Στην Ουκρανία επιχειρούν πλέον 150.000 Ρώσοι στρατιώτες αναφέρει το Πεντάγωνο

Στην Ουκρανία επιχειρούν πλέον 150.000 Ρώσοι στρατιώτες αναφέρει το Πεντάγωνο

Αμερικανός αξιωματούχος ανέφερε ότι η Ρωσία έχει πλέον αναπτύξει στην Ουκρανία σχεδόν το 100% των περίπου 150.000 στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί εκτός της χώρας πριν από την εισβολή

25211366
Ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει πλέον αναπτύξει στην Ουκρανία σχεδόν το 100% των τουλάχιστον 150.000 στρατιωτών που είχαν αναπτυχθεί εκτός της χώρας πριν από την εισβολή, δήλωσε σήμερα ένας ανώτερος αξιωματούχος άμυνας των ΗΠΑ.

«Αυτή είναι η καλύτερη εκτίμησή μας αυτή τη στιγμή», είπε ο αξιωματούχος, μιλώντας υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

Το Πεντάγωνο διέταξε κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου την ανάπτυξη 500 επιπλέον στρατιωτών στην Ευρώπη, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των αμερικανικών δυνάμεων εκεί σε περίπου 100.000, είπε ο αξιωματούχος, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες προσπαθούν να εμποδίσουν την εξάπλωση του πολέμου στην Ουκρανία σε χώρες, νατοϊκούς συμμάχους.

Την άμεση αποχώρηση των Γάλλων πολιτών από την Ουκρανία ζητά το γαλλικό ΥΠΕΞ

Οι Γάλλοι πολίτες που εξακολουθούν να βρίσκονται στην Ουκρανία θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη χώρα χωρίς καθυστέρηση, ανακοίνωσε σήμερα το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανάρτηση στον ιστότοπό του. Πρόσθεσε ότι η γαλλική πρεσβεία στην Ουκρανία, η οποία έχει μεταφερθεί τώρα στη δυτική πόλη Λβιβ, θα παραμείνει σε λειτουργία.

Έφυγαν 20.000 φοιτητές από την Ινδία

Κλείσιμο
Η κυβέρνηση της Ουκρανίας βοήθησε στην απομάκρυνση περίπου 20.000 Ινδών φοιτητών από περιοχές που βρίσκονται υπό επίθεση από ρωσικές δυνάμεις, αλλά άλλοι 2.000 αλλοδαποί φοιτητές εξακολουθούν να είναι παγιδευμένοι σε πολιορκημένες πόλεις και πόλεις, δήλωσαν Ουκρανοί αξιωματούχοι τη Δευτέρα.

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρένα Βερετσούκ είπε ότι 2.046 αλλοδαποί φοιτητές από 27 χώρες δεν μπόρεσαν να φύγουν από πόλεις ή κωμοπόλεις, συμπεριλαμβανομένων των Σούμι, Τσερνίχιβ, Μαριούπολη και Χερσώνα.


Ειδήσεις σήμερα:

Πότε θα τελειώσουμε με τον κορωνοϊό;

Σε σοβαρή κατάσταση 6χρονος που έπεσε από μπαλκόνι στην Πάτρα

Προσωρινή κατάπαυση πυρός σε 4 πόλεις πριν τα ρωσικά χτυπήματα στην αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης