Τι πρέπει να κάνει ο καταναλωτής όταν βρει ξένο σώμα σε τρόφιμα;

Τι πρέπει να κάνει ο καταναλωτής όταν βρει ξένο σώμα σε τρόφιμα;

Πρακτικές οδηγίες για το πως πρέπει να χειριστείτε  το θέμα

καρφια-σε-ψωμι
Δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που έτυχε να βρουν ένα ξένο σώμα σε τρόφιμο που προμηθεύτηκαν από ένα κατάστημα. Μπορεί η φωτογραφία του άρθρου με τα καρφιά στο ψωμάκι burger, να είναι υπερβολική αλλά οι ακραίες περιπτώσεις δεν είναι λίγες. Μια γυναίκα βρήκε ολόκληρο τούβλο στην τσάντα με τις πατάτες της, ένας άλλος καταναλωτής ένα δόντι στην πίτσα του… και να μην αναφερθούμε σε κομμάτια μετάλλου πλαστικού γυαλιού έντομα κτλ… Το σίγουρο είναι πως κανείς δεν θέλει να βρει κάποιο αηδιαστικό ξένο σώμα στο φαγητό του.

             Δυστυχώς όμως, αυτού του είδους τα γεγονότα δεν είναι ασυνήθιστα. Όσοι θέλουν την ησυχία τους αδιαφορούν, πετούν το τρόφιμο και συνεχίσουν τη ζωή τους σαν να μην έγινε τίποτα. Άλλοι -καλοπροαίρετοι- πιστεύουν ότι πρέπει να επιστρέψουν τον μικρό «εισβολέα» πίσω και να ενημερώσουν το κατάστημα. Εάν όμως ο άτυχος καταναλωτής, είναι πιο ανήσυχο πνεύμα και θέλει να δικαιωθεί, ή να προστατεύσει άλλους πολίτες, θα πρέπει να ακολουθήσει διαφορετική διαδρομή. To Βρετανικό ενημερωτικό μέσο Metro UK δημοσίευσε συμβουλές για το πως να κινηθεί ο καταναλωτής σε ένα τέτοιο περιστατικό… Οι οδηγίες είναι λεπτομερείς και τα ίδια ισχύουν πάνω κάτω και στην Ελλάδα με ελάχιστες διαφορές.

Εάν εντοπίσω ξένο σώμα μέσα σε συσκευασία, να την ανοίξω;

Όχι, μην ανοίγετε το δοχείο – ειδικά αν είναι διάφανο. Η αφαίρεση του ξένου σώματος μπορεί να βλάψει τα στοιχεία.

Κι αν το άνοιξα ήδη, πριν το προσέξω;
Αν τρώτε ήδη το φαγητό όταν εντοπίζετε το ξένο σώμα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να τραβήξετε μερικές φωτογραφίες ως αποδεικτικό στοιχείο. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το πίσω σε ένα διάφανο δοχείο – κατά προτίμηση με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορείτε να δείτε το ξένο αντικείμενο.

Και μετά τι κάνω;
Κρατήστε το δοχείο ( ή τη συσκευασία) στην κατάψυξη, ώστε να μπορείτε να το διατηρήσετε. Στη συνέχεια, βρείτε την απόδειξή σας, ώστε να μπορείτε να αποδείξετε πότε και πού αγοράσατε το τρόφιμο. Διαβάστε περισσότερα εδώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης