Πολωνία: Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ρεζόφ - Δείτε βίντεο

Πολωνία: Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές έφτασαν στο αεροδρόμιο του Ρεζόφ - Δείτε βίντεο

Προσπαθούν να ενισχύσουν την ανατολική πτέρυγα του ΝΑΤΟ - Διπλασιάζεται η βρετανική στρατιωτική δύναμη και στην Εσθονία

000_322U4G9
Εκατοντάδες Αμερικανοί αλεξιπτωτιστές έφτασαν σήμερα στο αεροδρόμιο του Ρεζόφ, στην Πολωνία, στο πλαίσιο της ανάπτυξης μερικών χιλιάδων στρατιωτών με στόχο την ενίσχυση της ανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν τους στρατιώτες να κατεβαίνουν από δύο μεταγωγικά στρατιωτικά αεροσκάφη Boeing C-17 και να επιβιβάζονται σε λεωφορεία.

Το αεροδρόμιο του Ρεζόφ απέχει περίπου 100 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ουκρανία.

Boeing C-17A Globemaster III USAF - EPRZ Rzeszów Jasionka 16 lutego 2022 4K




Άλλοι στρατιώτες πηγαινοέρχονταν στο αεροδρόμιο με ελικόπτερα Black Hawk και Chinook. Θωρακισμένα οχήματα, στρατιωτικά φορτηγά και δεκάδες στρατιώτες θεάθησαν σε ένα στρατόπεδο που έχει δημιουργηθεί εντός και γύρω από ένα συνεδριακό κέντρο, απέναντι από τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου.

Κλείσιμο
«Δεν γνωρίζουμε ακόμη» πόσο χρόνο θα διαρκέσει αυτή η αποστολή, είπε ένας λοχίας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Από τις 5 Φεβρουαρίου στρατιώτες της 82ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας, που εδρεύει στη Βόρεια Καρολίνα, φτάνουν σε αυτό το αεροδρόμιο, κοντά στο χωριό Γιασιόνκα. Το αεροδρόμιο λειτουργεί παράλληλα και ως πολιτικό, εξυπηρετώντας την περιοχή του Ποντκαρπάκι. Σήμερα απογειώθηκαν δύο πτήσεις της Ryanair με προορισμό το Λονδίνο και το Μάντσεστερ.

Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει ότι σχεδιάζουν να αναπτύξουν προσωρινά περίπου 4.700 στρατιώτες στην Πολωνία, σε απάντηση για την ενίσχυση των ρωσικών δυνάμεων γύρω από την Ουκρανία. Με αυτές τις ενισχύσεις, η αμερικανική δύναμη στην Πολωνία θα ανέλθει στους 10.000 άνδρες.

Ο στρατηγός Κρις Ντόναχιου δήλωσε στους δημοσιογράφους, στην αρχή της αποστολής, ότι οι Αμερικανοί στρατιώτες «θα υπερασπιστούν, εάν χρειαστεί, οποιαδήποτε χώρα του ΝΑΤΟ».

000_322U4T2


Διπλασιάζεται η βρετανική στρατιωτική δύναμη στην Εσθονία

Η Βρετανία θα διπλασιάσει το μέγεθος της στρατιωτικής δύναμής της στην Εσθονία, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των δυνάμεων του NATO και θα στείλει εξοπλισμό, περιλαμβανομένων τανκς και τεθωρακισμένων οχημάτων, στη χώρα της Βαλτικής εν μέσω φόβων για πιθανή ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Η Εσθονία, πρώην σοβιετική δημοκρατία, είναι μέλος του ΝΑΤΟ από το 2004, σε αντίθεση με την Ουκρανία, η οποία βλέπει τη Ρωσία να συγκεντρώνει περισσότερους από 100.000 στρατιώτες στα σύνορά της.

Η Βρετανία ηγείται ήδη των δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Εσθονία με περίπου 900 στρατιώτες. Το υπουργείο Άμυνας της χώρας δεν έχει ανακοινώσει τον ακριβή αριθμό των βρετανών στρατιωτών που θα αναπτυχθούν στην Εσθονία.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Βρετανία έχουν προειδοποιήσει ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα μπορούσε να γίνει ανά πάσα στιγμή, ενώ η Μόσχα έχει αρνηθεί αυτούς τους ισχυρισμούς και κατηγορεί χώρες της Δύσης ότι διαδίδουν ψέματα για να αποσπάσουν την προσοχή από τις επιθετικές ενέργειές τους.

«Μαζί με τους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ, αναπτύσσουμε στρατεύματα και εξοπλισμό σε ξηρά, θάλασσα και αέρα για να ενισχύσουμε την ευρωπαϊκή άμυνα ως απάντηση στη συγκέντρωση ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας», ανέφερε ο βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας.

«Το NATO και οι σύμμαχοί μας έχουν ξεκαθαρίσει ότι τυχόν εισβολή στην Ουκρανία θα έχει σοβαρές επιπτώσεις», συμπλήρωσε.

Ειδήσεις σήμερα:

Αρση μέτρων: «Ανοίγει» η διασκέδαση, παραμένει η μάσκα - Συνεδριάζει η επιτροπή

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Θα γίνουν ανακοινώσεις μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες, λέει η ΕΛ.ΑΣ.

«Θεέ μου, καρχαρίας τρώει άνθρωπο, είναι τρελό!» - Βίντεο-σοκ από επίθεση λευκού καρχαρία που πάγωσε την Αυστραλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης