NASA: Ο κορωνοϊός ενεργοποίησε το «Σχέδιο 3» - 17.000 εργαζόμενοι θα δουλεύουν απο το σπίτι

NASA: Ο κορωνοϊός ενεργοποίησε το «Σχέδιο 3» - 17.000 εργαζόμενοι θα δουλεύουν απο το σπίτι

Τηλεργασία και στη NASA που λόγω κορωνοϊού αντιμετωπίζει πρόβλημα για πρώτη φορά στην ιστορία - Διαβάστε πώς δεν θα μεταφερθεί στο διάστημα ο θανατηφόρος κορωνοϊός

astronauts
Η NASA έχει ήδη το δικό της σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, το οποίο περιλαμβάνει τέσσερις παραμέτρους-τον αριθμό ανθρώπων που θα δουλεύουν από το σπίτι, το επίπεδο πρόσβασης στις εγκαταστάσεις της NASA και τον αριθμό των ταξιδιών που θα επιτρέπονται.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Business Insider» η NASA προχωρά στην εφαρμογή του μέτρου της τηλεργασίας, με 17.000 εργαζομένους να εργάζονται πλέον από το σπίτι τους. Η εντολή δόθηκε έπειτα από κρούσματα σε δύο διαστημικούς σταθμούς, με αποτέλεσμα η NASA να θέσει σε ερφαρμογή το  έκτακτο σχέδιο 3.  Το μέτρο θα ισχύσει μέχρι νεωτέρας. 

Αυτή τη στιγμή, δύο κέντρα της NASA – το Ames Research Center και το Marshall Space Flight Centre – βρίσκονται στο Στάδιο 3, γεγονός που καθιστά την τηλεργασία υποχρεωτική και επιτρέπει μόνο στο έκτακτο προσωπικό να βρίσκεται στις εγκαταστάσεις. 

Σε αντίθεση, το Διαστημικό Κέντρο Johnson της NASA, το οποίο επιβλέπει την εκτόξευση και τη λειτουργία του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού (ISS) βρίσκεται στο Στάδιο 2. Σε αυτό το επίπεδο, ενθαρρύνεται η τηλεργασία, ενώ διάφορες εγκαταστάσεις είναι κλειστές.

Η NASA εξακολουθεί να σχεδιάζει την επόμενη επανδρωμένη αποστολή στον ISS, που είναι προγραμματισμένη για τις 9 Απριλίου και θα εκτοξευθεί από το Καζακστάν. Ένας ρωσικός πύραυλος Soyuz θα μεταφέρει τρία μέλη πληρώματος, συμπεριλαμβανομένου του αστροναύτη της NASA Κρις Κάσσιντι  στον ISS, όπου θα βρουν ένα άλλο τριμελές πλήρωμα που βρίσκεται ήδη εκεί.

Εκπρόσωπος της NASA, μιλώντας στο «Business Inider», σχολίασε: «Για πρώτη φορά στην Ιστορία η NASA έρχεται αντιμέτωπη με μια τέτοια κατάσταση». 

Κλείσιμο
Ωστόσο, καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται στις ΗΠΑ, η NASA συνεχίζει τις προετοιμασίες των επανδρωμένων και μη αποστολών, καθώς έχει ήδη διαδικασίες που εγγυώνται ότι οι αστροναύτες δεν θα μεταφέρουν ασθένειες στο διάστημα.

Διαβάστε το δελτίο Τύπου της NASA ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης: 

Κορωνοϊός: Η Κομισιόν χρηματοδοτεί την «CureVac» για την παρασκευή εμβολίου

Κορωνοϊός: Το 86% των αδιάγνωστων κρουσμάτων στην Ουχάν πυροδότησαν την εξάπλωση της ασθένειας

Ο κορωνοϊός μπορεί να επιβιώσει για ώρες στον αέρα, σύμφωνα με νέα μελέτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης