Τζώρτζης Μονογυιός: Με «ξερογκαζιές» και τα ηλεκτρονικά OFF η Ferrari

Τζώρτζης Μονογυιός: Με «ξερογκαζιές» και τα ηλεκτρονικά OFF η Ferrari

Οι έρευνες από τις κάμερες της περιοχής και οι μαρτυρίες, οδηγούν σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για τα λάθη που οδήγησαν στην έξοδο της Ferrari 488 Pista και το θάνατο του 43χρονου.

Στιγμιοτυπο_2022-01-17__11_01_57_πμ

Όπως έχουμε γράψει πολλές φορές αυτοκίνητα όπως η Ferrari 488 Pista, έχουν ιδιαιτερότητες -σε σχέση με άλλα αυτοκίνητα-  ενώ οι οδηγοί τους πρέπει να ΄χουν την ικανότητα – ή έστω τη γνώση- να τα χειρίζονται.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και των Δημοσιογράφων Δημήτρη Πώποτα και Άριας Καλύβα, ο Τζώρτζης Μονογυιός ανέβηκε στην κόκκινη Ferrari από ένα parking κοντά στο Ασκληπιείο της Βούλας και καθώς δεν είχε οδηγήσει τον συγκεκριμένο τύπο αυτοκινήτου, ήταν επιφυλακτικός. Προχώρησε σε μια σειρά ρυθμίσεων και γι’ αυτό κινούνταν στα πρώτα 2 χιλιόμετρα συντηρητικά με ταχύτητα χαμηλή, χωρίς να πατάει το γκάζι στο πάτωμα.

Με μια ειδική ρύθμιση που έχει στο τιμόνι, γύρισε τον διακόπτη προς τα δεξιά, στο επίπεδο 5, εκεί όπου κάθε βοηθητικό σύστημα απενεργοποιείται. Έτσι, μόλις πέρασε την ανοιχτή δεξιά στροφή στη συμβολή της παραλιακής με τη Βουλιαγμένης, έκανε το μοιραίο λάθος. Πάτησε βαθιά το γκάζι βαθιά (ξερογκαζιά που λέμε). Η Ferrari με τα διπλά turbo και τα 720 άλογα μούγκρισε, μεταφέροντας τη ροπή στους πίσω τροχούς.

Σημειώστε πως είναι σχεδόν εγκληματικό να απενεργοποιείς τα ηλεκτρονικά συστήματα σε τέτοιας δύναμης αυτοκίνητα και ιδιαίτερα στους δημόσιους δρόμους…


ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης