Έρευνα: Η αϋπνία μας ανοίγει την όρεξη για γλυκό

sweets

Όταν δεν είμαστε χαλαροί, ενεργοποιείται μία περιοχή του εγκεφάλου που αφυπνίζεται όταν καταναλώνουμε γλυκά, ισχυρίζονται οι Αμερικανοί ερευνητές

Όταν δεν κοιμόμαστε αρκετές ώρες, τότε απελευθερώνεται η ορμόνη κορτιζόλη, που ευθύνεται για την ακαταμάχητη επιθυμία μας για εδέσματα που εμπεριέχουν ζάχαρη.

Η έρευνα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν έδειξε ότι, η επιθυμία για γλυκίσματα έρχεται καθώς ο εγκέφαλος νιώθει προκαταβολικά ακόμη μεγαλύτερη «ηδονή» όταν δεν είμαστε ξεκούραστοι.

Όταν δεν έχουμε κοιμηθεί αρκετά, επηρεάζεται η ενέργεια και η διάθεσή μας, αλλά η έρευνα υποδηλώνει ότι η αϋπνία μας κάνει να λιγουρευόμαστε τη ζάχαρη.

Όταν δεν είμαστε χαλαροί, ενεργοποιείται μία περιοχή του εγκεφάλου που αφυπνίζεται όταν καταναλώνουμε γλυκά, ισχυρίζονται οι Αμερικανοί ερευνητές.

Η αϋπνία μπορεί επίσης να μας κάνει να «τρώμε από άγχος» καθώς απελευθερώνεται η ορμόνη κορτιζόλης (ορμόνης του στρες).

Οι ερευνητές υποστήριξαν επίσης ότι, όσοι είχαν περάσει μια άυπνη νύχτα, ήταν πιο ευεπίφοροι να καταναλώσουν μεγαλύτερες ποσότητες και ανθυγιεινά φαγητά. Κυρίως όμως είχαν μεγάλη επιθυμία για ζάχαρη.

Η αϋπνία έχει αποδειχθεί ότι επηρεάζει τη δραστηριότητα της περιοχής του εγκεφάλου που είναι γνωστή ως «αμυγδαλή», η οποία επεξεργάζεται τα συναισθήματα.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

35542589_l

Αμερικανικές πανεπιστημιουπόλεις που μοιάζουν βγαλμένες από τα όνειρα- ή και από τα βιβλία του Χάρι Πότερ

ZARA-HOME_AT-HOME-WITH_MIMI-THORISSON_AW19-_19_

Μια συνηθισμένη καριερίστα εγκατέλειψε τη ζωή στις μεγαλουπόλεις για την εξοχή και έγινε παγκοσμίως διάσημη αφιερώνοντας τον χρόνο της αποκλειστικά σε αυτά που αγαπάει περισσότερο: στην οικογένεια και το φαγητό

interclinic_HHG_logotypa_2

Το Metropolitan Hospital, μέλος της HHG που ελέγχεται από τον διεθνή διαχειριστή κεφαλαίων CVC Capital Partners, και η «CRETA INTERCLINIC Α.Ε.» είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουν ότι υπεγράφη η συμφωνία ένταξης της Creta InterClinic στον Όμιλο Hellenic Healthcare. Η ολοκλήρωση της συμφωνίας θα βρει την Creta InterClinic μέλος ενός δικτύου φορέων παροχής υγειονομικής μέριμνας που περιλαμβάνει ήδη το Υγεία, το Metropolitan, το Μητέρα, το Metropolitan General και το Λητώ.