Κορωνοϊός - Τραμπ: Τι λέει ο γιατρός του για το χάπι υδροξυχλωροκίνης που παίρνει εδώ και δέκα μέρες

Κορωνοϊός - Τραμπ: Τι λέει ο γιατρός του για το χάπι υδροξυχλωροκίνης που παίρνει εδώ και δέκα μέρες

«Μετά από πολλές συζητήσεις που είχαμε σχετικά με τα υπέρ και τα κατά της υδροξυχλωροκίνης, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το πιθανό όφελος από τη θεραπεία υπερέβαινε τους σχετικούς κινδύνους» λέει ο γιατρός του Τραμπ

conley-trump-giatros
Μετά τον σάλο που προκλήθηκε από την αποκάλυψη που έκανε ο ίδιος ο Ντόναλντ Τραμπ ότι λαμβάνει υδροξυχλωροκίνη για προληπτικούς λόγους από τον φόβο του κορωνοϊού, τον λόγο πήρε ο προσωπικός γιατρός του, ονόματι Σον Κόνλι. Πρόκειται για τον άνθρωπο που βρίσκεται πίσω από την τουλάχιστον αμφιλεγόμενη αυτή απόφαση και ο οποίος, όπως φαίνεται, απολαμβάνει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Προέδρου. Σε αντίθεση με την ομάδα των κορυφαίων επιστημόνων που τον πλαισιώνουν, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι.

Σε γραπτή δήλωσή του εξηγεί ότι αποφάσισαν από κοινού με τον Τραμπ ότι η υδροξυχλωροκίνη θα μπορούσε να είναι επωφελής γι’ αυτόν, ειδικά μετά από τα αλλεπάλληλα κρούσματα που εμφανίστηκαν εντός του Λευκού Οίκου. «Μετά από πολλές συζητήσεις που είχαμε σχετικά με τα υπέρ και τα κατά της υδροξυχλωροκίνης, καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι το πιθανό όφελος από τη θεραπεία υπερέβαινε τους σχετικούς κινδύνους», δήλωσε ο γιατρός Σον Κονελι.

Η εκδοχή του ίδιου του Τραμπ ήταν ολίγον τί διαφορετική. Όταν ερωτήθηκε εάν ο γιατρός του Λευκού Οίκου του συνέστησε να πάρει το συγκεκριμένο φάρμακο, ο πρόεδρος απάντησε ότι ανέφερε την προσωπική απόφασή του στον γιατρό του, προσθέτοντας ότι τον ενημέρωσε όταν πρωτοπήρε την ουσία.

Ο Τραμπ είχε αναφέρει μία ημέρα νωρίτερα ότι παίρνει το φάρμακο κατά της ελονοσίας και ένα συμπλήρωμα ψευδαργύρου για περίπου μιάμιση εβδομάδα ως προληπτικό μέτρο κατά του ιού. Μόλις των περασμένο μήνα η FDA προειδοποίησε ότι το συγκεκριμένο φάρμακο μπορεί να λαμβάνεται μόνο σε νοσοκομεία, λόγω της σοβαρής απειλής για πρόκληση καρδιακών επιπλοκών. Πόσο μάλλον όταν η αποτελεσματικότητά του έναντι του Covid-19 δεν είναι καν αποδεδειγμένη.

Ακόμα και το φιλικό προς τους Ρεπουμπλικανούς τηλεοπτικό δίκτυο FOX άσκησε δριμεία κριτική στον γιατρό του Τραμπ. Ο πολιτικός ρεπόρτερ Μάνι Αλβαρέζ δήλωσε στην καθημερινή εκπομπή του: «Θα ήθελα να βγει και να μας εξηγήσει τί μεσολάβησε και πάρθηκε η απόφαση αυτή όταν όλα τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι δεν έχει οφέλη από το συγκεκριμένο φάρμακο». «Πολλοί γιατροί το παίρνουν. Το παίρνω και εγώ», επέμεινε ο πρόεδρος, προσθέτοντας: «Ελπίζω να σταματήσω σύντομα, γιατί ξέρετε, ελπίζω να βρουν κάποιο εμβόλιο».

Ο Σον Κονλι παρακολουθεί την υγεία του προέδρου και των μελών της οικογένειάς του από την αρχή της θητείας του. Είναι αξιωματικός του Ναυτικού. Γεννήθηκε στην Πενσυλβανία. Μετά από το σχολείο αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο της Notre Dame το 2002. Έλαβε τιμητική διάκριση όταν έλαβε μέρος στη διάσωση ενός Ρουμάνου στρατιώτη του ΝΑΤΟ, ο οποίος τραυματίστηκε από έκρηξη στο Αφγανιστάν. Το 2014 υπηρέτησε ως γιατρός έκτακτης ανάγκης με τη Διεθνή Δύναμη Βοήθειας Ασφάλειας στο Διεθνές Αεροδρόμιο Κανταχάρ, έξω από την πόλη του Αφγανιστάν.
Κλείσιμο
giatros_trump1

Διορίστηκε επικεφαλής του τμήματος τραύματος της αμερικανικής μονάδας. Υπηρέτησε ως διευθυντής έρευνας στο Τμήμα Ιατρικής Έκτακτης Ανάγκης του Πολεμικού Ναυτικού του Πόρτσμουθ πριν του ανατεθεί η θέση στον Λευκό Οίκο.

Είναι η δεύτερη φορά που ο εν λόγω γιατρός βρίσκεται στο κέντρο της δημοσιότητας. Την πρώτη φορά είχε συντάξει ένα ανακοινωθέν για την υγεία του προέδρου, μετά από εντατικές εξετάσεις. Πολλοί ήταν εκείνοι που τότε είχαν σχολιάσει ότι η ανακοίνωση έμοιαζε να έχει γραφτεί από τον ίδιο τον πρόεδρο. Ειδικά ένα σημείο της: «ο πρόεδρος χαίρει άριστης υγείας και θα παραμείνει έτσι μέχρι και το τέλος της θητείας του».

Ειδήσεις σήμερα: 

O Τζιμ Κάρεϊ «καρφώνει» Τραμπ και Τζόνσον με γελοιογραφία σκέτο... θρίλερ

Ο Τραμπ απειλεί να τερματίσει μόνιμα κάθε χρηματοδότηση στον ΠΟΥ

Μαινόμενος Τραμπ κατά Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας: Είναι μαριονέτα της Κίνας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης