Εισβολή στην Ουκρανία: Χιλιάδες πολίτες διανυκτερεύουν σε σταθμούς του μετρό - Δείτε εικόνες και βίντεο

Εισβολή στην Ουκρανία: Χιλιάδες πολίτες διανυκτερεύουν σε σταθμούς του μετρό - Δείτε εικόνες και βίντεο

Οι αποβάθρες του μετρό γέμισαν από εκατοντάδες πολίτες όλων των ηλικιών που αναζήτησαν ένα ασφαλές καταφύγιο ενώ οι μάχες και οι βομβαρδισμοί από τις ρωσικές δυνάμεις μαίνονται

274244582_1358326767929997_7662705663035227122_n
Από το πρωί της Πέμπτης οπότε και η Ρωσία ξεκίνησε την εισβολή της στην Ουκρανία χιλιάδες πολίτες κάθε ηλικίας αφού πρόλαβαν να βάλουν σε βαλίτσες όσα υπάρχοντα μπορούσαν, κατευθύνθηκαν με προορισμό τους σταθμούς του μετρό θέλοντας να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο από τους βομβαρδισμούς.

Εικόνες και βίντεο που απεικοινίζουν δεκάδες πολίτες στις αποβάθρες και τους διαδρόμους των σταθμών του μετρό κάνουν το γύρο του κόσμου μέσα από τα social media. Όλοι τους ετοιμάζονται να περάσουν ένα από τα δυσκολότερα βράδια της ζωής τους ενώ τα «τύμπανα πολέμου» δημιουργούν ένα γενικευμένο κλίμα τρόμου.
Κλείσιμο
Σχεδόν 100.000 Ουκρανοί εγκατέλειψαν τα σπίτια τους

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, αρκετές χιλιάδες Ουκρανοί επέλεξαν να αναζητήσουν ασφαλές καταφύγιο σε γειτονικές χώρες, κυρίως στη Μολδαβία και τη Ρουμανία. Την ίδια ώρα, σχεδόν 100.000 Ουκρανοί εγκατέλειψαν τις εστίες τους και ξεριζώθηκαν από τον τόπο τους.

Η Σάμπια Μαντού, εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), δήλωσε ότι τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν από αναφορές των εθνικών αρχών, του προσωπικού της UNHCR και συνεργαζόμενων υπηρεσιών. «Είναι ένας κατά προσέγγιση αριθμός», είπε στο Reuters.



Ειδήσεις σήμερα:

Στο στόχαστρο Βρετανών βουλευτών ο Ρομάν Αμπράμοβιτς - Του ζητούν να... απεμπλακεί από την Τσέλσι

Ισχυρές εκρήξεις στην αεροπορική βάση της Μελιτόπολης - Δείτε βίντεο

Μάχη για να μην καταληφθεί το Τσέρνομπιλ - «Ρώσοι εισέβαλαν από τη Λευκορωσία», λέει το Κίεβο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης