Γερμανία: To Συνέδριο των Πρασίνων επικύρωσε την υποψηφιότητα της Αναλένα Μπέρμποκ για την Καγκελαρία

Γερμανία: To Συνέδριο των Πρασίνων επικύρωσε την υποψηφιότητα της Αναλένα Μπέρμποκ για την Καγκελαρία

Η Αναλένα Μπέρμποκ εξασφάλισε το 98,5% των ψήφων στο συνέδριο του κόμματός της 

analenna
Με ποσοστό 98,55%, τα στελέχη των Πρασίνων που συμμετείχαν στο προεκλογικό Συνέδριο του κόμματος επιβεβαίωσαν χθες Σάββατο το βράδυ την υποψηφιότητα της Αναλένας Μπέρμποκ για την καγκελαρία και τον ηγετικό ρόλο του συμπροέδρου της, του Ρόμπερτ Χάμπεκ, στην εκστρατεία ενόψει των ομοσπονδιακών βουλευτικών εκλογών της 26ης Σεπτεμβρίου.

Στο Συνέδριο, το οποίο πραγματοποιήθηκε με τη φυσική παρουσία μερικών δεκάδων στελεχών σε αίθουσα του Βερολίνου και τους υπόλοιπους συνέδρους να συμμετέχουν ψηφιακά, δεν προβλεπόταν ψηφοφορία αποκλειστικά για την υποψήφια καγκελάριο, αλλά για την κυρία Μπέρμποκ και τον κ. Χάμπεκ ως «ηγετικό δίδυμο» του κόμματος.

Η χθεσινή εμφάνιση της πρώτης υποψήφιας καγκελάριου από τους Πράσινους επικρίνεται πάντως ήδη στον γερμανικό Τύπο, που καταγράφει δηκτικά τόσο την «έλλειψη κεντρικού μηνύματος», όσο και την προφανή προσπάθεια των Πρασίνων να αποφύγουν λάθη που θα μπορούσαν να τους κοστίσουν στην κάλπη. Μολαταύτα, ήδη τόσο το κόμμα όσο και η Αναλένα Μπέρμποκ βλέπουν το δημοσκοπικό προβάδισμά τους να εξανεμίζεται.

Στην ομιλία της – «τη σημαντικότερη ως τώρα στην καριέρα της», όπως έκρινε το περιοδικό Der Spiegel –, η υποψήφια έκανε λάθη και αναγκάστηκε να ξεκινήσει και πάλι από την αρχή. «Σκ…», αναφώνησε αποχωρώντας από το βήμα, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι το μικρόφωνο παρέμενε ανοιχτό. «Ήταν το μη-τέλειο κλείσιμο σε μια μη-τέλεια εμφάνιση, η οποία επρόκειτο να είναι κάτι μεγάλο», γράφει χαρακτηριστικά το περιοδικό.

Το περιοδικό εκτιμά πως η κυρία Μπέρμποκ εκφώνησε μια ομιλία «στον μέσο όρο», με πολύ προσεκτικές θέσεις. Επιπλέον, δεν εμφανίστηκε στο Συνέδριο παρά μόνο για αυτό: δεν συμμετείχε σε καμία συζήτηση με τους συνέδρους. «Οι Πράσινοι βγάζουν την Μπέρμποκ από τη γραμμή του πυρός. Η επικεφαλής δεν πρέπει να φθείρεται σε δημόσιες αψιμαχίες», σχολίασε το περιοδικό.

«Η μεγάλη στήριξη στην ψηφοφορία» ασφαλώς «αποτελεί δείγμα ενότητας», εκτίμησε η Frankfurter Allgemeine Zeitung, επισημαίνοντας όμως πως επί σχεδόν τέσσερις εβδομάδες οι Πράσινοι πληρώνουν δικά τους σφάλματα. Αναφέρεται στην παράλειψη της κυρίας Μπέρμποκ να δηλώσει επιπλέον εισοδήματα, στις διορθώσεις που έγιναν κατ' επανάληψη στο βιογραφικό της, στη σύγχυση που προκάλεσε ο Ρόμπερτ Χάμπεκ με το αίτημά του για παράδοση «αμυντικού οπλισμού» στην Ουκρανία και πάνω απ' όλα στις πενιχρές επιδόσεις του κόμματος στις κρατιδιακές εκλογές στην Σαξονία - Άνχαλτ την περασμένη Κυριακή.

Όπως επισήμανε η Bild, η κυρία Μπέρμποκ, η οποία χαρακτηρίζεται τελειομανής, είναι ιδιαίτερα ενοχλημένη για τα δικά της σφάλματα. «Σας ευχαριστώ για την στήριξη, ειδικά μετά τον αντίθετο άνεμο των τελευταίων εβδομάδων, στη διάρκεια των οποίων κάναμε – έκανα – λάθη για τα οποία έχω ενοχληθεί πάρα πολύ», επιβεβαίωσε η ίδια χθες στην ομιλία της.

Ειδήσεις σήμερα: 

G7-Κορωνοϊός: Οι ηγέτες δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να ξέφυγε ο ιός από κάποιο εργαστήριο της Ουχάν

Σε Βοιωτία, Αττική και Αρκαδία οι ισχυρότερες νεροποντές - Βροχές και την Κυριακή

Παγκόσμια υπόκλιση στο «ανθρώπινο τείχος» των συμπαικτών του Έρικσεν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης