Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καταγγέλλει τη Ρωσία ότι προσπαθεί να καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καταγγέλλει τη Ρωσία ότι προσπαθεί να καταλάβει το πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ

Έντονες μάχες για την προστασία του πυρηνικού εργοστασίου - Σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών εκφράζει φόβους ότι ενδέχεται να έχει καταστραφεί μια εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων

tsernobil
Οι ρωσικές δυνάμεις εισήλθαν στην περιοχή του Τσερνόμπιλ και διεξάγονται μάχες για την προστασία του πυρηνικού εργοστασίου ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, ενώ ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε λόγο για «κήρυξη πολέμου κατά όλης της Ευρώπης». Το Κίεβο προειδοποιεί ότι η επίθεση θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα σύννεφο ραδιενέργειας που ενδεχομένως θα καλύψει όλη την Ευρώπη.

Ο σύμβουλος του υπουργείου Εσωτερικών Άντον Γκερασκένκο ανέφερε ότι από τις συγκρούσεις ενδέχεται να έχει καταστραφεί μια εγκατάσταση αποθήκευσης πυρηνικών αποβλήτων, μετέδωσε το NBC αν και οι πληροφορίες πρέπει να επιβεβαιωθούν. Οι ρωσικές δυνάμεις, ανέφερε, εισήλθαν στη ζώνη του εργοστασίου και μάχονται «σθεναρά» με μονάδες συνοριοφυλάκων. «Εάν καταστραφούν οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης, το ραδιενεργό νέφος θα μπορούσε να καλύψει την Ουκρανία, τη Λευκορωσία και την ΕΕ» είπε. 

Μεγάλα τμήματα του Τσερνόμπιλ είναι κλειστά για δεκαετίες, μετά την πυρηνική καταστροφή του 1986.

Και το Γαλλικό Πρακτορείο κάνει λόγο για μάχες που βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στον χώρο αποθήκευσης των πυρηνικών αποβλήτων στο εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ, επικαλούμενο τον σύμβουλο του υπουργού Εσωτερικών Αντόν Γκερατσένκο.

Ο σύμβουλος του υπουργείου εσωτερικών δήλωσε στο NBC ότι οι εισβολής από το έδαφος της Λευκορωσίας μπήκαν στην απαγορευμένη ζώνη. Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε στο twitter ότι οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να καταλάβουν την περιοχή και τόνισε ότι οι στρατιώτες θα δώσουν και τη ζωή τους για να μην επαναληφθεί η τραγωδία του 1986. «Είναι μια κήρυξη πολέμου κατά όλης της Ευρώπης», πρόσθεσε.




Ειδήσεις σήμερα:

Η εισβολή στην Ουκρανία «εκτοξεύει» τη χονδρική τιμή του ρεύματος - Αυξημένη κατά 34% αύριο Παρασκευή

«Έχουμε καταστρέψει 74 υπέργειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία» λέει το Κρεμλίνο

Ανεβαίνει αύριο η θερμοκρασία, νέα επιδείνωση από την Κυριακή με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης