«Το κύμα της Omicron δεν έχει ακόμη κορυφωθεί» εκτιμά κορυφαίος Αμερικανός επιστήμονας

«Το κύμα της Omicron δεν έχει ακόμη κορυφωθεί» εκτιμά κορυφαίος Αμερικανός επιστήμονας

Οι προβλέψεις του γενικού χειρουργού των ΗΠΑ, Βιβέκ Μέρθι - Πίεση στα νοσοκομεία των ΗΠΑ - Φόβος για νέες μεταλλάξεις

krousmata_omicron_athens_xr
Δυσεπίλυτος αποδεικνύεται καθημερινά ο γρίφος της πανδημίας, με τα μηνύματα της επιστημονικής κοινότητας να προκαλούν ανάμεικτα συναισθήματα. Ακόμη μια μελανή πρόβλεψη έρχεται να αποδείξει ότι ο δρόμος για την έξοδο από την κρίση είναι μακρύς.

Ο γενικός χειρουργός των ΗΠΑ, Βιβέκ Μέρθι, υπογράμμισε ότι το κύμα της Omicron δεν έχει ακόμη κορυφωθεί.

Σύμφωνα με τους New York Times, ο επιστήμονας τόνισε ότι η παραλλαγή Omicron θα εξακολουθήσει να διασπείρεται, με την κορύφωσή της να αναμένεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες στις ΗΠΑ.

Πρόσθεσε ότι το κύμα θα κορυφωθεί διαφορετικά, όσον αφορά το χρόνο, σε πολιτείες της Αμερικής, ωστόσο εκτίμησε ότι σύντομα θα υπάρξει και μείωση μολύνσεων.

Στοίχημα αποτελεί η διαχείριση της πανδημίας στις ΗΠΑ, το προσεχές διάστημα, με τα νοσοκομεία να υφίστανται ήδη πίεση και τις ελλείψεις προσωπικού, λόγω των πολλών περιστατικών νόσησης, να δυσχεραίνουν το έργο των υγειονομικών στη μάχη κατά της πανδημίας.

Προβληματισμό εγείρει, την ίδια στιγμή, το τελευταίο μήνυμα του Χανς Κλούγκε, διευθυντή για την Ευρώπη του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος δήλωσε σε εκπομπή του ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού Rai Tre ότι σε χώρες όπως «η Ιταλία και η Ελλάδα πλησιάζουμε πάρα πολύ στο σημείο ανώτατης διάδοσης της παραλλαγής Omicron».

Υπενθυμίζεται, δε, ότι ο ΠΟΥ και πριν από λίγες ημέρες είχε προειδοποιήσει ότι η παραλλαγή Omicron, που εξαπλώνεται με πρωτοφανή ρυθμό, «παραμένει ένας επικίνδυνος ιός» έστω και αν προκαλεί πιο ήπια συμπτώματα.

Ενώ ο πλανήτης παραμένει δέσμιος του κορωνοϊού και των περιορισμών του, Αμερικανοί ειδικοί κρούουν τον κώδωνα για κλιμάκωση του κύματος της Omicron μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Ο γνωστός επιδημιολόγος και καθηγητής του πανεπιστημίου της Βοστώνης, Λεονάρντο Μαρτίνεζ, από την πλευρά του, μίλησε για τον κίνδυνο εμφάνισης νέων παραλλαγών λόγω των πολλών μολύνσεων που προκαλεί η Omicron.

Κλείσιμο
Εστίασε, αναπτύσσοντας το επιχείρημά του για τη συνέχιση της διασποράς του ιού, και στο γεγονός ότι η Omicron είναι πιο πιθανό, σε σχέση με τη Δέλτα, να προκαλέσει επαναμόλυνση και να προσβάλει και εμβολιασμένους.

Ειδήσεις σήμερα:

Άνοιξε δρόμο και για άλλες χώρες η Ελλάδα με τα πρόστιμα στους ανεμβολίαστους άνω των 60, λένε διεθνή ΜΜΕ

Στον ανακριτή ο 32χρονος που κατηγορείται πως βίασε τη 14χρονη αδερφή της συντρόφου του στο Περιστέρι

Τζώρτζης Μονογυιός: Με «ξερογκαζιές» και τα ηλεκτρονικά OFF η Ferrari
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης