστήριξης σε πρόσφυγες που εγκαταλείπουν την Ουκρανία και άτομα που έχουν εκτοπιστεί εντός της χώρας, καθώς και για παροχή επείγουσας επισιτιστικής βοήθειας, υγειονομικής περίθαλψης και επείγουσας υποστήριξης σε ευάλωτες κοινότητες εντός της περιοχής.

Επίσης στο πακέτο περιλαμβάνει σχεδόν 1,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την αντιμετώπισή ζητημάτων κυβερνοασφάλειας και ενέργειας και 25 εκατομμύρια δολάρια για την Αμερικανική Υπηρεσία για τα Παγκόσμια ΜΜΕ , μια ανεξάρτητη ομοσπονδιακή υπηρεσία, για την καταπολέμηση της παραπληροφόρησης στις εκπομπές ειδήσεων στο εξωτερικό.

Κλείσιμο
Άλλα 120 εκατομμύρια δολάρια θα βοηθήσουν στην υποστήριξη ντόπιων ακτιβιστών και δημοσιογράφων της Ουκρανίας και θα προωθήσουν τη λογοδοσία για τις ρωσικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.


Ειδήσεις σήμερα:

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τη Ρωσία για εγκλήματα πολέμου, δεν αποκλείουν να έχει χρησιμοποιήσει χημικά όπλα

Έρχεται χιονοθύελλα από το βράδυ της Πέμπτης, προειδοποιεί ο Στυλιανίδης, χιόνια και αύριο στην Αττική

Η μάχη των Βερσαλλιών: Η Ε.Ε. αποφασίζει για το κόστος της κρίσης - Οι δηλώσεις Μητσοτάκη - Το στοίχημα Μακρόν για ευρωομόλογο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης