Sofagate - Γιούνκερ: H Φον ντερ Λάιεν θα έπρεπε να έχει διαφορετική μεταχείριση

Sofagate - Γιούνκερ: H Φον ντερ Λάιεν θα έπρεπε να έχει διαφορετική μεταχείριση

Ο πρώην πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε, πάντως, ότι από άποψη πρωτοκόλλου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου είναι ο νούμερο 1 και ο Πρόεδρος της Επιτροπής ο νούμερο 2

Screenshot_2021-04-08_at_5_29_16_PM
Θέση πήρε ο πρώην πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ για το σκάνδαλο του... καναπέ «Sofagate».

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος Politico, o Γιούνκερ δήλωσε ότι και ο ίδιος χρειάστηκε να υποβαθμιστεί διπλωματικά στο παρελθόν, δίπλα στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Χαρακτηριστικά υποστήριξε πως όταν ταξίδευε με τους προέδρους του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά τη διάρκεια της ηγεσίας του στην Επιτροπή, ήταν «σαφές για όλους ότι, από άποψη πρωτοκόλλου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου είναι ο νούμερο 1 και ο Πρόεδρος της Επιτροπής ο νούμερο 2».

«Όταν ταξίδευα με τον Ντόναλντ Τουσκ ή τον Χέρμαν βαν Ρομπάι, πάντα σεβόμουν αυτήν την εντολή του πρωτοκόλλου», δήλωσε ο Γιούνκερ στο Politico, σε τηλεφωνική συνέντευξη, αναφερόμενος στους δύο πρώην προέδρους του Ευρωπαικού Συμβουλίου.

«Κανονικά, είχα μια καρέκλα δίπλα από τον πρόεδρο του Συμβουλίου, αλλά είχε συμβεί να κάθομαι και σε καναπέ, ως πρόεδρος της Κομισιόν», τόνισε.

Ωστόσο, ο πρώην επικεφαλής της Επιτροπής δήλωσε ότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα έπρεπε να έχει διαφορετική μεταχείριση.

«Νομίζω ότι θα ήταν καλύτερα να καθίσει στο ίδιο επίπεδο» με τον Μισέλ, «αλλά από την άποψη του πρωτοκόλλου, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου είναι νούμερο 1».

Τέλος, υποστήριξε ότι δεν θα πρέπει να λάβει συνέχεια σε αυτό που συνέβη στην Άγκυρα. «Υπάρχουν πιο σημαντικές αντιπαραθέσεις από αυτήν», δήλωσε.

Ειδήσεις σήμερα 

Κατάσχεση στην πρεσβεία της Βενεζουέλας για να αποζημιωθεί θύμα που παρενόχλησε σεξουαλικά ο πρώην πρέσβης 

Θρήνος στον ελληνικό στίβο: Πέθανε από κορωνοϊό ο Βασίλης Σεβαστής 

Άγριες Μέλισσες: Όσα θα διαδραματιστούν την ερχόμενη εβδομάδα 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης