Κριτική ΕΕ στη Γερμανία: Υποκριτική η συζήτηση για τους πρόσφυγες

Κριτική ΕΕ στη Γερμανία: Υποκριτική η συζήτηση για τους πρόσφυγες

«Δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι είμαστε τα υποδειγματικά παιδιά στην Ευρώπη», δήλωσε η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

lesbos-metanastes-prosfuges
Μετά την άρνηση του ομοσπονδιακού υπουργού Εσωτερικών, Χορστ Ζέεχοφερ (CSU), να δέχονται απευθείας πρόσφυγες όσες πόλεις και δήμοι το επιθυμούν, η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Καταρίνα Μπάρλεϊ, επέκρινε τον ρόλο της Γερμανίας στο προσφυγικό πρόβλημα.

«Η συζήτηση για τους πρόσφυγες στη Γερμανία είναι λίγο υποκριτική. Δεν πρέπει να προσποιούμαστε ότι είμαστε τα υποδειγματικά παιδιά στην Ευρώπη», είπε την Τρίτη σε εκπομπή του πρώτου δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού δικτύου (ARD) η σοσιαλδημοκράτης (SPD) πολιτικός.

«Το πρόβλημα στην Ευρώπη υπάρχει εδώ και πάνω από 25 χρόνια, αλλά και στη Γερμανία επίσης, οι άνθρωποι ενδιαφέρθηκαν πραγματικά γι αυτό όταν ήρθαν οι πρόσφυγες. Στο παρελθόν, όταν έφθαναν μόνο στην Ελλάδα, την Ιταλία και την Ισπανία, δεν ενδιέφερε κανέναν στη Γερμανία. Η ισχύουσα νομική πρακτική στην Ευρώπη δεν είναι δίκαιη, διότι πλήττει κράτη με άμεσα εξωτερικά σύνορα, όπως η Ιταλία, η Ισπανία και η Ελλάδα», τόνισε.

«Εάν κριθεί αναγκαίο, απαιτείται πρώτα μια συμφωνία μεταξύ μεγάλου αριθμού κρατών. Στο τέλος, μια μόνιμη λύση θα απαιτούσε κάτι περισσότερο από μια συναυλία πολλών μεμονωμένων φωνών», δήλωσε στο ARD η σοσιαλδημοκράτης πολιτικός, η οποία τάσσεται υπέρ ενός σχεδίου της Γκεζίνε Σβαν (επίσης SPD) για την απευθείας οικονομική υποστήριξη από την Ευρωπαϊκή Ένωση των πόλεων και των δήμων που θα δέχονται πρόσφυγες .

«Δεν πρέπει να αναρωτιόμαστε καν για το τι γίνεται με την Πολωνία ή τι γίνεται με την Ουγγαρία, αλλά να αναρωτιόμαστε περισσότερο τι γίνεται με τις πόλεις της Πολωνίας; Τι γίνεται με τις ουγγρικές πόλεις; Επειδή οι πολίτες είναι συχνά πολύ πιο μπροστά από την κυβέρνηση», κατέληξε η Μπάρλεϊ.

Ειδήσεις σήμερα

Ευθεία απειλή Τσαβούσογλου μπροστά στον Μάας: Αν η Ελλάδα κάνει τα λάθος βήματα, αυτή τη φορά δεν θα έχουμε ατύχημα...

Βίντεο: Εντυπωσιακές εικόνες από την αεροναυτική άσκηση των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Ανατολική Μεσόγειο

Δίκη Μαγκουάιρ: «Ένοχος για επίθεση, εξύβριση και απόπειρα δωροδοκίας» απεφάνθη το δικαστήριο της Σύρου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης