Κορωνοϊός - Ουκρανία: Ζωολογικός κήπος δεν έχει πλέον έσοδα να φροντίσει τα ζώα του

Κορωνοϊός - Ουκρανία: Ζωολογικός κήπος δεν έχει πλέον έσοδα να φροντίσει τα ζώα του

Έκκληση στον κόσμο να στηρίξει οικονομικά τον ζωολογικό κήπο όπου φιλοξενούνται 400 ζώα, μεταξύ των οποίων καμηλοπαρδάλεις, μια φώκια και ένας ιπποπόταμος

zvologiko-khpos-oukrania
Χαιρετώντας κάποια από τα ζώα του με ένα χάδι ή λίγο φαγητό, ο Μιχαήλο Πίντσουκ κάνει μια βόλτα στον άδειο ζωολογικό κήπο του.

'Impossible to bear': Ukraine zoo struggles to survive in lockdown


Από τον Μάρτιο, όταν οι ουκρανικές αρχές επέβαλαν μέτρα για να αναχαιτίσουν την εξάπλωση του κορωνοϊού, δεν επιτρέπονται επισκέπτες στον ζωολογικό κήπο. Ο Πίντσουκ λέει ότι τα ζώα αυτά, που έχουν γεννηθεί σε αιχμαλωσία και έχουν συνηθίσει τη συνεχή παρουσία κόσμου, αισθάνονται μοναξιά. Κάποιοι ουρακοτάγκοι κλαίνε στον περίβολό τους, υποστηρίζει.

«Ακόμη και τα οπληφόρα ζώα τρέχουν προς το μέρος μου όταν περνώ από τον περίβολό τους. Τεντώνουν τον λαιμό τους ανάμεσα στις τρύπες του φράχτη για να δουν ποιες έρχεται και να μου ζητήσουν να πλησιάσω και να τους δώσω λίγο φαγητό», είπε στο πρακτορείο Reuters.

«Δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, γιατί η κατάσταση έχει αλλάξει. Ήταν μια χαρά προηγουμένως, απολάμβαναν τη συντροφιά των ανθρώπων», επιμένει.

Κλείσιμο
zwologikos-khpos-oukrania2
zwologikos-khpos-oukrania3
zwologikos-khpos-oukrania4


Ο ζωολογικός κήπος στο χωριό Ντεμίντιφ, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Κίεβο, δεν έχει πλέον χρήματα και μετά βίας καλύπτει τους λογαριασμούς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας ώστε να διατηρήσει τις κατάλληλες συνθήκες για τα ζώα. Οι φύλακες αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν τη δίαιτα των ζώων.

Δεκάδες αιλουροειδή τρέφονται με κοτόπουλα, αντί για το ακριβότερο χοιρινό ή μοσχάρι. Τα μήλα αντικατέστησαν τα μάνγκο και τους ανανάδες που λατρεύουν οι πίθηκοι.

Ο Πίντσουκ έκανε έκκληση στον κόσμο να στηρίξει οικονομικά τον ζωολογικό κήπο όπου φιλοξενούνται 400 ζώα, μεταξύ των οποίων καμηλοπαρδάλεις, μια φώκια και ένας ιπποπόταμος. Από τους 70 υπαλλήλους του, έχει κρατήσει μόνο τους 20 και σε αυτούς δίνει τον κατώτατο μισθό.

«Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να συντηρείς έναν ζωολογικό κήπο. Μερικές φορές νομίζουν ότι είναι σαν να φροντίζεις γάτες και σκύλους, με τη μόνη διαφορά ότι εδώ τα ζώα είναι πολλά. Αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν ζώα ότι τρώνε πάνω από 100 κιλά τροφής την ημέρα. Κάθε μήνα δαπανούμε 500.000 χρίβνια (περίπου 19.000 ευρώ) για το φαγητό τους και μόνο», είπε.

Η κυβέρνηση θα άρει ορισμένα από τα μέτρα την Δευτέρα αλλά ο Πίντσουκ δεν είναι βέβαιος αν θα επιτραπεί να επαναλειτουργήσει ο ζωολογικός κήπος.

Ειδήσεις σήμερα:

Άρση των μέτρων: Πώς και πότε θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις εστίασης

Φριχτό τροχαίο στην Κρήτη με έναν νεκρό και έξι τραυματίες - Ανάμεσά τους παιδιά

Επεισόδια στην Κυψέλη: Αντιεξουσιαστές έσπασαν βιτρίνες και πέταξαν μολότοφ - Βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης