Κορωνοϊός - Ισπανία: Η κυβέρνηση θα μειώσει τον ΦΠΑ στις μάσκες από το 21% στο 4%
Η πρωτοβουλία έρχεται μετά την ενημέρωση από την Κομισιόν ότι η μείωση του φόρου επί των πωλήσεων είναι αποδεκτή - Στόχος να υπάρξει φθηνότερη τιμή για τον καταναλωτή κι όχι μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους για τις επιχειρήσεις
Τη μείωση του ΦΠΑ στις μάσκες στο 4% από 21% ανακοίνωσε η Ισπανίδαυπουργός Προϋπολογισμού ΜαρίαΧεσούςΜοντέρο. Στόχος της ισπανικής κυβέρνησης είναι η μείωση στην λιανική τους τιμή, εν μέσω πανδημίας.
Μιλώντας στη διάρκεια κοινοβουλευτικής συζήτησης για τον προϋπολογισμό του επόμενου έτους, η υπουργός είπε πως η κυβέρνηση έλαβε την απόφαση αυτή αφού ενημερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή αργά χθες, Τρίτη, ότι η μείωση του φόρου επί των πωλήσεων είναι αποδεκτή.
Πάντως, όπως είπε σε βουλευτές, «η κυβέρνηση θα διασφαλίσει ότι η μείωση του ΦΠΑ θα μεταφραστεί σε χαμηλότερη τιμή για τον καταναλωτή και όχι σε μεγαλύτερα περιθώρια (κέρδους) για τις επιχειρήσεις».
Η χρήση μάσκας ως μέτρο για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορωνοϊού είναι υποχρεωτική εδώ και αρκετούς μήνες στο μεγαλύτερο μέρος της Ισπανίας για όλους από την ηλικία των έξι ετών και πάνω.
Περισσότεροι από 90.000 θεατές, αριθμός ρεκόρ για προσέλευση σε live συναυλία στην Ελλάδα σύμφωνα με τη διοργάνωση, απόλαυσαν από κοντά τη συναυλία των θρυλικών Metallica στην Αθήνα, που αποτέλεσε την έναρξη της ευρωπαϊκής τους περιοδείας και την οποία στήριξε ως Αποκλειστικός Χορηγός η COSMOTE TELEKOM
Στη Vistabet η διασκέδαση και οι προσφορές είναι στο πρώτο… τραπέζι της διασκέδασης. Εσύ μπαίνεις σαν άρχοντας με Επική Προσφορά χωρίς κατάθεση και 1.615 δώρα!
Το e-contract της nrg ψηφίστηκε από τους καταναλωτές ως «Προϊόν της Χρονιάς*» - Υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας, ευελιξία και δημιουργικότητα τα συστατικά της επιτυχίας του.