Κορωνοϊός – Ισπανία: Μέχρι 10 άτομα στα πάρτι των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς
Μικρή χαλάρωση των κανονισμών τις ημέρες των εορτών συμφώνησαν οι ισπανικές αρχές – Η έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας θα μετατεθεί για τη 1.30 το πρωί από τις 11 το βράδυ – Διατηρείται η απαγόρευση μετακινήσεων μεταξύ κοινοτήτων
Χαλάρωση των γενικών κανόνων τις ημέρες των Χριστουγέννωνκαι της Πρωτοχρονιάς συμφώνησε η ισπανική κυβέρνηση με τις περιφερειακές αρχές.
Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Σαλβαδόρ Ίλα, στις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς θα μπορούν να συγκεντρωθούν το μέγιστο 10 άνθρωποι ανά νοικοκυριό, έναντι 6 ατόμων που ισχύει σήμερα.
Η ρύθμιση αφορά τις γιορτές της Παραμονής των Χριστουγέννων, των Χριστουγέννων, της Παραμονής της Πρωτοχρονιάς και της Πρωτοχρονιάς.
Η έναρξη της απαγόρευσης της κυκλοφορίας που ισχύει στις περισσότερες ισπανικές επαρχίες θα μετατεθεί στις 01.30 το πρωί από 11 το βράδυ την 24η και 31η Δεκεμβρίου.
Εντούτοις, οι μετακινήσεις ανθρώπων μεταξύ των ισπανικών κοινοτήτων θα απαγορεύονται, με κάποιες εξαιρέσεις, το διάστημα μεταξύ 23ης Δεκεμβρίου και 6ης Ιανουαρίου, είπε ο Ίλα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, όπου τόνισε πως αν και τα τελευταία στοιχεία για τον αριθμό των μολύνσεων προκαλούν μια κάποια αισιοδοξία, η σύνεση είναι υψίστης σημασίας.
«Για να συνοψίσω, αυτά τα Χριστούγεννα μένουμε στο σπίτι… Είναι επιθυμητό οι πολίτες να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και τις κοινωνικές επαφές όσο το δυνατόν περισσότερο», τόνισε.
Το όριο των 10 ατόμων περιλαμβάνει παιδιά και η επίσημη σύσταση είναι τα μέλη του ίδιου νοικοκυριού να γιορτάσουν μαζί χωρίς εξωτερικούς επισκέπτες.
H κορυφαία Νομική Σχολή, που συγκαταλέγεται στις Top 100 παγκοσμίως για τις διεθνείς προοπτικές της, υποδέχεται τους πρώτους φοιτητές της στην Αθήνα τον Οκτώβριο του 2026, εγκαινιάζοντας ένα νέο, διεθνές μοντέλο σπουδών.
Με καταστήματα σε δημοφιλείς καλοκαιρινούς προορισμούς, περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες που κάνουν την καθημερινότητα των διακοπών πιο εύκολη, η ΑΒ βρίσκεται εκεί όπου τη χρειαζόμαστε.
Οι μεγάλες καλοκαιρινές εκπτώσεις της La Vie en Rose είναι η κατάλληλη αφορμή για να ανανεώσουμε τη ρουτίνα περιποίησης με ελληνικά καλλυντικά που προστατεύουν, ενυδατώνουν και χαρίζουν λάμψη από την κορυφή έως τα νύχια.