Άρση μέτρων - Σχολεία: Πώς άνοιξαν σήμερα - Αυτοψία του protothema.gr

Άρση μέτρων - Σχολεία: Πώς άνοιξαν σήμερα - Αυτοψία του protothema.gr

Αυτοψία του protothema.gr σε σχολείο στη Γλυφάδα - Τι λένε οι μαθητές για την νέα πραγματικότητα -Κεραμέως: Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας στα σχολεία  -Πρόεδρος ΟΛΜΕ στον ΘΕΜΑ 104,6: Τα σχολεία ανοίγουν ομάλα

sxoleia-arthrou
Η σταδιακή άρση των μέτρων συνεχίζεται, καθώς σήμερα επιστρέφουν στα θρανία οι μαθητές της Γ' Λυκείου, δύο μήνες μετά το κλείσιμο των σχολείων στο πλαίσιο της προσπάθειας περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα έγιναν σχολαστικοί καθαρισμοί, ώστε οι μονάδες να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τους μαθητές.

Το protothema.gr βρέθηκε από νωρίς το πρωί σε σχολείο στη Γλυφάδα όπου έχει εγκατασταθεί και θερμική κάμερα για να εντοπίσει μαθητή ή εκπαιδευτικό που τυχόν έχει πυρετό.

Σχολεία βίντεο μπαίνουν παιδιά στο σχολείο τους

Σχολείο Θερμομέτρηση μαθητή
Κλείσιμο


Σε «τρεις ταχύτητες» η επιστροφή

Η επιστροφή στα θρανία αποτελεί μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση. Οι μαθητές θα προσέρχονται στις τάξεις εκ περιτροπής,  οι μισοί Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή και οι άλλοι μισοί Τρίτη-Πέμπτη ώστε να σχηματισθούν μικρότερα τμήματα, το πολύ 15 ατόμων και να τηρούνται οι απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας. Υπάρχει επίσης ένα ποσοστό μαθητών που θα κάνει καθημερινά μάθημα καθώς  το 66% των τμημάτων της Γ'  Λυκείου έχει κάτω από 15 μαθητές αλλά και ένα ποσοστό που θα κάνει μάθημα από το σπίτι - για λόγους ασφαλείας - με μεθόδους σύγχρονης ή ασύγχρονης εκπαίδευσης.

Το σχέδιο του υπουργείου Παιδείας περιλαμβάνει οδηγίες για την εφαρμογή των μέτρων προφύλαξης και την διδασκαλία των μαθημάτων με διασφάλιση της προστασίας της υγείας μαθητών και καθηγητών και την διαχείριση και αντιμετώπιση τυχόν νέων κρουσμάτων κορωνοΐού που μπορεί να εμφανιστούν.

Ακόμα και οι βαθμοί των μαθητών θα σταλούν ηλεκτρονικά στους γονείς καθώς το υπουργείο λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη να αντιμετωπιστούν οι άμεσοι κίνδυνοι από τη διάδοση του νέου κορωνοϊού COVID-19, δημιούργησε στο myschool ,λειτουργικότητα που επιτρέπει τη δημιουργία ενός αρχείου excel με όλα τα στοιχεία που χρειάζονται οι εκπαιδευτικοί για την δημιουργία ηλεκτρονικού μηνύματος (e-mail), χωρίς την ανάγκη φυσικής παρουσίας τους στις σχολικές μονάδες.

Μαθητες Βίντεο Δηλώσεις

Μαθητές δηλώσεις βίντεο 2


Κεραμέως: Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας στα σχολεία

«Τηρούνται όλα τα μέτρα προστασίας, οι αίθουσες είναι καθαρές, έχουν συνεργαστεί όλοι. Όλοι έχουν συμβάλει στη σταδιακής επαναλειτουργίας σχολείων», ανέφερε η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, κατά την επίσκεψή της στο 46ο Γενικό Λύκειο Αθηνών.

«Πάμε βήμα-βήμα, προσεκτικά και εδώ είμαστε να εξετάζουμε διαρκώς τα δεδομένα για να δούμε πώς θα πάει η συνολικότερη αποκλιμάκωση των μέτρων», τόνισε η κ. Κεραμέως. Η υπουργός συνομίλησε με μαθητές του σχολείου για τις ανησυχίες τους και τους καθησύχασε ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η ύλη των εξετάσεων θα είναι όσα διδάχθηκαν στην τάξη.

«Τα σχολεία ανοίγουν ομάλα» λέει ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ στον ΘΕΜΑ 104,6

Για την σημερινή πρεμιέρα των σχολείων μίλησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ Θεόδωρος Τσούχλος, αναφέροντας ότι «τα σχολεία ανοίγουν ομαλά, Υπάρχουν οι ενημερώσεις και από αύριο σιγά σιγά αρχίζει το μάθημα στη Γ΄ Λυκείου».

«Δεν έχουν έρθει όλες οι αιτήσεις των παιδιών που θα εξαιρεθούν, δεν γνωρίζουμε πόσα παιδιά θα έρθουν σήμερα και τρίτον σήμερα είναι μέρα προσαρμογής” εξήγησε στους Βασίλη Αδαμόπουλο και Γιάννη Μακρυγιάννη ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ αναφορικά με την επανεκκίνηση των σχολείων. Ο ίδιος, ωστόσο, χαρακτήρισε «αδύνατο» να πραγματοποιηθεί η βιντεοσκόπηση της διδασκαλίας, προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει ενσύρματο διαδίκτυο στις αίθουσες των σχολείων». Στην ίδια κατεύθυνση, «ο εκπαιδευτικός στο καθηκοντολόγιό του δεν υποχρεούται ούτε να φέρνει λάπτοτ με μικρόφωνο ούτε σύγχρονο κινητό» δήλωσε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ηγεσία του υπουργείου Παιδείας για τη σχετική απόφαση.

«Στην πράξη θα μπορούσε να έχει συζητήσει μαζί μας. Δεν το έκανε αυτό, Γενικά αποφεύγει, δεν επιθυμεί τον διάλογο»  υποστήριξε ο κ. Τσούχλος για την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, ενώ «θα μπορούσαμε να της προτείνουμε ασύγχρονη διδασκαλία»  υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ. Στο ίδιο πλαίσιο, το επόμενο διάστημα θα αντιστοιχούν περίπου «1-2 μαθήματα σε κάθε καθηγητή»  εξήγησε ο κ. Τσούχλος, κάνοντας λόγο «περισσότερο για επικοινωνιακή προβολή»  παρά για μαθησιακή διδασκαλία. Στον αντίποδα, «εμείς είμαστε αυτοί που εργαζόμασταν νυχθημερόν όλο αυτά ο διάστημα και το Σαββατοκύριακο και τις ημέρες του Πάσχα»  υποστήριξε ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ και απάντησε σχετικά με τη βιντεοσκόπηση των μαθημάτων ότι «αυτή τη στιγμή μπορεί να γίνουμε εύκολα βορρά ενός bulling, ενός εξευτελισμού»  εκπαιδευτικών και παιδιών.


Ειδήσεις σήμερα: 

Από σήμερα το μεγάλο κρας τεστ στην αγορά - Τι έδειξε η περασμένη εβδομάδα

Μέρα «ορόσημο» για την επιστροφή στην κανονικότητα: Ανοίγουν σήμερα μαγαζιά, νησιά και σχολεία

Σύψας μετά τις εικόνες συνωστισμού στις παραλίες: Χωρίς αποστάσεις ο ιός μεταδίδεται και στον ανοιχτό χώρο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης