Κορωνοϊός: Στη Μόσχα για τη 2η δόση του SPUTNIK-V o Έλληνας που τεστάρει το εμβόλιο

Κορωνοϊός: Στη Μόσχα για τη 2η δόση του SPUTNIK-V o Έλληνας που τεστάρει το εμβόλιο

Έπειτα από νέες εξετάσεις

valeriosaslanidis
Στη Μόσχα για τη δεύτερη δοκιμή του εμβολίου SPUTNIK-V, κατά του Covid-19, βρίσκεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας «ΓΟΡΓΙΠΠΙΑ», της Ανάπα στη Νότια Ρωσία, Βαλέριος Ασλανίδης.

Ο 67χρονος ομογενής, και πρώην Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Τζούντο, είναι ο πρώτος Έλληνας που έκανε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V και, σύμφωνα με δηλώσεις του, δεν παρουσίασε έως σήμερα επιπλοκές στην πρώτη δόση.

Ο ίδιος, μετά τη λήψη της πρώτης δόσης του εμβολίου, είχε περιγράψει την εμπειρία του: «Όταν πήγα να κάνω το εμβόλιο μου έκαναν εξετάσεις και αφού διαπίστωσαν ότι δεν ήμουν άρρωστος και δεν ανίχνευσαν αντισώματα κατά του κορωνοϊού στον οργανισμό μου, προχώρησαν στην χορήγηση του εμβολίου. Πήγαμε σε ένα δωμάτιο, στο οποίο βρισκόταν ένα ψυγείο με θερμοκρασία -32, εκεί φυλάσσονταν τα εμβόλια. Εν συνεχεία έλιωσαν το εμβόλιο και αφού πέρασαν επτά λεπτά μου το χορήγησαν, μου είπαν ότι έπρεπε να περιμένω 30 λεπτά και έπειτα προσήλθα στον γιατρό για να του πω πως αισθανόμουν».

Οι σημερινές εξετάσεις στη Μόσχα, θα δείξουν εάν ο οργανισμός του 67χρονου ανταποκρίθηκε θετικά στην πρώτη δόση, ώστε ν’ ακολουθήσει η δεύτερη. 

Όπως έγινε γνωστό, η πρώτη δόση δημιουργεί αντισώματα για μέχρι και έξι μήνες ενώ και μετά τη χορήγηση της δεύτερης δόσης ο λήπτης μπορεί να έχει αντισώματα για 2 έως 2,5 χρόνια.


Ειδήσεις σήμερα: 

Μία-μία σε «lockdown» οι χώρες της Ευρώπης - Το... σύνθημα έδωσαν Γαλλία και Γερμανία

Θρησκευτικός πόλεμος το τελευταίο «καταφύγιο» του Ερντογάν καθώς η λίρα κατρακυλά

Πώς μπορούμε να αποφύγουμε το lockdown – Τι προτείνουν Γερμανοί ειδικοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης