Μενέντεζ κατά την ακρόαση του Τζορτζ Τσούνη: «Η Ελλάδα κρίσιμος σύμμαχος των ΗΠΑ»

Μενέντεζ κατά την ακρόαση του Τζορτζ Τσούνη: «Η Ελλάδα κρίσιμος σύμμαχος των ΗΠΑ»

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας τόνισε πως η Ελλάδα είναι ένας κρίσιμος σύμμαχος των ΗΠΑ, ένας στρατηγικός εταίρος, ένας συνδετικός κρίκος για την ασφάλεια και τη δημοκρατία στην Ανατολική Μεσόγειο

000_9NP73K
Την υποψηφιότητα για τη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Τζορτζ Τσούνη, καλωσόρισε κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας στην Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας, ο πρόεδρός της Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας τόνισε πως η Ελλάδα είναι ένας κρίσιμος σύμμαχος των ΗΠΑ, ένας στρατηγικός εταίρος, ένας συνδετικός κρίκος για την ασφάλεια και τη δημοκρατία στην Ανατολική Μεσόγειο. Ως γενέτειρα της δημοκρατίας, υπογράμμισε, η Ελλάδα συνεχίζει να είναι φάρος ελευθερίας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ο Ρόμπερτ Μενέντεζ επισήμανε πως τα τελευταία χρόνια οι ΗΠΑ έχουν κάνει αρκετά σημαντικά βήματα προς την ενίσχυση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης με την Ελλάδα. Ειδικότερα, αναφέρθηκε στην επικύρωση από το Κογκρέσο της ισχυρής διακομματικής στήριξης στην Ελλάδα, με ορόσημο τον νόμο για την εταιρική σχέση ασφάλειας και ενέργειας στην Ανατολική Μεσόγειο (EastMed Act) του 2019.

Επιπροσθέτως, αναφέρθηκε στη συμφωνία για την Αμυντική και Διακοινοβουλευτική Εταιρική Σχέση ΗΠΑ - Ελλάδος, καθώς και στην υπογραφή του τροποποιητικού πρωτοκόλλο της Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας, από τους υπουργού Εξωτερικών Νίκο Δένδια και Άντονι Μπλίνκεν.

Απευθυνόμενος στον Τζορτζ Τσούνη, ο Ρόμπερτ Μενέντεζ είπε πως αν επικυρωθεί ο διορισμός του θα κληρονομήσει τις ισχυρότερες ελληνοαμερικανικές σχέσεις στην ιστορία. Σημείωσε πως «ξέρετε την Ελλάδα και τη δυναμική της περιοχής καλά» και εξέφρασε την πεποίθησή του στις ικανότητες του Τζόρτζ Τσούνη να οδηγήσει τις σχέσεις Ελλάδας - ΗΠΑ στη νέα εποχή.



Ειδήσεις σήμερα:

Πάρτι, φιλιά, αποδράσεις: Δημόσια πρόσωπα που παραβίασαν τους κανόνες της πανδημίας

Η παραλλαγή Omicron μειώνει κατά 69% τον κίνδυνο νοσηλείας, σύμφωνα με τις αρχές της Νορβηγίας

Τη Δευτέρα ξεκινά η εκπαίδευση των πρώτων 400 πανεπιστημιακών αστυνομικών, ανακοίνωσε ο Γεραπετρίτης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης