Οι Δημοκρατικοί θα μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία στην Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας, η οποία είναι προγραμματισμένη για σήμερα Πέμπτη, για τον διορισμό τηςΈιμι Κόνεϊ Μπάρετ στη χηρεύουσα θέση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.
Στην Επιτροπή μετέχουν 12 Ρεπουμπλικάνοι και 10 Δημοκρατικοί γερουσιαστές. Ο πρόεδρός της, ο Λίντσεϊ Γκράχαμ, στενός σύμμαχος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, έχει αφήσει να εννοηθεί ότι ακόμη και αν δεν εμφανιστούν οι Δημοκρατικοί, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί κανονικά.
Ο επικεφαλής της πλειοψηφίας των Ρεπουμπλικάνων στη Γερουσία, ο Μιτς Μακόνελ, έχει θέσει ως ύψιστη προτεραιότητά του την έγκριση του διορισμού της Μπάρετ στο Ανώτατο Δικαστήριο πριν από τις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. Με τον διορισμό της σε αυτήν την ισόβια θέση, η πλειοψηφία θα γείρει αποφασιστικά υπέρ των «συντηρητικών», που θα έχουν πλέον 6 ψήφους στο Σώμα αυτό, έναντι 3 των «προοδευτικών» δικαστών.
Η τελική ψηφοφορία για τον διορισμό της Μπάρετ από την ολομέλεια της Γερουσίας αναμένεται να διεξαχθεί την επόμενη Δευτέρα.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Σε μια βραδιά υψηλού συμβολισμού στην καρδιά της Αθήνας, με φόντο τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, ο Παναθηναϊκός παρουσίασε τις νέες εμφανίσεις του για τη σεζόν 2026/27, εγκαινιάζοντας επισήμως παράλληλα και τη νέα στρατηγική συνεργασία του με τη Superbet, η οποία αποτελεί τον Μεγάλο Χορηγό της ομάδας