Ρομάν Αμπράμοβιτς: Στο στόχαστρο Βρετανών βουλευτών - Του ζητούν να... απεμπλακεί από την Τσέλσι

Ρομάν Αμπράμοβιτς: Στο στόχαστρο Βρετανών βουλευτών - Του ζητούν να... απεμπλακεί από την Τσέλσι

Ο Ρώσος ιδιοκτήτης των «Μπλε» βρίσκεται σε δεινή θέση ενώ εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα δεν έχει εμφανιστεί στις κερκίδες του Στάμφορντ Μπριτζ

000_OP48P
Σε δεινή θέση φαίνεται ότι βρίσκεται ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος και ιδιοκτήτης της Τσέλσι Ρόμαν Αμπράμοβιτς μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Και αυτό διότι την ώρα που έχει καταστεί σαφές σε Βρετανούς αξιωματούχους να καταστεί αδύνατη η μόνιμη εγκατάστασή του στη Γηραιά Αλβιόνα, Βρετανοί βουλευτές όπως ο Κρις Μπράιαντ των Εργατικών, ζήτησε να απαγορευτεί στον Αμπράμοβιτς η δυνατότητα να κατέχει τις μετοχές των «Μπλε» του Λονδίνου.

«Είδα ένα έγγραφο που διέρρευσε το 2019 από το Υπουργείο Εσωτερικών, το οποίο λέει σχετικά με τον κ. Αμπράμοβιτς ‘ως μέρος της κυβερνητικής στρατηγικής για τη Ρωσία, η οποία αποσκοπεί στο να αποκαλύψει έκνομες χρηματοδοτήσεις και παράνομες δραστηριότητες, ο Αμπράμοβιτς παραμένει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος της κυβέρνησης, λόγω των επαφών του με το ρωσικό κράτος και το δημόσιο συσχετισμό του με διεφθαρμένες πρακτικές και ενέργειες», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Μπράιαντ μιλώντας στο βρετανικό κοινοβούλιο, όπως αναφέρει δημοσίευμα του Guardian.

«Αυτό συνέβη πριν από σχεδόν τρία χρόνια και όλως περιέργως ακόμα δεν έχει γίνει κάτι σχετικά. Σίγουρα ο κ. Αμπράμοβιτς δεν θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να έχει στην ιδιοκτησία του έναν ποδοσφαιρικό σύλλογο στη χώρα. Σίγουρα, θα έπρεπε να κοιτάμε να κατασχέσουμε ορισμένα από τα περιουσιακά στοιχεία του, μεταξύ των οποίων και το σπίτι του αξίας 152.000.000 λιρών. Και να διασφαλίσουμε ότι κι άλλοι τέτοιοι άνθρωποι που έχουν βίζα επιπέδου 1 δεν εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες», επεσήμανε ακόμη ο βουλευτής των Εργατικών.

Ο πασίγνωστος Ρώσος ολιγάρχης δεν κατάφερε να αποκτήσει ποτέ τη βρετανική υπηκοότητα, ενώ ο αμύθητος πλούτος του προέκυψε ως αποτέλεσμα των αγοραπωλησιών υποδομών και περιουσιακών στοιχείων της ΕΣΣΔ, τα οποία ο ίδιος είχε αποκτήσει προηγουμένως από το κράτος. Το 2003 προχώρησε στην αγορά των «μπλε» του Λονδίνου και από τότε μέχρι σήμερα έχει ξοδέψει τεράστια ποσά φέρνοντας σημαντικούς παίκτες και προπονητές στο Στάμφορντ Μπριτζ. Επί ημερών του η Τσέλσι κατέκτησε το πρώτο της πρωτάθλημα μετά το 1955 (το 2005 με τον Ζοζέ Μουρίνιο στο τιμόνι), αλλά και το πρώτο της Champions League το 2012.

Σημειώνεται πως ο Αμπράμοβιτς δεν είναι κάτοικος Ηνωμένου Βασιλείου ενώ το 2019 απέσυρε την αίτηση που είχε καταθέσει για την έκδοση βίζα και στη συνέχεια μετακόμισε στο Ισραήλ. Υπενθυμίζεται πως ο 55χρονος ιδιοκτήτης της Τσέλσι σπάνια δίνει το παρών στις κερκίδες του Στάμφορντ Μπριτζ. 



Ειδήσεις σήμερα:

Η εισβολή στην Ουκρανία «εκτοξεύει» τη χονδρική τιμή του ρεύματος - Αυξημένη κατά 34% αύριο Παρασκευή

«Έχουμε καταστρέψει 74 υπέργειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην Ουκρανία» λέει το Κρεμλίνο

Ανεβαίνει αύριο η θερμοκρασία, νέα επιδείνωση από την Κυριακή με βροχές, χιόνια και ισχυρούς ανέμους
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης