ΗΠΑ: Σχεδόν 58 εκατομμύρια παρακολούθησαν την τηλεμαχία Πενς-Χάρις

ΗΠΑ: Σχεδόν 58 εκατομμύρια παρακολούθησαν την τηλεμαχία Πενς-Χάρις

Το ντιμπέιτ των υποψηφίων για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ, Μάικ Πενς και Κάμαλα Χάρις ξεπέρασε σε τηλεθέαση κατά πολύ εκείνο του 2016 μεταξύ Πενς και  Κέιν

Χαρις-Πενς-ντιμπειτ
Ο αριθμός των Αμερικανών οι οποίοι παρακολούθησαν το τηλεοπτικό ντιμπέιτ των υποψηφίων για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ το οποίο διεξήχθη το βράδυ προχθές Τετάρτη εκτιμάται ότι ανήλθε σε 57,9 εκατομμύρια, ξεπερνώντας κατά πολύ εκείνον του 2016, ανέφερε χθες Πέμπτη η εταιρεία Nielsen.

Την τηλεμαχία του 2016, στην οποία ήταν αντιμέτωποι ο γερουσιαστής Τιμ Κέιν με τον Μάικ Πενς, τότε κυβερνήτη του Ιλινόι, είχαν παρακολουθήσει κατ’ εκτίμηση 37,2 εκατομμύρια Αμερικανοί. Ο αριθμός των τηλεθεατών φέτος ήταν κατά συνέπεια αυξημένος κατά 36%.

Αρκετοί πολιτολόγοι και αναλυτές έδωσαν πολύ μεγαλύτερη προσοχή στην προχθεσινή τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στον Ρεπουμπλικάνο απερχόμενο αντιπρόεδρο Πενς και τη Δημοκρατική γερουσιάστρια Κάμαλα Χάρις. Κυρίως επειδή οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία, ο Ρεπουμπλικάνος Ντόναλντ Τραμπ και ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, είναι οι γηραιότεροι αντίπαλοι σε προεδρικές εκλογές στην ιστορία, 74 και 77 ετών αντίστοιχα. Όποιος από τους δύο κι αν επικρατήσει, θα είναι ο γηραιότερος άνθρωπος που εξελέγη ποτέ στο ανώτατο αξίωμα των ΗΠΑ. Αυτό βάζει κάτω από διαφορετικό πρίσμα τους υποψήφιους για την αντιπροεδρία, εν μέσω των ερωτημάτων για την κατάσταση της υγείας των Τραμπ και Μπάιντεν.

Την 90λεπτη τηλεμαχία των Πενς και Χάρις στη Σολτ Λέικ Σίτι (Γιούτα) μετέδωσαν 18 αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Το ρεκόρ τηλεθέασης σε ντιμπέιτ υποψηφίων για την αντιπροεδρία σημειώθηκε το 2008, όταν ο Τζο Μπάιντεν είχε βρεθεί αντιμέτωπος με τη Σάρα Πέιλιν. Εκείνη τη συζήτηση είχαν παρακολουθήσει 69,9 εκατομμύρια Αμερικανοί.




Ειδήσεις σήμερα: 

ΗΠΑ: Το Σάββατο ο Τραμπ μπορεί να ξαναρχίσει τις δημόσιες δραστηριότητές του

Πανδημία-Ισραήλ: Απέχει πολύ από την «ανοσία της αγέλης» - Κοντά στα 300.000 κρούσματα

Πανδημία-ΗΠΑ: Εκτίμηση για πάνω από 230.000 θανάτους έως το τέλος του μήνα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης