Λευκορωσία: «Απείλησαν πως θα με απελάσουν ζωντανή ή σε κομμάτια» είπε η Μαρία Καλέσνικοβα

Λευκορωσία: «Απείλησαν πως θα με απελάσουν ζωντανή ή σε κομμάτια» είπε η Μαρία Καλέσνικοβα

Η Μαρία Καλέσνικοβα, μέλος της αντιπολίτευσης στη Λευκορωσία, έχει φυλακιστεί  με την κατηγορία ότι «απηύθυνε εκκλήσεις που αποσκοπούσαν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια»

kalesnikova1
Η Λευκορωσίδα πολιτικός της αντιπολίτευσης Μαρία Καλέσνικοβα δήλωσε ότι οι άνδρες της ασφάλειας που την συνέλαβαν της φόρεσαν κουκούλα στο κεφάλι και την απειλούσαν ότι θα την σκοτώσουν, όταν στις αρχές της εβδομάδας προσπάθησαν να την απελάσουν βίαια από την Λευκορωσία. Αυτό αναφέρεται σε δηλώσεις της Καλέσνικοβα τις οποίες κοινοποίησε μέσω της δικηγόρου της.

Η Μαρία Καλέσνικοβα, ηγετικό στέλεχος της αντιπολίτευσης, για να αποφύγει την βίαια απέλασή της έσκισε το διαβατήριό της στα σύνορα με την Ουκρανία.

Στις δηλώσεις της, η Καλέσνικοβα αναφέρει: «Συγκεκριμένα μου είπαν ότι στην περίπτωση που δεν εγκαταλείψω οικειοθελώς την Λευκορωσία, θα με διώξουν ούτως ή άλλως, είτε ζωντανή είτε αφού με κάνουν κομμάτια. Με απειλούσαν ότι θα μου στερήσουν την ελευθερία τουλάχιστον για 25 χρόνια».

Η δικηγόρος της δήλωσε ότι παρέδωσε στην Ανακριτική Επιτροπή της Λευκορωσίας τις δηλώσεις της Καλέσνικοβα αιτούμενη την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον των ανθρώπων της KGB της Λευκορωσίας βάσει των άρθρων περί απαγωγής ατόμου, περί παράνομης στέρησης της ελευθερίας και περί απειλών δολοφονίας.

Η Μαρία Καλέσνικοβα και ο Μαξίμ Ζνακ, μέλη του Συντονιστικού συμβουλίου της αντιπολίτευσης, έχουν προφυλακισθεί με την κατηγορία ότι «απηύθυναν εκκλήσεις που αποσκοπούσαν να βλάψουν την εθνική ασφάλεια», αναφέρεται σε χθεσινή ανακοίνωση της Ανακριτικής Επιτροπής της Λευκορωσίας.

Ειδήσεις σήμερα: 

ΕΚΤ: Το ευρώ ενισχύεται κι άλλο μετά τη συνέντευξη Λαγκάρντ - Τι απάντησε στο Πρώτο Θέμα

Εμβόλια για τον κορωνοϊό - Θα χρειαστούν 8.000 αεροπλάνα για τη μεταφορά τους - Ο παγκόσμιος σχεδιασμός

Σοβαρό τροχαίο έξω από το Ηράκλειο: Αυτοκίνητο έπεσε σε αποθήκη ξενοδοχείου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης