Εκλογές στις ΗΠΑ: Το FBI καλεί τους ψηφοφόρους σε εγρήγορση

Εκλογές στις ΗΠΑ: Το FBI καλεί τους ψηφοφόρους σε εγρήγορση

«Μερικά παραδείγματα εγκλημάτων στις εκλογές περιλαμβάνουν παραπληροφόρηση σχετικά με την ώρα, τον τρόπο ή τον τόπο των εκλογών με σκοπό να αποτρέψουν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν, αλλά και απειλών κατά ψηφοφόρων»  αναφέρει στο Twitter το FBI

fbi_cover
Συναγερμός έχει σημάνει στο FBI μετά από καταγγελίες για προσπάθειες επηρεασμού των ψηφοφόρων λίγο πριν κλείσουν οι κάλπες για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Το ομοσπονδιακό γραφείο ερευνών με ανάρτηση του στο Twitter «καλεί κάθε πολίτη να παραμείνει σε εγρήγορση και να αναφέρει αμέσως ποινικά σχέδια που στοχεύουν ψηφοφόρους. Υπερασπιστείτε το δικαίωμα ψήφου. Εάν υποψιάζεστε καταστολή ψηφοφόρων, επικοινωνήστε με το τοπικό γραφείο σας στο FBI», αναφέρει.


Κλείσιμο
Παράλληλα δίνει και παραδείγματα στους πολίτες για το τι να προσέξουν.

«Μερικά παραδείγματα εγκλημάτων στις εκλογές περιλαμβάνουν παραπληροφόρηση σχετικά με την ώρα, τον τρόπο ή τον τόπο των εκλογών με σκοπό να αποτρέψουν τους ψηφοφόρους να ψηφίσουν, αλλά και απειλών κατά ψηφοφόρων με σωματική ή οικονομική βλάβη · ή αποζημίωση ψηφοφόρων».

«Οι δίκαιες εκλογές είναι το θεμέλιο της δημοκρατίας μας και το FBI δεσμεύεται να προστατεύει τα δικαιώματα όλων των Αμερικανών να ψηφίζουν», αναφέρει στην ανακοίνωση του και συνεχίζει «η κυβέρνηση των ΗΠΑ λειτουργεί μόνο όταν υπολογίζονται οι νόμιμες ψήφοι. Όταν η νομιμότητα των εκλογών καταστρέφεται, απειλείται η δημοκρατία μας».

fbi


Το FBI και η εισαγγελία της Νέας Υόρκης ερευνούν καταγγελίες για κλήσεις που παρότρυναν κόσμο να μην ψηφίσει

Νωρίτερα, όπως είχε γίνει γνωστό από έναν αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, το FBI είχε ξεκινήσει έρευνα για σειρά από μυστηριώδεις, αυτοματοποιημένες τηλεφωνικές κλήσεις που παρότρυναν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους την ημέρα των εκλογών.

Σύμφωνα, μάλιστα, με την εφημερίδα Washington Post, τις τελευταίες εβδομάδες εκτιμάται ότι έγιναν 10 εκατομμύρια τέτοιες κλήσεις. Μέσα στην εβδομάδα, η εισαγγελία είχε εκδώσει κλητεύσεις στο πλαίσιο της έρευνας για τον εντοπισμό της πηγής αυτών των τηλεφωνημάτων που παραπληροφορούν τους πολίτες.

Ειδήσεις σήμερα

Σπάει το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο ο κορωνοϊός – Τις επόμενες 10 ημέρες κρίνονται τα μέτρα

Εκλογές ΗΠΑ 2020: Ποιος προηγείται στις αμφίρροπες πολιτείες - Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Επίθεση στη Βιέννη: Αυτό είναι το πρόσωπο του 20χρονου τζιχαντιστή σύμφωνα με το ISIS
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης