Ever Given: Ταξιδεύει στη διώρυγα χωρίς τη βοήθεια ρυμουλκού, μετά από το μεσημεριανό θρίλερ

Ever Given: Ταξιδεύει στη διώρυγα χωρίς τη βοήθεια ρυμουλκού, μετά από το μεσημεριανό θρίλερ

Οι αιγυπτιακές Αρχές  προγραμματίζουν την επανέναρξη της ναυσιπλοΐας στο κανάλι του Σουέζ  από τις οκτώ το βράδυ- Το μεσημέρι το πλοίο μπλόκαρε για λίγη ώρα και πάλι την Διώρυγα, όταν συνάντησε ισχυρούς ανέμους

evergreen-open-arthro
Σε θρίλερ εξελίχθηκε η αποκόλληση του Ever Given από τα αβαθή του καναλιού του Σουέζ:  Το τεράστιο σκάφος   συνάντησε λίγο πριν από το μεσημέρι ισχυρούς ανέμους με αποτέλεσμα να κλείσει και πάλι για λίγη ώρα την διώρυγα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από το Vessel Finder, το  σκάφος πλέει και πάλι κανονικά προς την βόρεια έξοδο του καναλιού, με χαμηλή ταχύτητα και η Δοίκηση της εταιρείας που διαχειρίζεται την Διώρυγα ανακοίνωσε ότι προγραμματίζει την επανέναρξη της λειτουργίας της από τις 20.00. 

ever-given_2


Η προσάραξη του τεράστιου πλοίου μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στη Διώρυγα του Σουέζ είναι πιθανόν να οδηγήσει σε απώλειες ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ για τις εταιρίες αντασφάλισης, σύμφωνα με τον οίκο Fitch Ratings.




Κλείσιμο
Το μήκους 400 μέτρων Ever Given προσάραξε διαγωνίως στη Διώρυγα την περασμένη Τρίτη, κλείνοντας το συντομότερο θαλάσσιο πέρασμα μεταξύ Ευρώπης και Ασίας για εκατοντάδες πλοία που ανέμεναν να το διασχίσουν.

Το περιστατικό αυτό θα μειώσει τα κέρδη των παγκόσμιων αντασφαλιστικών εταιριών αλλά δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά το πιστοληπτικό τους προφίλ, ενώ οι τιμές για την αντασφάλιση στη ναυτιλία θα αυξηθούν περαιτέρω, όπως ανέφερε ο οίκος αξιολόγησης πιστοληπτικής ικανότητας.

Τα ναύλα για τα τάνκερ πετρελαϊκών προϊόντων σχεδόν διπλασιάστηκαν μετά την προσάραξη του πλοίου ενώ ο αποκλεισμός της Διώρυγας προκάλεσε αναταραχή στις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες, απειλώντας με δαπανηρές καθυστερήσεις τις εταιρίες που ήδη προσπαθούν να διαχειριστούν τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί λόγω της COVID-19.

ever-given-ttt


«Οι τελικές απώλειες θα εξαρτηθούν από πόσο θα χρειαστεί η εταιρία "διάσωσης" για να απελευθερώσει τελείως το Ever Given και από το πότε θα αποκατασταθεί η κανονική κίνηση των πλοίων αλλά ο Fitch εκτιμά ότι οι απώλειες μπορεί άνετα να είναι της τάξης των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ», ανέφερε ο οίκος.

Η πλοιοκτήτρια εταιρία και οι εταιρίες ασφάλισης του Ever Given είναι επίσης αντιμέτωπες με αξιώσεις ύψους εκατομμυρίων δολαρίων, όπως δήλωσαν πηγές του κλάδου στο Reuters την Τετάρτη. Ένα μεγάλο μέρος των απωλειών θα έχει πιθανόν αντασφαλιστεί από μια ομάδα διεθνών αντασφαλιστικών εταιριών, ανέφερε ο Fitch, προσθέτοντας ότι αυτό θα εντείνει τις πιέσεις στα κέρδη πρώτου εξαμήνου.

Οι παγκόσμιες αντασφαλιστικές εταιρίες είναι ήδη σε δύσκολη κατάσταση λόγω των φυσικών καταστροφών, όπως οι χειμερινές θύελλες στις ΗΠΑ και οι πλημμύρες στην Αυστραλία, καθώς και λόγω ζημιών που σχετίζονται με την πανδημία της COVID-19.

Ειδήσεις σήμερα: 

Συντάξεις Απριλίου και επιδόματα: Όλες οι πληρωμές από ΕΦΚΑ, ΟΠΕΚΑ, ΟΑΕΔ

Γιατί Φίλιππος και Ελισάβετ δεν ήρθαν ποτέ στην Ελλάδα

Διαζύγιο - Δηλητήριο: Τι γυρεύει η Μαρίνα από τον Πατούλη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης