Με ψυχολογικά προβλήματα η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας λόγω της κριτικής για το γάμο της με κοινό θνητό

Με ψυχολογικά προβλήματα η πριγκίπισσα Μάκο της Ιαπωνίας λόγω της κριτικής για το γάμο της με κοινό θνητό

Η έντονη κριτική που έχει δεχτεί από τα ιαπωνικά ταμπλόιντ για τον αρραβώνα και τον επικείμενο γάμο της με έναν κοινό θνητό, έχει προκαλέσει έντονα «μετατραυματικό στρες»  στην πριγκίπισσα  - Στις 26 Οκτωβρίου ο γάμος του ζευγαριού

mako-japan3
Σεμνός και ταπεινός θα είναι ο γάμος της πριγκίπισσας της Ιαπωνίας, Μάκο και του αρραβωνιαστικού και πρώην συμφοιτητή της, στις 26 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου στη χώρα του ανατέλλοντος ηλίου. Ωστόσο, η έντονη κριτική που έχει δεχθεί η πριγκίπισσα για την επιλογή του συντρόφου της και το γεγονός ότι είναι κοινός θνητός, της έχει προκαλέσει διαταραχή μετατραυματικού στρες, πράγμα που ανακοινώθηκε και επισήμως. 

Η 29χρονη ανιψιά του αυτοκράτορα Ναρουχίτο αρραβωνιάστηκε τον συνομήλικό της, έναν κοινό θνητό, Κέι Κομούρο το 2017 και το ζευγάρι εντυπωσίασε τους Ιάπωνες στη συνέντευξη Τύπου για την ανακοίνωση του γεγονότος.

Όμως, σε χρόνο ρεκόρ εμφανίστηκαν δημοσιεύματα σε ταμπλόιντ για τις οικονομικές διαφορές μεταξύ της μητέρας του Κέι Κομούρο και του πρώην αρραβωνιαστικού της και, στις αρχές του 2018, ο γάμος αναβλήθηκε.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου, που οργανώνει τις ζωές των μελών της αυτοκρατορικής οικογένειας, ανακοίνωσε σήμερα την ημερομηνία του γάμου σε συνέντευξη Τύπου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι η πριγκίπισσα Μάκο πάσχει από μια μορφή διαταραχής μετατραυματικού στρες (PTSD), όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo – κάτι που θυμίζει την περίπτωση της αυτοκράτειρας Μασάκο, η οποία για χρόνια πάλευε με «διαταραχή προσαρμογής» όπως ονομάζεται. Αιτία για τα ψυχολογικά προβλήματα της πριγκίπισσας αποτελεί η κριτική που έχει δεχτεί από τα media για την επιλογή να αρραβωνιαστεί έναν «κοινό θνητό».

Η Μάκο θα εγκαταλείψει την αυτοκρατορική οικογένεια μετά τον γάμο της, ως είθισται.

Κλείσιμο
Αξίζει να σημειωθεί ότι, εφόσον παντρεύεται έναν κοινό θνητό, δεν θα πραγματοποιηθεί καμία από τις τελετές που συνήθως γίνονται σε έναν αυτοκρατορικό γάμο.

Επιπλέον, η πριγκίπισσα θα απαρνηθεί το έκτακτο επίδομα ενός εκατομμυρίου δολαρίων το οποίο δικαιούται, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ιαπωνικό Τύπο.

Σύμφωνα με τον ιαπωνικό νόμο, οι γυναίκες μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας χάνουν την ιδιότητά τους όταν παντρεύονται έναν «κοινό θνητό», χωρίς ωστόσο να συμβαίνει το ίδιο με τους άντρες.

Ειδήσεις σήμερα

Έκαναν την Μέρκελ... αρκουδάκι και έχει γίνει ανάρπαστη - Δείτε βίντεο

Η Μπρίτνεϊ Σπίαρς γιορτάζει την «απελευθέρωση» από τον πατέρα της ποζάροντας... ολόγυμνη στον «παράδεισο»

«Πόρτα» από το YouTube σε δύο διάσημους Αμερικανούς αντιεμβολιαστές
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης