Ζελένσκι: O Ερντογάν μου είπε ότι απαγορεύει τη διέλευση ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη θάλασσα

Ζελένσκι: O Ερντογάν μου είπε ότι απαγορεύει τη διέλευση ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη θάλασσα

Τι έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος σε νέο tweet - «Ευχαριστώ τον φίλο μου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον λαό της Τουρκίας για την ισχυρή υποστήριξή τους» - Τι αναφέρει η τουρκική προεδρία  για την τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Ζελένσκι

zelensky_erdogan_xr
Ότι ο Ερντογάν αποφάσισε να κλείσει τα Στενά του Βοσπόρου για τα ρωσικά πολεμικά πλοία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι σε tweet που έκανε πριν από λίγο.

Συγκεκριμένα ο Ουκρανός πρόεδρος γράφει: «Ευχαριστώ τον φίλο μου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον λαό της Τουρκίας για την ισχυρή υποστήριξή τους. Η απαγόρευση διέλευσης ρωσικών πολεμικών πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα και η σημαντική στρατιωτική και ανθρωπιστική υποστήριξη για την Ουκρανία είναι εξαιρετικά σημαντικές σήμερα. Οι άνθρωποι της Ουκρανίας δεν θα το ξεχάσουν ποτέ αυτό!»


Τo tweet  του  Βολοντίμιρ Ζελένσκι 




Τι αναφέρει η τουρκική προεδρία  για την τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Ζελένσκι 

«Ο πρόεδρος Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Συζητήθηκαν η στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και οι πρόσφατες εξελίξεις. Ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους πολίτες της Ουκρανίας που έχασαν τη ζωή τους στη ρωσική επίθεση και ευχήθηκε ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και δήλωσε ότι καταβάλλουν προσπάθειες για να κηρυχτεί κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό, προκειμένου να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες ζωών και να αποφευχθούν περαιτέρω ζημιές στην Ουκρανία»,  αναφέρει η τουρκική προεδρία  για την τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Ζελένσκι, χωρίς καμία αναφορά στον ισχυρισμό του προέδρου της Ουκρανίας ότι ο συνομιλητής του δεσμεύθηκε ότι η Τουρκία θα απαγορεύσει τη διέλευση των Στενών του Βοσπόρου σε ρωσικά πολεμικά πλοία που κατευθύνονται προς την Μαύρη Θάλασσα. 



Κλείσιμο
Χθες Παρασκευή πάντως, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου είχε διπλωματικά αρνηθεί να ικανοποιήσει το αίτημα της Ουκρανίας για κλείσιμο των Στενών στα ρωσικά πολεμικά πλοία, όπως η Τουρκία έχει το δικαίωμα να αποφασίσει σε περίπτωση πολέμου. «Μόνο αν κριθεί ότι η Τουρκία βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου, τότε θα κλείσουν τα Στενά του Βοσπόρου», δήλωσε την Παρασκευή ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης