Βρετανία: Πάνω από 200.000 κρούσματα σε 24 ώρες - Τζόνσον: Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε χωρίς lockdown τον κορωνοϊό

Βρετανία: Πάνω από 200.000 κρούσματα σε 24 ώρες - Τζόνσον: Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε χωρίς lockdown τον κορωνοϊό

Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν στη Βρετανία 218.724 περιστατικά κορωνοϊού, ενώ κατά 42% αυξήθηκαν και οι νοσηλείες - Ο Βρετανός πρωθυπουργός εστίασε, σε συνέντευξη Τύπου από τη Ντάουνινγκ Στριτ, στη διενέργεια περισσότερων rapid test - Πόσο προστατεύει η ενισχυτική δόση από τη βαριά νόσηση

Screenshot_2021-12-30_at_11_00_25_PM
Νέο μαύρο ρεκόρ κρουσμάτων, λόγω της σαρωτικής επέλασης της μετάλλαξης Omicron, επισκιάζει την ομαλότητα στη Βρετανία. Για πρώτη φορά, από την αρχή της πανδημίας, στη Γηραιά Αλβιόνα οι μολύνσεις ξεπέρασαν τις 200.000, γεγονός που οδήγησε τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να προβεί σε έκτακτες δηλώσεις.

Το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν στη Βρετανία 218.724 περιστατικά κορωνοϊού, ενώ κατά 42% αυξήθηκαν και οι νοσηλείες.  Στο Λονδίνο οι νοσηλείες αυξήθηκαν κατά 32%.

Η Βρετανία είναι από τις λίγες χώρες της Ευρώπης που δεν έχουν επιβάλει πλαφόν ωραρίου στην εστίαση, ωστόσο πριν από λίγο διάστημα αποφασίστηκε η επέκταση υποχρεωτικότητας στη χρήση μάσκας και η διεύρυνση της τρίτης δόσης με μείωση του χρόνου, στους τρεις μήνες, από τη δεύτερη όπως και η δυνατότητα χορήγησης της ενισχυτικής δόσης σε όλους τους άνω των 18 ετών.

«Θα βρούμε τρόπο να συμβιώσουμε με τον ιό»

«Η μάχη με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει» διεμήνυσε σε συνέντευξη Τύπου από τη Ντάουνινγκ Στριτ ο Μπόρις Τζόνσον.

Εστίασε στις αυξημένες μολυνσεις που οδηγούν στην αποδιοργάνωση διάφορων τομέων, λόγω των πολλών ελλείψεων που προκύπτουν.

«Έχουμε τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουμε την Omicron χωρίς να κλείσουμε τη χώρα» τόνισε ο Τζόνσον στη συνέντευξη Τύπου, εμμένοντας στις θέσεις περί αποφυγής του ολικού «κλεισίματος» παρά τις πιέσεις των υγειονομικών. Στο κόμμα του, πάντως, οι πιο συντηρητικοί Τόρις φέρεται να ασκούν βέτο για την αποφυγή λήψης περαιτέρω μέτρων.

Κλείσιμο
«Μπορούμε να αφήσουμε ανοιχτά σχολεία και επιχειρήσεις και να βρούμε τρόπο να συμβιώνουμε με τον ιό. Εργαζόμαστε πάνω στο θέμα των ελλείψεων που θα πλήξουν τομείς λόγω των αυξημένων μολύνσεων» συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός.

Η βρετανική κυβέρνηση καταρτίζει, επίσης, πλάνο ώστε 100.000 εργαζόμενοι σε καίριους τομείς να υποβάλλονται καθημερινά σε τεστ για τον κορωνοϊό.

Προστασία άνω του 80% από τις νοσηλείες με την τρίτη δόση 

Την ίδια στιγμή, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας εστίασε στη διενέργεια περισσότερων εμβολιασμών με την ενισχυτική δόση, λέγοντας ότι «τούλαχιστον εννέα εκατ. κόσμου δεν την έχει λάβει».

«Είναι αποκαρδιωτικό το γεγονός ότι σε ποσοστό 90% οι νοσηλευόμενοι στις ΜΕΘ δεν είχαν κάνει την αναμνηστική δόση και πάνω από το 60% στις εντατικές είναι ανεμβολίαστοι. Άνθρωποι πεθαίνουν επειδή δεν έχουν κάνει το εμβόλιο», συμπλήρωσε ο Τζόνσον.

Όπως τόνισε, ακόμη, ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των ειδικών, Κρις Γουίτι, οι ενισχυτικές δόσεις προφυλάσσουν κατά 88% από τις νοσηλείες.

«Έχουμε στοιχεία ότι η ενισχυτική δόση προστατεύει κατά 88% από τη βαριά νόσηση, τη νοσηλεία και τον θάνατο» τόνισε ο καθηγητής και κάλεσε όποιον δεν έχει λάβει την αναμνηστική δόση να μην το καθυστερήσει.

Ειδήσεις σήμερα:

Αραιές νεφώσεις σήμερα και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

Παιδιά 5-11 ετών εμβολιάστηκαν κατά λάθος με δόση για ενηλίκους στην Γερμανία - Τι λένε οι ειδικοί

Υπέρ του ανοίγματος των σχολείων ο υπουργός Επικρατείας: «Κάθε μέρα χαμένη από τη μάθηση είναι μια μέρα χαμένη στη ζωή των παιδιών»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης