Γερμανία: Δημοσκόπηση-κόλαφος για την «Πράσινη» Αναλένα

Γερμανία: Δημοσκόπηση-κόλαφος για την «Πράσινη» Αναλένα

Παίζεται η δεύτερη θέση ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου - Με μία μονάδα διαφορά προηγούνται οι Πράσινοι έναντι των Σοσιαλδημοκρατών

annalena_baerbock_art_new
Μάχη στήθος με στήθος δίνουν Πράσινοι και Σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης ενόψει των ομοσπονδιακών εκλογών του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό της κυριακάτικης εφημερίδας «Bild».

Στην πρώτη θέση παραμένει η Χριστιανική Ένωση (Χριστιανοδημοκράτες - Χριστιανοκοινωνιστές) με ποσοστό 28% ωστόσο, το κόμμα των Πρασίνων κονταροχτυπιέται με τους Σοσιαλδημοκράτες για την δεύτερη θέση.

Η δημοσκόπηση δείχνει ότι κλείνει επικίνδυνα η ψαλίδα με την υποψήφια των Πρασίνων για την Καγκελαρία, Αναλένα Μπέρμποκ να χρεώνεται αποκλειστικά την κατρακύλα του κόμματός της.

Ναι μεν οι Πράσινοι καταλαμβάνουν τη δεύτερη θέση με ποσοστό 18%, ωστόσο, σε απόσταση αναπνοής ακολουθούν οι Σοσιαλδημοκράτες με 17%.

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Αναλένα Μπέρμποκ, βρίσκεται στο μάτι του κυκλώνα με αφορμή ένα νέο βιβλίο της, υπό τον τον τίτλο: «Jetzt» (Τώρα).

Ο Αυστριακός Στέφαν Βέμπερ, «κυνηγός λογοκλοπών», ισχυρίζεται ότι το βιβλίο της υποψήφιας καγκελαρίου βρίθει αντιγραφών από άλλες πηγές.

Κλείσιμο
Πολλά από τα επίμαχα σημεία, όπως υπογραμμίζει, αποτελούν αντιγραφή θέσεων από τη Γερμανική Υπηρεσία Πολιτικής Εκπαίδευσης.

Το βιβλίο της Μπέρμποκ δεν είναι βέβαια επιστημονικό βιβλίο και κατά συνέπεια δεν είναι υποχρεωτική η αναφορά πηγών.

Πρόκειται για ένα βιβλίο πολιτικών και κομματικών θέσεων, όπως συνηθίζουν να κάνουν πολλοί πολιτικοί. Οι Πράσινοι πάντως προτίθενται τώρα να κινηθούν νομικά, αρνούμενοι την κατηγορία και κάνοντας λόγο για δυσφήμιση.

Αλλά το νέο σκάνδαλο με το βιβλίο έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά φημών και επικρίσεων σε βάρος της πράσινης Μπέρμποκ.

Σάλος είχε προκληθεί και με το βιογραφικό της, όπως δημοσιευόταν στο διαδίκτυο. Εκεί αναφερόταν ότι ήταν μέλος της οργάνωσης «German Marshall Fund», κάτι όμως που δεν επιβεβαιώνεται.

Η ίδια πάντως παραδέχθηκε μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση ARD το ατόπημά αυτό, αποδίδοντάς το σε απροσεξία.

Επιπλέον, το γεγονός ότι η Μπέρμποκ έχει αμφισβητήσει τη χρησιμότητα των σύντομων αεροπορικών πτήσεων ως επιβλαβών για το περιβάλλον και έχει ταχθεί υπέρ της αύξησης στην τιμή της βενζίνης, της έχει κοστίσει από δημοσκοπικής πλευράς.

Και, σε συνδυασμό με το σκάνδαλο του νέου της βιβλίου, η Αναλένα φέρεται να περνάει κρίση αξιοπιστίας το οποίο αποτυπώνεται στο ποσοστό του κόμματός της στις τελευταίες δημοσκοπήσεις.



Ειδήσεις σήμερα:

Κρήτη: Σοβαρή η κατάσταση του 16χρονου που τραυματίστηκε στον αυχένα μετά από βουτιά

Κλοπή στην πινακοθήκη: Το... βαθύ λαρύγγι που οδήγησε την ΕΛΑΣ στον «ελαιοχρωματιστή»

Μύκονος: Ο Μπαπέ, η Ψαρού on fire και τα μεταλλαγμένα τζιπ των 150.000 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης