Έρευνα: Η αϋπνία μας ανοίγει την όρεξη για γλυκό

sweets

Όταν δεν είμαστε χαλαροί, ενεργοποιείται μία περιοχή του εγκεφάλου που αφυπνίζεται όταν καταναλώνουμε γλυκά, ισχυρίζονται οι Αμερικανοί ερευνητές

Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετές ώρες, τότε απελευθερώνεται η ορμόνη κορτιζόλη, που ευθύνεται για την ακαταμάχητη επιθυμία μας για εδέσματα που εμπεριέχουν ζάχαρη.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έδειξε ότι, η επιθυμία για γλυκίσματα έρχεται καθώς ο εγκέφαλος νιώθει προκαταβολικά ακόμη μεγαλύτερη «ηδονή» όταν δεν είμαστε ξεκούραστοι.

Όταν δεν έχουμε κοιμηθεί αρκετά, επηρεάζεται η ενέργεια και η διάθεσή μας, αλλά η έρευνα υποδηλώνει ότι η αϋπνία μας κάνει να λιγουρευόμαστε τη ζάχαρη.

Όταν δεν είμαστε χαλαροί, ενεργοποιείται μία περιοχή του εγκεφάλου που αφυπνίζεται όταν καταναλώνουμε γλυκά, ισχυρίζονται οι Αμερικανοί ερευνητές.

Η αϋπνία μπορεί επίσης να μας κάνει να «τρώμε από άγχος» καθώς απελευθερώνεται η ορμόνη κορτιζόλης (ορμόνης του στρες).

Οι ερευνητές υποστήριξαν επίσης ότι, όσοι είχαν περάσει μια άυπνη νύχτα, ήταν πιο ευεπίφοροι να καταναλώσουν μεγαλύτερες ποσότητες και ανθυγιεινά φαγητά. Κυρίως όμως είχαν μεγάλη επιθυμία για ζάχαρη.

Η αϋπνία έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει τη δραστηριότητα της περιοχής του εγκεφάλου που είναι γνωστή ως «αμυγδαλή», η οποία επεξεργάζεται τα συναισθήματα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

laparo12

Όπως ανακοινώθηκε από το Ιπποκράτειο, η επέμβαση, η οποία χαρακτηρίζεται ως πρωτοποριακή, πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά (στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα) στη Βόρεια Ελλάδα

eas

Συμβολή Ελλήνων επιστημόνων - Το «έξυπνο» σύστημα, που δοκιμάσθηκε σε βετεράνους των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων από το Ιράκ και το Αφγανιστάν, είναι σε θέση να διακρίνει -με μέση ακρίβεια 89% (δηλαδή εννέα στις δέκα φορές «πέφτει μέσα»- τη φωνή ενός ανθρώπου που πάσχει από μετατραυματική διαταραχή, από κάποιον που δεν έχει τέτοιο πρόβλημα 

anapnoi-sl

Health tips για να μην σας πιάνουν από τη μύτη… Να αποφεύγετε τις βόλτες στην εξοχή και στο βουνό κυρίως όταν φυσάει ή έχει πολύ μεγάλη ηλιοφάνεια. Να κρατάτε τα παράθυρα του σπιτιού και του αυτοκινήτου σας κλειστά την περίοδο της άνοιξης.