Τραγωδία στο Ιράν: 19 νεκροί και 15 τραυματίες από τη βύθιση του πλοίου μετά το λάθος στην εκτόξευση πυραύλου

Τραγωδία στο Ιράν: 19 νεκροί και 15 τραυματίες από τη βύθιση του πλοίου μετά το λάθος στην εκτόξευση πυραύλου

Πώς βυθίστηκε το πλοίο μεταφοράς υλικού το απόγευμα της Κυριακής κατά τη διάρκεια άσκησης του πολεμικού ναυτικού του Ιράν

jamaran-frigate2
Άλλο ένα τραγικό δυστύχημα από λάθος χειρισμό σημειώθηκε την Κυριακή στο Ιράν με φρεγάτα να βυθίζει πλοίο μεταφοράς υλικού κατά τη διάρκεια άσκησης ξυπνώντας μνήμες από την κατάρριψη αεροσκάφους της Ukranian Airlines με 176 νεκρούς από δύο πυραύλους που εκτόξευσαν οι Φρουροί της Επανάστασης, την οποία και τότε η Τεχεράνη είχε αποδώσει σε ανθρώπινο λάθος.

Αυτή τη φορά το λάθος έγινε το απόγευμα της Κυριακής με την πρόωρη εκτόξευση υπό δοκιμή πυραύλου από τη φρεγάτα Jamaran σε στόχο από τον οποίο δεν είχε προλάβει να απομακρυνθεί το πλοίο Konarak.

Το πρωί της Δευτέρας το ιρανικό πολεμικό ναυτίκο ανακοίνωσε 19 νεκρούς και 15 τραυματίες.

Δείτε βίντεο από τη μεταφορά νεκρών και τραυματιών

#Iranian #Navy accidentally hit its own ship


Wrong shot of Jamaran ship to Konarak ship in Oman Sea
Κλείσιμο



Οι πληροφορίες για τον λάθος χειρισμό έχουν ήδη προκαλέσει επικρίσεις κατά της κυβέρνησης. Χαρακτηριστική η ανάρτηση του δημοσιογράφου Μαζίαρ Χοσραβί ο οποίος έγραψε ότι «η εκτόξευση πυρών κατά του δικού σου στόχου, ανεξάρτητα αν είναι στρατιωτικός ή όχι, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα δεν είναι θέμα ανθρώπινου λάθους. Είναι μια καταστροφική αποτυχία διαχείρισης και εντολών».

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην θάλασσα του Ομάν κοντά στην ιρανική πόλη Τζασκ. Η συγκεκριμένη περιοχή αποτελεί συχνά θέρετρο ασκήσεων του ιρανικού πολεμικού ναυτικού αφενός για να δοκιμάσει νέα όπλα και αφετέρου για να κάνει επιδείξη των δυνατοτήτων του στρατεύματός του.

Οι σοροί των νεκρών έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο στην πόλη Τσαχμπαχάρ και η επιχείρηση για τον εντοπισμό των τουλάχιστον 20 αγνοούμενων είναι σε εξέλιξη, είπαν στους ΝΥΤ πηγές από το Ιράν.

Σύμφωνα με αναρτήσεις στο Telegram ο πύραυλος πέτυχε το Konarak στην πρύμνη καθώς δεν είχε απομακρυνθεί εγκαίρως από τον στόχο που είχε ποντίσει στη θάλασσα.

Η φρεγάτα Jamaran θεωρείται η «υπηρεφάνεια» του στόλου του Ιράν με τον Αγιοταλά Αλί Χαμενεΐ να δίνει το παρών στο πρώτο της ταξίδι το 2010 σε μια ασυνήθιστη κίνηση.

Ειδήσεις σήμερα:

Πώς θα έρθουν οι τουρίστες στην Ελλάδα - Το σχέδιο για ξενοδοχεία, παραλίες και σκάφη αναψυχής

Με θερμομέτρηση, αντισηπτικά και λίγους μαθητές άνοιξαν τα σχολεία

Τουρκικό περιοδικό «στοχοποιεί» τον Οικουμενικό Πατριάρχη ως συνεργάτη του Γκιουλέν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης